Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: "Ethernet" Connection Drop

12 May 2009   #71
Gene

Windows 7 7265 x64
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by tongteh View Post
i notice lots of asus mobo for this problem.. :O
Hmmmm, interesting. My main system which has given me problems has an Asus Maximus II Formula. My HP laptop has never had a problem.


My System SpecsSystem Spec
.
12 May 2009   #72
Toobs

Win 7 RC1
 
 

As soon as I upload anything, like Dropbox, my connection drops. I have an Asus. I'm either buying an network adapter, which is unheard of or downgrading back to Vista.

I much rather get an network adapter because I like 7, but this is totally unacceptable.

Has anyone heard from Asus?
My System SpecsSystem Spec
12 May 2009   #73
Gene

Windows 7 7265 x64
 
 

I have a linksys n pci network adapter. I had the connection drop problem with it when the linksys drivers were installed. I uninstalled the adapter with the check box for the drivers to be deleted. Upon restart I let the OS install the Windows 7 drivers which are broadcom n drivers. I have not had a problem since.
My System SpecsSystem Spec
.

12 May 2009   #74
Digger

XP/win7 x86 build 7127
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Gene View Post
I have a linksys n pci network adapter. I had the connection drop problem with it when the linksys drivers were installed. I uninstalled the adapter with the check box for the drivers to be deleted. Upon restart I let the OS install the Windows 7 drivers which are broadcom n drivers. I have not had a problem since.
and to test, you've done multiple reboots, join and created HG, stressed the network up and down, both? You know the drivers that were installed were the same drivers that you had installed the first time, right? I have noticed the bug with 7 and the checkmark box for "delete software driver.. " when you go to uninstall the adapter. I know this since there is NO 7 driver available, generic or otherwise that should install after i uninstalled the adapter and rebooted, well, that was the case. Where beforehand i had to manually install the driver, therefore putting it in the driver cache (that apparently isnt being deleted like it says). When doing a check on driver date and version, its the exact same driver that i had previously and selected to uninstall and DELETE.

just a word of caution.
My System SpecsSystem Spec
12 May 2009   #75
Snufffed

 
Totally using win7 drivers

Might I ask why are you all using Vista drivers?
my systems counting 3 have simlar or same NIC cards-adapters as mentioned in this thread and Win7 applied different drives than Vista on all systems.
Using Broadcom on laptop, using Marvell on laptop and using Realtek on desktop, all using Win7 drivers and NO PROBLEMS.
My System SpecsSystem Spec
12 May 2009   #76
LarryScott

Win 7, XP, Ubuntu
 
 

I have a dell dimension E510 and it seems to drop my connection every time it goes to sleep. I at first thought it was the screen saver, but if I get back to it before the computer goes into hibernation(?) I still have a connection.
This computer has a cable connected to it, but the laptop has a wireless connection and it hasn't dropped its connection yet. But it also is running XP Home on it.
That said, I am assuming that isn't a router problem.
Larry S.
My System SpecsSystem Spec
12 May 2009   #77
Gene

Windows 7 7265 x64
 
 

After three days of stability I have had 2 dropped connections in the past hour.
Oh well, back to the drawing board.
My System SpecsSystem Spec
12 May 2009   #78
Snufffed

 

There can be many reasons for dropped connections.
have you looks in the "event viewer" to see what notices - warning you are getting.
My System SpecsSystem Spec
12 May 2009   #79
Gene

Windows 7 7265 x64
 
 

This is it always with variation of site. Always requires a system restart to get things going again.
"Name resolution for the name teredo.ipv6.microsoft.com timed out after none of the configured DNS servers responded."
My System SpecsSystem Spec
12 May 2009   #80
LarryScott

Win 7, XP, Ubuntu
 
 

I finally decided to just go back to XP. I was getting tired of fighting with my network connection. Any ideas? I installed the drivers from my router's cd and then I had a connection on my computer, but then the laptop couldn't connect. Needless to say, I gave up. I think I will wait until they have a stable release and buy that.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 "Ethernet" Connection Drop




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
"Local Area Connection" missing in "Change adapter Settings".. Plz hlp
I have to set up a Broadband connection. But Local Area connection icon is missing. Someone told "drivers" could be missing... I installed few. But the problem is as it was.. please guide me in this regards.. Thank you Screen shots Attached
Network & Sharing
Sony Vaio Laptop "stopped" connecting to WiFi connection " Limited acc
Hi, I am hoping you can help me with my problem. My main laptop (Sony Vaio VPCCB15FG) in the last week just stopped accessing the internet via WiFi. It says it has Limited Acess but I have no idea how to fix it. The other 3 computers in the house (Custom desktop, Toshiba Net book, Samsung...
Network & Sharing
Inserting Ethernet Cord Does Not "Automatically" switch connection....
Inserting Ethernet Cord Does Not "Automatically" switch connection to ethernet. This is the trouble I have to go through whenever I insert my ethernet cord: I have to go to network and sharing center Then I have to click change adapter settings Finally, I have to disable wireless...
Network & Sharing
"No Network Access" and "Limited Connection/Connectivity" ?
Hey, I am really hoping someone can help me solve this problem, it's driving me up the wall! When I started using my computer this morning everything was fine, and then "no network access" kept appearing, along with "limited connection/connectivity". I would troubleshoot the problem, but then at...
Network & Sharing
""Local Area Connection" Doesn't have a valid ip config "
i Recently bought and hp windows 7 computer 64 bit and it was fine but two weeks later it does this it was working few hour ago and now it saids this ""Local Area Connection" Doesn't have a valid ip config" what does that mean? i couldnt fix it, i turned off the router, modem did a pc recovery...
Network & Sharing
I have "DHCP" how can I use "Static" IP on a wireless connection?
I don't know if this is the right place, but I seriously need some help. I've got an IP that changes every time my "gateway" (router) is reset. First of all, I'm using windows 7 ultimate 32 bit. AND IIS. (Internet information services) or something like that.. It's really annoying, because...
Network & Sharing


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 14:04.
Twitter Facebook Google+ Seven Forums iOS App Seven Forums Android App