Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Speed issue or lack there of with wireless

09 Apr 2010   #1
dis0wned1

Windows 7 ultimate 64 bit
 
 
Speed issue or lack there of with wireless

Hi I'm currently having a problem with my win7 64 bit desktops wireless speed. It has recently decided to slow to a crawl I'm talking to the point where the speed is measured in bytes not kilobytes when accessing the net and downloading files. I know it's the computer not my network as other wifi gear still works at full speed.

The only change I have made is to switch antivirus from kaspersky to mcafee, I use a Asus wl-138g v2 wifi card( I know it's old but it's been very reliable until now). Any help would be apreciated, thanx in advance.


My System SpecsSystem Spec
.
09 Apr 2010   #2
Darryl Licht

Windows 7 Ultimate 64 bit Steve Ballmer Signature Edition
 
 

Sorry you are having issues dis0wned1!

Disable, or uninstall and burn (with a match) Mcafee.... I had the same issue on a clients lappy! Removed Mcafee and issue went away!
My System SpecsSystem Spec
09 Apr 2010   #3
zigzag3143

Win 8 Release candidate 8400
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by dis0wned1 View Post
Hi I'm currently having a problem with my win7 64 bit desktops wireless speed. It has recently decided to slow to a crawl I'm talking to the point where the speed is measured in bytes not kilobytes when accessing the net and downloading files. I know it's the computer not my network as other wifi gear still works at full speed.

The only change I have made is to switch antivirus from kaspersky to mcafee, I use a Asus wl-138g v2 wifi card( I know it's old but it's been very reliable until now). Any help would be apreciated, thanx in advance.
A couple of things

Is it still slow if you safe boot (F8) with networking?

Are you using homegroup for networking?

the only real way to test if it is the AV is to un-install just to test. AV apps have hooks into the OS kernal even when disabled.

Ken
My System SpecsSystem Spec
.

09 Apr 2010   #4
antharr

Windows 7 64x
 
 

I run into instances where Norton, Mcafee, and Kerperskys cause latency issues all the time.
My System SpecsSystem Spec
10 Apr 2010   #5
dis0wned1

Windows 7 ultimate 64 bit
 
 

I uninstalled mcafee but nothing seems to have changed also windows firewall is returning the following message
"windows firewall can't change some of your settings error code 0x8007042c"
when I try to start it from services.msc I get the following
"windows could not start the service on local computer. Error 1068: the dependency service or group failed to start"
I tracked the dependencies back but they are all running so I gave up at this point and thought I would ask. I don't want to reformat as I have slot of large apps installed I don't want to DL again. To stress how important this is I'm actualy using a mac to talk to you.
My System SpecsSystem Spec
10 Apr 2010   #6
dis0wned1

Windows 7 ultimate 64 bit
 
 

I've changed my mind I will reformat it fir the third time this year I just don't seem to have much luck with win 7 this will be my last atempt on windows 7 and if it disentangle work I'll go back to xp atleast it's reliable. Thanks for all your help you guys I'll good rep you all. Now is the fun part of moving everything to backup drives.
My System SpecsSystem Spec
10 Apr 2010   #7
Darryl Licht

Windows 7 Ultimate 64 bit Steve Ballmer Signature Edition
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by dis0wned1 View Post
I uninstalled mcafee but nothing seems to have changed also windows firewall is returning the following message
"windows firewall can't change some of your settings error code 0x8007042c"
when I try to start it from services.msc I get the following
"windows could not start the service on local computer. Error 1068: the dependency service or group failed to start"
I tracked the dependencies back but they are all running so I gave up at this point and thought I would ask. I don't want to reformat as I have slot of large apps installed I don't want to DL again. To stress how important this is I'm actualy using a mac to talk to you.
Damn McAfee... gets in there and totally hoses the Windows firewall.
Try a repair install 1st.... and dump McAfee! Repair Install
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Speed issue or lack there of with wireless




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
Wireless Connection Speed limited to 54mb/s on Wireless-N equipment
I have a new dual band wireless-AC router (Linksys EA6300) and just installed an Intel AC 7260 wireless card in my laptop. The wireless network I am connected to indicates that it is a 802.11n connection, but in the Wireless Network Connection Status it only shows a connection speed of 54mb/s. ...
Network & Sharing
Total Lack of Wired and Wireless Internet
I have been having this problem for a while now, basically I have two computers I use, this one that connects fine to both the wired and wireless, and this desktop one here I recently put a Radeon HD 6450 Graphics card into the system, I worked with my dad to initally get the card into the correct...
Network & Sharing
Varying wireless speed "wtf?!" issue
Ok, so me and my counterparts have not been able to figure this out for about a month now. I bought a wireless usb adapter(b/g/n) for my rig and it was fine for a long time until about 2 months ago when I at somepoint started not getting full throughput. My laptop(a/g/n) gets 50mbps and the...
Network & Sharing
I am surprised at (lack of) speed
Up to now everyone has been marveling at how much quicker 7 is than Vista. I installed the Windows 7 Professional version clean (because it wouldn't let me upgrade Vista Home Premium 64) and then reinstalled most of my programs. What I immediately noticed is slower boot; slower program execution;...
General Discussion
Windows 7 Game Explorer lack of Icon Customization Lack
I am a very disatisfied new Windows 7 user. My problem specifically is related to the new Game Explorer for Windows 7. Windows 7 Game Explorer does not allow for Icon Customization. Not at all. I find this to be a horrendous problem. When trying to drag my game icons from the folders where the...
Gaming
Wireless Speed
I have a Dell D630, previously running Vista. After some minor TCP Window adjustments I had no problem maxing out my circuit on a speed test at 20Meg. Now with a clean W7 install and multiple different trys to adjust things, the fastest I can seem to get it is around 13Meg. Any suggestions?
Network & Sharing


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 02:49.
Twitter Facebook Google+ Seven Forums iOS App Seven Forums Android App