Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Windows 7 wireless problems after I moved from the states

11 Jun 2010   #11
chev65

Windows 7 Ult, Windows 8.1 Pro,
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by AlcapOWNED View Post
It worked. I reset the router and then changed the channel to 6 and it worked. Thanks so much for your help.
Isn't channel 6 the typical default channel for most wireless routers? I get a better signal using a different channel around here. I can't tell if it was the new driver that fixed this problem or not. I can't help but to think that simply resetting the router is what fixed this problem.


My System SpecsSystem Spec
.
11 Jun 2010   #12
baarod

El Capitan / Windows 10
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by chev65 View Post
Quote   Quote: Originally Posted by AlcapOWNED View Post
It worked. I reset the router and then changed the channel to 6 and it worked. Thanks so much for your help.
Isn't channel 6 the typical default channel for most wireless routers? I get a better signal using a different channel around here. I can't tell if it was the new driver that fixed this problem or not. I can't help but to think that simply resetting the router is what fixed this problem.
Default channel varies by locale. Some channels only exist in some countries. Channels 12-14 only exist in Japan and some other parts of spectrum crowded SE Asia.
My System SpecsSystem Spec
11 Jun 2010   #13
chev65

Windows 7 Ult, Windows 8.1 Pro,
 
 

I'm sure that is true but I don't think it has anything to do with the problem because he was using the default standard channel 6. Resetting the router is most likely what fixed the problem. When in doubt I just push the little button on the router. Always works for me.
My System SpecsSystem Spec
.

11 Jun 2010   #14
baarod

El Capitan / Windows 10
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by chev65 View Post
I'm sure that is true but I don't think it has anything to do with the problem. Resetting the router is most likely what fixed the problem. When in doubt I just push the little button. Always works for me.
Read the OP. Sounds like he reset the router more than once...
My System SpecsSystem Spec
11 Jun 2010   #15
chev65

Windows 7 Ult, Windows 8.1 Pro,
 
 

Maybe the channel gap required the use of channel 6 but usually the router makes those choices for you.
My System SpecsSystem Spec
11 Jun 2010   #16
severedsolo

Windows 7 Ultimate X64 SP1
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by chev65 View Post
Maybe the channel gap required the use of channel 6 but usually the router makes those choices for you.
from the sounds of the post the OP had his channel set manually, possibly doing a factory reset of the router caused it to go back to "auto" and it auto selected channel 6? to be fair it might not even be on channel 6... both my routers are set to "auto" and they both say they are broadcasting on channel 6, in fact they are not. because they would interfere with each other it just says 6 as a default and changes the channel when it needs to
My System SpecsSystem Spec
11 Jun 2010   #17
chev65

Windows 7 Ult, Windows 8.1 Pro,
 
 

He didn't say anything about resetting the router until after he reinstalled the drivers. Maybe the drivers helped? Hard to say. Thanks for the info on the channel problems, I can imagine that in a country as crowded as Japan the channels are saturated pretty well and the need to have more frequencies was required.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Windows 7 wireless problems after I moved from the states




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
Computer states that no legitimate Windows is running
Hello all, This week we suddenly got notification that no legitimate Windows version was running (+ black background desktop). This is strange because we have purchased the computer in an electronic store and the computer has an official Windows license sticker with hologram. So, I re-activated...
Windows Updates & Activation
WOWEE! Moved Win7-64 to new system with no problems!
Unbelievable! Indescribable! I thought I had entered the Twilight Zone! Or maybe the Land of Oz! I moved my SSD boot drive and all my other drives to a new motherboard/CPU/chipset and it all worked the first time with no problems. Can you believe it? I'm just flabbergasted. My old system...
Hardware & Devices
Popup states i'm not running genuine windows
I've tried everything I know of, and have even had two separate chat sessions with Microsoft support, giving them control of my computer to fix the problem. Both times they did pretty much the same thing of trying to reinstall it by typing in the product key again, which goes through and the window...
Windows Updates & Activation
Does windows have desktop icon save states?
My computer has taken quite a beating last night, power went out 4 times sporadically, thankfully I have a voltage regulator. The funny thing is.. before the first blackout, I had rearranged a couple of files/folders, and desktop icons, and whenever I would turn the computer back on,everything...
General Discussion
Error while shrinking partition, Windows states it has less space
I tried to shrink my Windows partition as I want to try using Ubuntu again (had some issues with some AMD/ATI drivers the last time I tried). I went into Disk Management and used the shrink volume tool. Everything was alright until, alas, the power went out. Now I'm stuck with Windows stating that...
Performance & Maintenance
Moved a HD to new machine, now have permission and ownership problems
I recently bought a new computer. I took a data hard drive out of my old one and installed it in the new. No problems with that. All files are intact. I am having problems with ownership and permissions on the new system. I can change permissions/ownership one one folder at a time, but that will...
Installation & Setup


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 01:07.
Twitter Facebook Google+ Seven Forums iOS App Seven Forums Android App