Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Internet very slow after Win 7 upgrade

13 May 2010   #31
Adrian

 

Quote   Quote: Originally Posted by chev65 View Post
So far I've seen about 40 different systems fixed with a router firmware update but usually it won't connect at all. You never mentioned what model router you were using.
I believe Coug is using a Linksys but the model is unknown.


My System SpecsSystem Spec
.
13 May 2010   #32
cougarric

Windows 7
 
 

Yes. It's a linksys WRT54GS.
I backed up my previous config and installed the 7.5 firmware last night and the speed was rectified instantly.
Will try again when I get home shortly.
My System SpecsSystem Spec
14 May 2010   #33
cougarric

Windows 7
 
 

After solving this problem I've realised that other drivers are likely to need updating.

Can anyone recommend a good driver scan program? Preferably a free one!
My System SpecsSystem Spec
.

14 May 2010   #34
Adrian

 

Quote   Quote: Originally Posted by cougarric View Post
After solving this problem I've realised that other drivers are likely to need updating.

Can anyone recommend a good driver scan program? Preferably a free one!
Coug, if everything is working at optimum then let Windows 7 updates handle it.
Adrian
My System SpecsSystem Spec
14 May 2010   #35
cougarric

Windows 7
 
 

Everything does seem fine, apart from my volume and internet bars on the taskbar (bottom right) disappearing.

I've reinstated them a few times and they come back fine, until I reboot and they're gone again.

I figured driver issues may the cause here as well, so I ran a check with driveragent and found quite a few need updating.

I won't bother with a program if you don't recommend it, but if you have any other ideas for the above problem let me know. (After I've checked if the driver update has worked)
My System SpecsSystem Spec
14 May 2010   #36
cougarric

Windows 7
 
 

i've just gone into windows update and noticed 5 updates.

Should be ok with these.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Internet very slow after Win 7 upgrade




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
Desktop WIFI Internet Issue - Connected, but Slow/Dropped Internet
I've been battling this particular issue for a couple of weeks now without much success. I have a custom built desktop where my WIFI connection will deteriorate to the point where internet (and gaming over Steam, etc...) will be either painfully slow or unable to load pages at all. Windows claims...
Network & Sharing
Constantly slow and disconnecting from internet (no internet access)
Ok this has been happening for a few weeks now with the connection either being slow or just displaying a yellow triangle saying limited access and no internet access. Getting pretty desperate and running out of ideas now so need to ask here. Basically we switched ISPs after about a month of no...
Network & Sharing
Usb copy slow after ram upgrade
I have a dell dimension 9200 which copy very very slow from internal drives to usb after upgrading the ram from 1GB to 3GB. I have tried changing the rams, installing fresh windows 7, and all I could but the problem seems not be solved. the worse part of it is that as much as it copies slow, it's...
Performance & Maintenance
Slow browser, slow internet, random audio ads: virus?
So yeah, I've these problems for the past couple days. My browsers (Opera and Firefox) used to load pages quickly, but now they're painfully slow. Opera lags and freezes often; Firefox doesn't, but it still takes a very long time to load pages. I'm also getting these occasional "invisible ads,"...
System Security
Upgrade causing slow browsing, fine internet speed
Hi, Recently I upgraded from Windows Vista home basic 32 bit to Windows 7 professional 32 bit. Now however, my browsing speed is very slow and often doesnt work. It seems to especially have trouble with google related stuff (eg Gmail and google maps etc). However when I finally get a page up,...
Network & Sharing
Internet Explorer 8 Painfully Slow after Vista Upgrade
Hi Everyone- First post for me. A few days ago, I upgraded from Vista Home version on my Dell Inspiron laptop to Windows 7. Since doing the upgrade, Internet Explorer is painfully slow loading websites. I use a Linksys Wireless router with which my laptop previouslly ran well prior to the...
Browsers & Mail


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 07:16.
Twitter Facebook Google+ Seven Forums iOS App Seven Forums Android App