Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: "Ethernet" Connection Drop

03 Jul 2009   #271
tomdot

W7
 
 

Please see this for my problems for my problems with Realtek drivers
https://www.sevenforums.com/network-i...ads-8111c.html


My System SpecsSystem Spec
.
09 Jul 2009   #272
levesquemarc

Windows 7 7264
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by micnorian14 View Post
go here for reference!

Vista - Cannot Enable File Sharing

I did as it says, and bingo! My sharing is responding and my networking is back on track! You'll have to do the same for other things, not just file sharing. This fixed my 10-20 minute connection drop and it should work across vista and seven. Some new Micro$oft update may be the culprit, but; alas, i have done it!

Meow!

Just tried this. And unbelievably it's worked (fingers crossed) and my ethernet has yet to drop, and I've been testing it to the fullest as well (torrents+messenger+surfing at the same time). What I did was:

Control Panel > Administrative Tools > Windows Firewall with Advanced Security > (Left Column) Inbound rules > (Right Column) New Rule > Click on 'Predefined'> Select 'Network Discovery' > Select ALL the possible options > Click Next > Make sure Allow the Connection is selected > Click Finish

So far so good! And hopefully this will help others as well.
My System SpecsSystem Spec
15 Jul 2009   #273
ranjan2001

Windows 7 Ultimate x64 build 7600
 
 

Quote:
Control Panel > Administrative Tools > Windows Firewall with Advanced Security > (Left Column) Inbound rules > (Right Column) New Rule > Click on 'Predefined'> Select 'Network Discovery' > Select ALL the possible options > Click Next > Make sure Allow the Connection is selected > Click Finish
I applied these settings & yes my Ethernet is not dropping connection frequently, but now its still once a day problem, better than before at least.
My System SpecsSystem Spec
.

18 Jul 2009   #274
ranjan2001

Windows 7 Ultimate x64 build 7600
 
 

Last few days of applying "levesquemarc" suggestion have now reduced the connection dropping to from frequent to rare but it still happens once a day, so its not completely gone away.

Will try doing a clean install of build 7600 & see if that sorts out this problem or not.
My System SpecsSystem Spec
18 Jul 2009   #275
psyche

Windows 7 Ultimate Edition x64
 
 

I've tried that advice and I've tried to completely disable the advanced firewall (simple firewall's disabled too), but without a solution. Yesterday night my connection's dropped at least 10 times during a simple file download (Internet Download Manager) at 700kb/s.
My System SpecsSystem Spec
21 Jul 2009   #276
adamb10

Windows 7
 
 

I have not had a single disconnect since following the steps above.

Thanks!
My System SpecsSystem Spec
21 Jul 2009   #277
ranjan2001

Windows 7 Ultimate x64 build 7600
 
 

Its actually not 100% solution but yes it does minimum disconnect now after applying the above steps. Once a day is still happening.
My System SpecsSystem Spec
27 Jul 2009   #278
miyago

Windows 7
 
 
a fix

hey im new here but encountered the same problem as you guys. After some googling I found this thread Board Message

and this fix which works so far perfectly

Quote:
Would like to point out I have been running nforce win7 drivers for 1 week now with no connection problems at all. Its been working great.

I copied this from my technet forum post on the issue:

LAN port configuration:
Sleep on disconnect: enabled
flow control: disabled
interrupt moderation: disabled
ip checksum offload: disabled
jumbo packet: 9014 bytes (this might have no effect for you)
ALL large send offloads: disabled
BOTH low power: enabled
network address: not present
priority & vlan: priority enabled
receive side scaling: disabled
speed/duplex settings: auto
ALL TCP & UDP offloads: disabled
vlan id: 1
ALL wake ons: enabled

Speeds are great, can burst load lots of web sites with no connectivity problems, and works after both restart/shutdown.

Haven't narrowed it down. It appears to happen after enabling one or multiple of the disabled settings.

Asus m2n32-sli deluxe with Nvidia 590 and 2nd newest bios firmware.
AMD 4600+
4GB DDR2 800
8800GTS 640MB
My System SpecsSystem Spec
28 Jul 2009   #279
psyche

Windows 7 Ultimate Edition x64
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by miyago View Post
hey im new here but encountered the same problem as you guys. After some googling I found this thread Board Message

and this fix which works so far perfectly
This one seems a real fix, I'm trying it now. Thanks.
My System SpecsSystem Spec
28 Jul 2009   #280
miyago

Windows 7
 
 
after reading

Seems the problem has been isolated to the "Recieve Side Scaling" setting. The forum thread I mentioned above has several people mentioning that putting this single setting off, without touching any of the others, will indeed fix the problem.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 "Ethernet" Connection Drop




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
"Local Area Connection" missing in "Change adapter Settings".. Plz hlp
I have to set up a Broadband connection. But Local Area connection icon is missing. Someone told "drivers" could be missing... I installed few. But the problem is as it was.. please guide me in this regards.. Thank you Screen shots Attached
Network & Sharing
Sony Vaio Laptop "stopped" connecting to WiFi connection " Limited acc
Hi, I am hoping you can help me with my problem. My main laptop (Sony Vaio VPCCB15FG) in the last week just stopped accessing the internet via WiFi. It says it has Limited Acess but I have no idea how to fix it. The other 3 computers in the house (Custom desktop, Toshiba Net book, Samsung...
Network & Sharing
Inserting Ethernet Cord Does Not "Automatically" switch connection....
Inserting Ethernet Cord Does Not "Automatically" switch connection to ethernet. This is the trouble I have to go through whenever I insert my ethernet cord: I have to go to network and sharing center Then I have to click change adapter settings Finally, I have to disable wireless...
Network & Sharing
"No Network Access" and "Limited Connection/Connectivity" ?
Hey, I am really hoping someone can help me solve this problem, it's driving me up the wall! When I started using my computer this morning everything was fine, and then "no network access" kept appearing, along with "limited connection/connectivity". I would troubleshoot the problem, but then at...
Network & Sharing
""Local Area Connection" Doesn't have a valid ip config "
i Recently bought and hp windows 7 computer 64 bit and it was fine but two weeks later it does this it was working few hour ago and now it saids this ""Local Area Connection" Doesn't have a valid ip config" what does that mean? i couldnt fix it, i turned off the router, modem did a pc recovery...
Network & Sharing
I have "DHCP" how can I use "Static" IP on a wireless connection?
I don't know if this is the right place, but I seriously need some help. I've got an IP that changes every time my "gateway" (router) is reset. First of all, I'm using windows 7 ultimate 32 bit. AND IIS. (Internet information services) or something like that.. It's really annoying, because...
Network & Sharing


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 02:32.
Twitter Facebook Google+ Seven Forums iOS App Seven Forums Android App