Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Internet Explorer remote printing problem

01 Apr 2010   #1
GregT

Win 7 Home Prem
 
 
Internet Explorer remote printing problem

I have a desktop and a laptop both with Win 7 Home Prem. A HP LaserJet M1005 MFP is connected to the desktop. Everything works except printing from IE to the remote printer.
IE hangs while it tries to spool to the printer spool. I cannot cancel the printer spool, all I can do is end the IE task via the task manager.
If I run IE as Administrator or turn off UAC it prints successfully.

I remember having a similar problem with Vista, deleting the remote printer and adding it back again solved the problem - not this time!

I have the latest HP driver downloaded from the HP site.

I've tried changing the security settings of the SERVERS folder in windows/system32/spool giving the user full control, without success.

It seems IE is trying to do an Administrator task somewhere without asking permission.

Any ideas!
Thanks


My System SpecsSystem Spec
.
01 Apr 2010   #2
zigzag3143

Win 8 Release candidate 8400
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by GregT View Post
I have a desktop and a laptop both with Win 7 Home Prem. A HP LaserJet M1005 MFP is connected to the desktop. Everything works except printing from IE to the remote printer.
IE hangs while it tries to spool to the printer spool. I cannot cancel the printer spool, all I can do is end the IE task via the task manager.
If I run IE as Administrator or turn off UAC it prints successfully.

I remember having a similar problem with Vista, deleting the remote printer and adding it back again solved the problem - not this time!

I have the latest HP driver downloaded from the HP site.

I've tried changing the security settings of the SERVERS folder in windows/system32/spool giving the user full control, without success.

It seems IE is trying to do an Administrator task somewhere without asking permission.

Any ideas!
Thanks

Sometimes a printer will need to be installed as local to give it the correct permissions. If it is successful when run as admin a workaround would of course be to do that. I dont think giving users full control is the answer for the print spooler is probably owned by a system process. That is one thing you can check.

Ken
My System SpecsSystem Spec
01 Apr 2010   #3
GregT

Win 7 Home Prem
 
 

I tried that - connected printer to the laptop, I then had the same problem printing from the Desktop IE to the remote printer. Messing with the security settings was more to do with identifying the area causing the problem - yes System is the owner.

As for a workaround I prefer Google Chrome and it just a question of convincing the wife to also use Chrome. But every problem I've ever had on my PC has been solved by searching the online forums, except for this one. I'm not prepared to give up just yet!
My System SpecsSystem Spec
.

Reply

 Internet Explorer remote printing problem




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
Problem opening & printing File in Internet Explorer.
Hi: I could not open a file (Adobe Acrobat File) in Internet Explorer. Received a message saying that it is either not a supported file type or because the file has been damaged. I spent several hours trying to get this file I needed for my work. Finally the next day I thought I would try Firefox...
General Discussion
Remote desktop printing
hi guys, i have a problem in printing documents using RDP, every time when I log on to Remote desktop to use our company system and when I print the document came from our system, the result was so unreadable, but when i print any ms excel or ms word file locally it was clear. can you help me what...
Network & Sharing
Internet Explorer 9 cannot connect to internet, Cant find problem
Hi, I'm having a problem with Internet Explorer where it cant connect to any webpage at all. I have tried to troubleshoot the problem but the troubleshooter says that it cannot find the problem. It works when i start it up in no addons mode but even if i disable all the addons that i could find...
Browsers & Mail


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 12:02.
Twitter Facebook Google+ Seven Forums iOS App Seven Forums Android App