Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Another "can't connect wirelessly thread"

26 Apr 2009   #1
skitchbeatz

Windows 7 RC1
 
 
Another "can't connect wirelessly thread"

So I have a Toshiba Satellite a135-s4727.

I cannot connect to my wireless router. I was about to connect with Betas 7000 and 7057 but now that I've moved onto RC1 7100 I haven't been able to connect to the internet wirelessly. The default drivers worked with previous betas.

I've downloaded maybe 5-6 different 32-bit vista drivers from ATHEROS drivers for Microsoft Windows
but with no luck.


Windows keeps telling me "No connections are available." I live in an apartment building so I should see about 5-8 different SSIDs broadcasting.


It must be an issue with my laptop because 3 other computers are able to connect to the router. I have (or so windows 7 tells me) an AtherosAR5006EG pci card.



What do I do?

edit: added images




My System SpecsSystem Spec
.
27 Apr 2009   #2
Orbital Shark

 
 

Hi skitchbeatz welcome to the forum,

You may want to try disabling automatic lan detection settings in Internet Settings->Connections->Lan Settings. (see pic)

This has been known to cause issues in the past.

Hope this helps

p.s. sorry for the late reply


Attached Images
Another "can't connect wirelessly thread"-capture.png 
My System SpecsSystem Spec
27 Apr 2009   #3
Dinesh

Windows® 8 Pro (64-bit)
 
 

or simply run the network diagnostics to eliminate the cause of this problem.
My System SpecsSystem Spec
.

27 Apr 2009   #4
skitchbeatz

Windows 7 RC1
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Orbital Shark View Post
Hi skitchbeatz welcome to the forum,

You may want to try disabling automatic lan detection settings in Internet Settings->Connections->Lan Settings. (see pic)

This has been known to cause issues in the past.

Hope this helps

p.s. sorry for the late reply
Unfortunately doing this did not work.

Quote   Quote: Originally Posted by dinesh View Post
or simply run the network diagnostics to eliminate the cause of this problem.
Network diagnostics? As in the built in troubleshooter? Tried that but had no luck...
My System SpecsSystem Spec
27 Apr 2009   #5
sysctl

Windows 7 7201, Backtrack 4
 
 

Gotta ask, did you do a clean install or an upgrade?
My System SpecsSystem Spec
28 Apr 2009   #6
skitchbeatz

Windows 7 RC1
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by sysctl View Post
Gotta ask, did you do a clean install or an upgrade?
clean install... :-/ I think I'm going to drop back down to 7057... for now... RC1 doesn't have that many NEEDED features over 7057.

hopefully 7057 will work. Thanks for the help guys.
My System SpecsSystem Spec
28 Apr 2009   #7
murphy25

windows7 7100 x64
 
 

i have a similar problem,i installed 7100 x86 on an acer laptop this morning and it wont connect wirelessly it uses an atheros AR5005G i have configured the card(i use static ip's) my network was detected but it wouldnt connect even after using the network key,but as i am typing this i have sussed it and its working yipeeeee.

this is what i did and found out by doing some digging so if you are using a static ip and WPA-PSK(wi-fi protected access pre-shared key) this is what solved the problem for me-
goto control panel/network and sharing centre/change adapter settings right click on the wireless adapter and click properties.
in the window click internet protocol version 4(TCP/IPv4) and click properties fill in your usual static ip details but once done dont exit just yet click on advanced and click the WINS tab at the bottom the setting was for the default but by checking the enable netbios over tcp/ip it connected instantly hope this helps
My System SpecsSystem Spec
29 Apr 2009   #8
Digger

XP/win7 x86 build 7127
 
 

this is a driver problem. have to find out which one will work for you now, trial and error... try different comp modes, more likely vista.... but this sounds like its just the driver, then all else will be solved.
My System SpecsSystem Spec
29 Apr 2009   #9
skitchbeatz

Windows 7 RC1
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Digger View Post
this is a driver problem. have to find out which one will work for you now, trial and error... try different comp modes, more likely vista.... but this sounds like its just the driver, then all else will be solved.
So I'm back down to 7057.. included driver works. Is there any way to copy the driver from this version of 7 and use it in RC1?
My System SpecsSystem Spec
01 May 2009   #10
Thomas27

Windows 7 Professional x64
 
 

I've been having the same issues with build 7100. I installed it on my Asus Eee PC. Yesterday it worked fine. It took some work to get everything connected then, but now it doesn't show any available connections at all. I ran the diagnostic and it didn't come up with anything. I'm on a campus with WiFi everywhere, and internet works on the same laptop in XP (where I am now).
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Another "can't connect wirelessly thread"




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
Connect "Desktop" to other partition than Windows "C:"?
Hello, I'm interested in the following: Connecting "Desktop" to other partition than Windows "C:", so if I drop files on DSKT for easy reuse and availability, they copy on, f.e., "D:" or other partition. Any way to achieve this? Thank you.
General Discussion
Another "stuck in startup repair loop" thread
Hey all, Having major troubles starting my Win 7 Dell Inspiron. It's stuck in the Windows Startup Repair loop. Please know I have consulted with the following forum topics: 1.https://www.sevenforums.com/tutorials/139576-startup-repair-infinite-loop-recovery.html ...
System Security
Yet another "unidentified network / limited access" thread....help!!
ive been searching here all night and on other forums and have tried just about everything. so here goes. all was working perfectly fine yesterday. i brought my netbook to work as usual to connect to our unsecured wifi network....never an issue. i started getting "limited access" and "unidentified...
Network & Sharing
Change Start Menu "Run" & "Connect to" icons
I searched the forum for tutorials on how to change these two icons (see pictures), but couldn't find any, so if anyone have the reg key location for the icons please let me know. Thanks in Advance :)
Customization
How do I add a "Problems Step Recorder" file to thread
Hi I've got an issue with a setting on my ATI video card, and in order to present my issue I used the "Problems Step Recorder" tool built in Win 7 to record the problem. After using the tool, it saved as a .mht file on my desktop, now I would like to upload that file on here so others can...
BSOD Help and Support


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

© Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 20:03.
Twitter Facebook Google+ Seven Forums iOS App Seven Forums Android App