Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Failing to connect to wireless

08 May 2009   #1
cerebral lawlzy

Windows 7/XP
 
 
Failing to connect to wireless

Hello everyone,

I've been browsing the forums and working on this problem for the past hour or so and haven't had any luck. So hopefully the combined power of geeks can help me out

I installed 7100 two days ago with no problems. Wireless has been working fine ever since. It has gone into hibernate mode multiple times since then. Each time I "woke it up" it has connected just fine.

Todday, I installed Warhammer Online and began to patch it, I forgot about the hibernate function, went out for about an hour or two. Came home, woke my PC and my wireless will now not connect.

I can see my router, along with all my neighbors. If I select mine, it will ask for my security key (only after I blow away the connection profile) attempt to connect and then fail.

I have deleted and manually renetered my connection profile numerous times, rebooted, deleted and readded the adapter and/or driver. And I still get the same result. Tried both the driver from the netgear site and the windows one.

I have 6 computers, and 3 xbox 360s connecting to the wireless just fine. And like I said mine was working solid for two days (in fact, I think it has been better). Also, I am the only person who has access to the router.

Specs:
Windows 7, 7100
Netgear WN311B
Linksys router flashed with latest DD-WRT


My System SpecsSystem Spec
.
08 May 2009   #2
johngalt

 

Check and see if you by chance had a new driver installed - if so, roll back to the previous one....
My System SpecsSystem Spec
08 May 2009   #3
cerebral lawlzy

Windows 7/XP
 
 

John,

Since I've been using the tulip driver and the one I took from the website, "rollback" is no longer an option.

However I do remember that feature being grayed out before I touched the drivers.

Thanks,

CL
My System SpecsSystem Spec
.

08 May 2009   #4
johngalt

 

OK, so currently, are you using the built in Windows driver, the one from WU, or the 3rd party one?
My System SpecsSystem Spec
09 May 2009   #5
cerebral lawlzy

Windows 7/XP
 
 

Currently - I am using the netgear one. TBH I just tried to reinstall the tulip ones that the OS found on Installation. Can't find where they are stored.
My System SpecsSystem Spec
09 May 2009   #6
johngalt

 

3 things:

1) I jsut read your screen name in full - lmfao!

2) You an I are probably the only two people referring to those as Tulip drivers - at least we know what we mean!

3) Try removing the NIC and drivers and then *rebooting* off the DVD and performing a repair install
My System SpecsSystem Spec
09 May 2009   #7
cerebral lawlzy

Windows 7/XP
 
 

1.) Thanks - I pride myself on that one Even if it isn't PC.
2.) I try to keep up on the lingo!
3.) Good idea - I will give it a shot and post my findings.
My System SpecsSystem Spec
09 May 2009   #8
johngalt

 

PC Schmee See....

People need to get a life and stop being offended so damn much....

Looking forward to your fix for the card....

Of course, you know that it might actually *be* your card itself - have you tried an alternate?
My System SpecsSystem Spec
09 May 2009   #9
cerebral lawlzy

Windows 7/XP
 
 

I think I've may have figured it out.

I went to do a full repair as suggested by JohnGalt. Before I did, I had the option to use a restore point. I never used this in XP (I skipped vista!) so I tend to forget about those. Luckily it was defaulted to create them.

Anywho at 5:30 it created one from where I installed warhammer online, 7:01 it installed an update from Windows, and 7:30 it started creating restore points for all the driver uninstalls/installs I did.

So I restored to the 5:30 point and worked like a champ.

I am guessing it has something to do with that update at 7:01 so I turned off automatic updates and later today/tomorrow I will manually download it and test it out. If does appear to be the update anyone got the link where I can report it to microsoft?

John - thanks a lot for your help man. Wouldn't have ran across the restore points if it wasn't for you.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Failing to connect to wireless




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
Home Folder Mapping Failing on Wireless Clients
Trying to solve a complex and frustrating problem with home folder mappings for my school district and am stumped. Any help is appreciated. I am doing basic home folder mapping in an Active Directory domain for users on the profile tab of their user account. We are mapping H to...
Network & Sharing
still looses connect/doesn't connect - win 7 wireless home network
She keeps loosing connection, then has to wait until it decides it can connect again. She would wait about five minutes and then click on something and would gain access. https://www.sevenforums.com/network-sharing/324598-win-7-hp-computer-keeps-dropping-connect-won-t-reconnect.html the ...
Network & Sharing
Network adaptor failing to connect/match requirements of wireless net
I just moved from California to Tennessee. In california my computer had a LAN connection to the router ( Netgear N600 WNDR3400). Here that isn't an option (the router is in a different room and set up with a different computer). So, when I turned on my pc and tried to connect to the...
Network & Sharing
i Cant Connect through Wireless!
woaw! i cant connect through wireless network providers.. i think it was not about the network but about my driver. . i tried uninstalling my driver..but everytime i scan for new hardwares..it will detect and automatically the the previous driver will occur..i dont know why it happens.. its a...
Network & Sharing
Wireless won't Connect to PC
Hello there, I just wondered if I could have some help connecting my Netgear DG834PN. I have connected everything up properly, put my ISP's username and password in right, because I'm connected right now via ethernet, made sure every setting is correct. But my Windows 7 PC just won't pick up...
Network & Sharing
Belkin wireless USB Network Adapter failing
Hi guys! sorry if this has been posted before. I recently purchased a Belkin wireless network adapter for my HP windows 7 computer, and the checkout woman said it would work. Unfortunately, it does not work. at first, it was just dodgy, connecting with only a small connection. It started...
Drivers


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 12:14.
Twitter Facebook Google+ Seven Forums iOS App Seven Forums Android App