Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Internet very slow after Win 7 upgrade

07 May 2010   #11
Adrian

 

Are you comfortable making a screen shot of your device manager?
Also I need to know what make, bios version of your mother board?

Adrian


My System SpecsSystem Spec
.
07 May 2010   #12
Adrian

 
My System Specs

Would you be able to go to your profile and fill out your system specs for us?


Attached Thumbnails
Internet very slow after Win 7 upgrade-sysinfo.jpg  
My System SpecsSystem Spec
07 May 2010   #13
Adrian

 
NIC

What we are looking for is to see if your nic card is working properly.


Attached Thumbnails
Internet very slow after Win 7 upgrade-nic_card.jpg  
My System SpecsSystem Spec
.

07 May 2010   #14
Adrian

 
Router

ANother trouble shooting method is to disconnect your router and detach it completely from your pc and connect directly into your nic card.
We will attempt this as a last resort.

Adrian
My System SpecsSystem Spec
09 May 2010   #15
cougarric

Windows 7
 
 

I'll post a screengrab when I get home later.

Since my last post it has run fine apart from late last night, but it was running ok again in the morning.

Still losing the volume and connection icons on the taskbar though.
My System SpecsSystem Spec
09 May 2010   #16
chev65

Windows 7 Ult, Windows 8.1 Pro,
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by cougarric View Post
Microsoft virtual wifi miniport adaptor
broadcom 802.11g network adaptor
Intel(R) 82562V-2 10/100 network connection

These are the 3 items under network adaptors in device manager.

Even though the connection was good, I've just rebooted and it's still ok. I'll keep trying tonight and post an update later.
One thing that does keep reoccurring is that my internet icon and volume icon keep disappearing from the bottom right of the taskbar. It seems kind of random whether it appears on each reboot.
Not sure if it's linked to my other problems but thought I'd mention it.

further update a few hrs later.
still ok. could it be solved? doubtful as only thing i've done is the cmd thing and I rebooted after it without it working. not tried anything else though so it could be.
Hmmm sounds like you are now able to go online with your browsers again? Sure seems like resetting winsock did something because before that you couldn't even get to a website before.

Try running sfc /scannow into the command prompt and see if it finds any file problems.
My System SpecsSystem Spec
09 May 2010   #17
cougarric

Windows 7
 
 

the connection seems to come and go. it is currently not working, i can't get speedtest starting at all, and large files seem to freeze when downloading.

i'll sort that screengrab out shortly.
My System SpecsSystem Spec
09 May 2010   #18
cougarric

Windows 7
 
 

I've attached the device manager screengrab.

Could you advise where to find my motherboard info?


Attached Files
File Type: docx device manager.docx (168.6 KB, 17 views)
My System SpecsSystem Spec
09 May 2010   #19
chev65

Windows 7 Ult, Windows 8.1 Pro,
 
 

Most likely a driver problem or a file integrity problem at this point, hard to say for sure. A clean install may be the best way to fix this
My System SpecsSystem Spec
09 May 2010   #20
Adrian

 

Quote   Quote: Originally Posted by cougarric View Post
the connection seems to come and go. it is currently not working, i can't get speedtest starting at all, and large files seem to freeze when downloading.

i'll sort that screengrab out shortly.
Is this a desktop connected to a LAN?
As I said eliminate the router and connect your pc directly into the cable modem.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Internet very slow after Win 7 upgrade




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
Desktop WIFI Internet Issue - Connected, but Slow/Dropped Internet
I've been battling this particular issue for a couple of weeks now without much success. I have a custom built desktop where my WIFI connection will deteriorate to the point where internet (and gaming over Steam, etc...) will be either painfully slow or unable to load pages at all. Windows claims...
Network & Sharing
Constantly slow and disconnecting from internet (no internet access)
Ok this has been happening for a few weeks now with the connection either being slow or just displaying a yellow triangle saying limited access and no internet access. Getting pretty desperate and running out of ideas now so need to ask here. Basically we switched ISPs after about a month of no...
Network & Sharing
Usb copy slow after ram upgrade
I have a dell dimension 9200 which copy very very slow from internal drives to usb after upgrading the ram from 1GB to 3GB. I have tried changing the rams, installing fresh windows 7, and all I could but the problem seems not be solved. the worse part of it is that as much as it copies slow, it's...
Performance & Maintenance
Slow browser, slow internet, random audio ads: virus?
So yeah, I've these problems for the past couple days. My browsers (Opera and Firefox) used to load pages quickly, but now they're painfully slow. Opera lags and freezes often; Firefox doesn't, but it still takes a very long time to load pages. I'm also getting these occasional "invisible ads,"...
System Security
Upgrade causing slow browsing, fine internet speed
Hi, Recently I upgraded from Windows Vista home basic 32 bit to Windows 7 professional 32 bit. Now however, my browsing speed is very slow and often doesnt work. It seems to especially have trouble with google related stuff (eg Gmail and google maps etc). However when I finally get a page up,...
Network & Sharing
Internet Explorer 8 Painfully Slow after Vista Upgrade
Hi Everyone- First post for me. A few days ago, I upgraded from Vista Home version on my Dell Inspiron laptop to Windows 7. Since doing the upgrade, Internet Explorer is painfully slow loading websites. I use a Linksys Wireless router with which my laptop previouslly ran well prior to the...
Browsers & Mail


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 18:09.
Twitter Facebook Google+ Seven Forums iOS App Seven Forums Android App