Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: "Ethernet" Connection Drop

04 Sep 2009   #391
Gazzasore

,Windows 7-64.7600.16385 Ultimate
 
 

Now my set top box for satellite TV has lost connection
& is coming up with weird ip address when it tries to reconnect


My System SpecsSystem Spec
.
04 Sep 2009   #392
Gazzasore

,Windows 7-64.7600.16385 Ultimate
 
 

Restarted Router fixed it
My System SpecsSystem Spec
04 Sep 2009   #393
kensiko

Win7 64 bits FR
 
 

Today I got my first connection drop with WinXP driver, and I wasn't able to revive it by disabling-renabling the card. I had to reboot. I will look for the newest driver, but I don't think it is the good driver for my card (8139).

Edit:
No driver is available for my 10/100 mbit card. Currently trying the latest driver (2008-10-21) and the disabled network mapping trick.
My System SpecsSystem Spec
.

05 Sep 2009   #394
Gazzasore

,Windows 7-64.7600.16385 Ultimate
 
 

Its still happening the router is getting kicked off line every now and then
it may do it a few times in a row then it may be right for a while
My System SpecsSystem Spec
05 Sep 2009   #395
Gazzasore

,Windows 7-64.7600.16385 Ultimate
 
 

I found this tonight I thought was very interesting


Attached Thumbnails
"Ethernet" Connection Drop-away.png  
My System SpecsSystem Spec
05 Sep 2009   #396
lordofbahamut

windows 7
 
 

But I wonder if the computer was on away mode since most of the time we got kicked out from the next is when we used it most and this net as well. But, even so I can do nothing with my bios (thanks Asus >.<)
My System SpecsSystem Spec
07 Sep 2009   #397
Gazzasore

,Windows 7-64.7600.16385 Ultimate
 
 

Still does it some guru must have the answers
My System SpecsSystem Spec
19 Sep 2009   #398
Yankee

Windows 7
 
 

A while back I posted about my network connection problems, and steps I've taken to resolve them. Since then, I've moved and thus acquired a new service provider. I've also installed a Netgear WPN311 RangeMax Wireless PCI Network Adapter in place of my wired Realtek.

My connection has performed flawlessly with the new wireless adapter, except for one thing. I installed NOD32 Antivirus v4 and it caused my connection to drop almost every 24 hours. I went back to NOD32 v3, and all is well.

I doubt everyone here is running NOD32, and I realize that, but if you have a security suite installed maybe try uninstalling it as simply disabling NOD32 on my computer didn't work.

Good luck!
My System SpecsSystem Spec
19 Sep 2009   #399
jfar

Vista Ult64, Win7600
 
 

Thanks for coming back to let us know.
My System SpecsSystem Spec
19 Sep 2009   #400
Snufffed

 

Quote   Quote: Originally Posted by Yankee View Post
A while back I posted about my network connection problems, and steps I've taken to resolve them. Since then, I've moved and thus acquired a new service provider. I've also installed a Netgear WPN311 RangeMax Wireless PCI Network Adapter in place of my wired Realtek.

My connection has performed flawlessly with the new wireless adapter, except for one thing. I installed NOD32 Antivirus v4 and it caused my connection to drop almost every 24 hours. I went back to NOD32 v3, and all is well.

I doubt everyone here is running NOD32, and I realize that, but if you have a security suite installed maybe try uninstalling it as simply disabling NOD32 on my computer didn't work.

Good luck!
Thanks for letting us know. Now I wonder why your ISP does not like ESET - NOD32 v.4.0 I use it all the time - never have a problem with it.
Quote:
I installed NOD32 Antivirus v4 and it caused my connection to drop almost every 24 hours.
that sounds like you do not have it configured correctly. (24 hours -huummm seems to be a config problem.)
My System SpecsSystem Spec
Reply

 "Ethernet" Connection Drop




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
"Local Area Connection" missing in "Change adapter Settings".. Plz hlp
I have to set up a Broadband connection. But Local Area connection icon is missing. Someone told "drivers" could be missing... I installed few. But the problem is as it was.. please guide me in this regards.. Thank you Screen shots Attached
Network & Sharing
Sony Vaio Laptop "stopped" connecting to WiFi connection " Limited acc
Hi, I am hoping you can help me with my problem. My main laptop (Sony Vaio VPCCB15FG) in the last week just stopped accessing the internet via WiFi. It says it has Limited Acess but I have no idea how to fix it. The other 3 computers in the house (Custom desktop, Toshiba Net book, Samsung...
Network & Sharing
Inserting Ethernet Cord Does Not "Automatically" switch connection....
Inserting Ethernet Cord Does Not "Automatically" switch connection to ethernet. This is the trouble I have to go through whenever I insert my ethernet cord: I have to go to network and sharing center Then I have to click change adapter settings Finally, I have to disable wireless...
Network & Sharing
"No Network Access" and "Limited Connection/Connectivity" ?
Hey, I am really hoping someone can help me solve this problem, it's driving me up the wall! When I started using my computer this morning everything was fine, and then "no network access" kept appearing, along with "limited connection/connectivity". I would troubleshoot the problem, but then at...
Network & Sharing
""Local Area Connection" Doesn't have a valid ip config "
i Recently bought and hp windows 7 computer 64 bit and it was fine but two weeks later it does this it was working few hour ago and now it saids this ""Local Area Connection" Doesn't have a valid ip config" what does that mean? i couldnt fix it, i turned off the router, modem did a pc recovery...
Network & Sharing
I have "DHCP" how can I use "Static" IP on a wireless connection?
I don't know if this is the right place, but I seriously need some help. I've got an IP that changes every time my "gateway" (router) is reset. First of all, I'm using windows 7 ultimate 32 bit. AND IIS. (Internet information services) or something like that.. It's really annoying, because...
Network & Sharing


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 14:23.
Twitter Facebook Google+ Seven Forums iOS App Seven Forums Android App