Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Post Your Overclock!

05 Apr 2012   #1591
Solarstarshines

Windows 10 Home Premium 64bit sp1
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by ganjiry View Post
ello again. yup i think thats gotta be the plan. it's p****ed me right off. the motherboard is only about 9 months old tops so do u think i should contact gigabyte of the seller?
yeah its a dirty trick man and one thats cost people money they dont have to throw away enit
9 months is a while but yet still should have Manufactuars warrenty

I would contact them and let them know of the Issue and possible ask for a refund for a better supported model cause idealy they are responsable and you have proof

with that proof should be enough to make them budge and fix it to make it right


My System SpecsSystem Spec
.
05 Apr 2012   #1592
ganjiry

Win7 Home Premium x64 SP1
 
 

ello again
ive just sent an enote to ebuyer so i'll await their reply. it was close lol. i just checked my account and it was delivered on june 1st.
what would u suggest i do cpu wise. is this likely to cause damage to anything else? as i read in the poststormy linked that if u reinstall the am3 cpu after the bios has been flashed to the am3+ version it burn out the motherboard due to how the power is handled.
proppa stressed me out this has but thanks for ur help folks i do really apreciated it
My System SpecsSystem Spec
05 Apr 2012   #1593
Solarstarshines

Windows 10 Home Premium 64bit sp1
 
 

I don't think it will damage anything if your not going to use the board anymore

First of all wait for there word

Second if you got the money and can just get the other board

Third if not wait till you get some kind of info on it or another fix

why would they be closed ? kinda odd wouldn't they be open 6 days out of the week atleast

Well you can look into some better boards or we can suggest up to you but if you plan on useing that chip fine but if you have a fear of the board frying don't install your old chip back in it leave it alone and wait for a return response then ship it off

These are the things i would put down just because I know when you do a Bios flash it has warnings redflags etc but if it is up and running there was no damage but if you have concerns of the thermal side of the cpu and voltage changes then don't use it
My System SpecsSystem Spec
.

05 Apr 2012   #1594
ganjiry

Win7 Home Premium x64 SP1
 
 

ello.
i'll be waiting on thier reply. im disabled and on disability benefit so theres no buying anything lol

easter holliday now to. only just realised. so they wont be getting back to me till tuesday atleast

would i not be able to reflash the older bios bk or isnt this possible?
My System SpecsSystem Spec
05 Apr 2012   #1595
Solarstarshines

Windows 10 Home Premium 64bit sp1
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by ganjiry View Post
ello.
i'll be waiting on thier reply. im disabled and on disability benefit so theres no buying anything lol

easter holliday now to. only just realised. so they wont be getting back to me till tuesday atleast

would i not be able to reflash the older bios bk or isnt this possible?
I wouldn't do that

Looking for a fix would be more helpfull going back would cause damage and bad configuration alltogether not good i'll start looking for any info on this and get back to you there has to be some way of locking your clock speed in when disabling turbo and not having to go through the overdrive

Hmmmm speaking of that Disable the cpu overdrive in the CCC restart then log on then after check it if it is still disabled reboot go into bios then start your unlocking process but leave cool quiet auto as well as the c6 turn off turbo core change the ram speed if it is defaulted and save reboot then check your cpuz and other clock check tools to see if it sticks

Im thinking maybe if you stop the CPU overdrive your bios will allow the settings to stick just a hunch
My System SpecsSystem Spec
05 Apr 2012   #1596
ganjiry

Win7 Home Premium x64 SP1
 
 


Thank you for completing our on line return form.

The Order Numbers and Order References relating to this RMA are:
******

Your RMA request number is ******

To process your request to the next stage please contact our technical support team on 03303 339 390 who will be able to review your request fully.

Our opening times are 9am - 6pm Monday to Friday. Please be aware that we experience a high volume of calls on Mondays between 9am - 12pm also between 9am-10am throughout the week.


Kind regards
Ebuyer Technical Support Team

that was easier than i thought lol. the email didnt say they were away over the holiday so hopefully i can get the ball rolling tomoz
tis gonna do my head in tho as because i cant go out i live infront of my pc 18hrs a day lol

cpu overdrive isnt showing up in ccc since overdrive was installed. c6 and cool n quiet only have enable/ disable. C1E has enable/ disable and auto but i will try them. failing that i'll use to overdrive to set at start up n hope.
thanks chaps
My System SpecsSystem Spec
05 Apr 2012   #1597
Solarstarshines

Windows 10 Home Premium 64bit sp1
 
 

you have the 12.3 because the cpu overdrive should show up all the way back from 11.11 i think

Also that probaly means the bios flash didn't work either
My System SpecsSystem Spec
05 Apr 2012   #1598
ganjiry

Win7 Home Premium x64 SP1
 
 

it did show up untill i installed amd overdrive. the bios edition is showing as the one its meant to fgf
My System SpecsSystem Spec
05 Apr 2012   #1599
ganjiry

Win7 Home Premium x64 SP1
 
 

i tried these settings,
disabled core performance boost
disabled C1E
enabled C6
cool n quiet auto
but it didnt like it. booted up ok but coretemp said it could'nt get any reading from it. so i loaded optomized defaults n same happened so ive just shut it down as i dont wanna kill the cpu. i'll wait for the slooooooooow rma process

i have no idea what am gonna do with no pc lol. pretty sad really enit

thanks again for ur help folks
My System SpecsSystem Spec
05 Apr 2012   #1600
paulpicks21

Windows 7 Professional 64 bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by ganjiry View Post
i tried these settings,
disabled core performance boost
disabled C1E
enabled C6
cool n quiet auto
but it didnt like it. booted up ok but coretemp said it could'nt get any reading from it. so i loaded optomized defaults n same happened so ive just shut it down as i dont wanna kill the cpu. i'll wait for the slooooooooow rma process

i have no idea what am gonna do with no pc lol. pretty sad really enit

thanks again for ur help folks

Hi Ganjiry,

I noticed you are RMA'ing the board to Ebuyer and remembered I did the same with a board a while back, so I checked my account to see how long the process took just to give you an indication.

I started the RMA on a Sunday night, Posted it back on a next day delivery to them on the Monday, and by the Saturday of the same week the money was back in my account.

I expect if you post it back Tuesday, you would have a refund by the following monday or tues.

Paul.
My System SpecsSystem Spec
Closed Thread

 Post Your Overclock!




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
Post Your Overclock! [2]
Continued from - https://www.sevenforums.com/overclocking-case-mods/2309-post-your-overclock.html Finally hit 5GHz on air!
PC Custom Builds and Overclocking
Should I overclock my CPU?
Hello all, Recently my temps of my CPU have gone out of control, however, I disabled turbo mode in my bios and it works much better. Temps are less than 70c under full load My question is should I overclock this CPU I have? specs: CPU: Intel core i5 650 3.20GHz Mobo: Intel dq57tm
PC Custom Builds and Overclocking
odd post/bios screen, plus no keyboard detected @ post
i had recently built a new computer. after installing windows 7 everything was fine, except for during start-up it'd say 'no keyboard deteced'. which it wasn't detecting it because i couldnt acess bios during this. once i came to the windows log in screen, it was then reading the keyboard. a...
General Discussion
Cant seem to get an overclock
Hi have an i7 2700k and an Asus P8H 61-M LE usb3 mobo and when i do a autotune overclock it says 4.0ghz and should set in the bios but it dosent,could anyone help me out on this one please Thanks
PC Custom Builds and Overclocking


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 23:38.
Twitter Facebook Google+ Seven Forums iOS App Seven Forums Android App