Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: problem with new system build

24 Dec 2009   #11
iseeuu

 
 
MSI Motherboard not Posting

I found this MSI support site including a list of "Post Codes" (the beeps after the computer powers up but before the video screen starts). Since you are not hearing any beeps, your motherboard is "Not Posting". Start there -->

MSI Computer Corp. - Support

Cheers!
Robert


My System SpecsSystem Spec
.
24 Dec 2009   #12
Dwarf

Windows 8.1 Pro RTM x64
 
 

From the manual:
problem with new system build-capture.png


My System SpecsSystem Spec
24 Dec 2009   #13
Ballie

windows 7 home pre 64 bit
 
 

I have tried resetting the coms via jumper but still no post on screen, my thoughts are faulty mo/bo
My System SpecsSystem Spec
.

24 Dec 2009   #14
iseeuu

 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Ballie View Post
I have tried resetting the coms via jumper but still no post on screen, my thoughts are faulty mo/bo
I just hate passing on bad news ... sorry ...

This is an old motherboard. If you are planning to install 7 you should know that there are no NForce2 or 3 chipset drivers compatible with Vista or 7. Also, I came across a link that suggests the motherboard will not support "High Density" memory so your Corsair XMS may be the cause of not posting. You can verify that by borrowing an old stick of memory just to see if it will boot.

Does My nForse2 based K7N2 Delta-L Support this memory?? - nV News Forums

Check out the link?
My System SpecsSystem Spec
24 Dec 2009   #15
DocBrown

Win7 Enterprise, Win7 x86 (Ult 7600), Win7 x64 Ult 7600, TechNet RTM on AMD x64 (2.8Ghz)
 
 

Try one stick at a time, 1 slot at a time. A few months ago, a user finally got his to boot with 1 stick in the last slot. He sent the MB back for a replacement.
My System SpecsSystem Spec
24 Dec 2009   #16
johnhoh

Win7 pro x64
 
 

double check that your cpu 12v power on the mobo is plugged in. Also try a different power supply if you have one
My System SpecsSystem Spec
25 Dec 2009   #17
Ballie

windows 7 home pre 64 bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by iseeuu View Post
Quote   Quote: Originally Posted by Ballie View Post
I have tried resetting the coms via jumper but still no post on screen, my thoughts are faulty mo/bo
I just hate passing on bad news ... sorry ...

This is an old motherboard. If you are planning to install 7 you should know that there are no NForce2 or 3 chipset drivers compatible with Vista or 7. Also, I came across a link that suggests the motherboard will not support "High Density" memory so your Corsair XMS may be the cause of not posting. You can verify that by borrowing an old stick of memory just to see if it will boot.

Does My nForse2 based K7N2 Delta-L Support this memory?? - nV News Forums

Check out the link?
ISEEUU,

You haven't read my post correctly (however, the N/F 2 board in my spec is running win 7 just fine!) the problem I am having is with a new Asus M4A785TD-V EVO mother board, AMD Phenom II X4 925 2.8GHz processor and OCZ 4GB (2x2GB) DDR3 1333MHz/PC3-10666 Platinum Ram which I have bought to up grade, but it won't post anything on the screen.
My System SpecsSystem Spec
25 Dec 2009   #18
iseeuu

 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Ballie View Post
Quote   Quote: Originally Posted by iseeuu View Post
Quote   Quote: Originally Posted by Ballie View Post
I have tried resetting the coms via jumper but still no post on screen, my thoughts are faulty mo/bo
I just hate passing on bad news ... sorry ...

This is an old motherboard. If you are planning to install 7 you should know that there are no NForce2 or 3 chipset drivers compatible with Vista or 7. Also, I came across a link that suggests the motherboard will not support "High Density" memory so your Corsair XMS may be the cause of not posting. You can verify that by borrowing an old stick of memory just to see if it will boot.

Does My nForse2 based K7N2 Delta-L Support this memory?? - nV News Forums

Check out the link?
ISEEUU,

You haven't read my post correctly (however, the N/F 2 board in my spec is running win 7 just fine!) the problem I am having is with a new Asus M4A785TD-V EVO mother board, AMD Phenom II X4 925 2.8GHz processor and OCZ 4GB (2x2GB) DDR3 1333MHz/PC3-10666 Platinum Ram which I have bought to up grade, but it won't post anything on the screen.
Yup ... you are right ... my bad ... stayed up past my bedtime last night! Sorry.

Still ... motherboard not posting is either defective, OR something plugged into it is the cause. In my experience memory has most often been the cause. I did have one where the motherboard did not like the brand of Ethernet card. You have apparently tried moving the memory around, did you try reseating the processor? It would seem the only other component is the power supply? Is any part of the motherboard touching the case? Did you try unplugging the hard drive? You do not need it to post so you can see if will post without the hard drive?

The MSI basic troubleshooting guide, although a different brand, is still an excellent guide for eliminating the possible causes of a motherboard not posting.

Cheers!
Robert
My System SpecsSystem Spec
25 Dec 2009   #19
Ballie

windows 7 home pre 64 bit
 
 

ISEEUU, I have checked all plugs (about 5 times now!) the ram is one that Ausus has pasted as suitable for the board so I assume thats ok, I haven't tried reseating the cpu but I will try that tomorrow and I will also double check that the the underside of the mobo isn't touching the case in anyway. Thanks for your time.
My System SpecsSystem Spec
25 Dec 2009   #20
iseeuu

 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Ballie View Post
ISEEUU, I have checked all plugs (about 5 times now!) the ram is one that Ausus has pasted as suitable for the board so I assume thats ok, I haven't tried reseating the cpu but I will try that tomorrow and I will also double check that the the underside of the mobo isn't touching the case in anyway. Thanks for your time.
Also unplug any hard drive. I have had hard drives prevent posting. It is good to eliminate any possibilities.

Later!
My System SpecsSystem Spec
Reply

 problem with new system build




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
preposed build log for my new under 5 k computer system build
CASE - Rosewill Gaming Super Tower Computer Case BLACKHAWK-ULTRA primary drive ssd - Samsung Electronics 840 Pro Series 2.5-Inch 512 SATA_6_0_gb Solid State Drive MZ-7PD512BW sound card - ASUS PCI-Express x1 Sound Card XONAR ESSENCE STX/90-YAA0C0-0UAN00Z CPU - AMD FD8350FRHKBOX FX-8350...
PC Custom Builds and Overclocking
New system build
First let me say that I'm not sure that I'm in the right category, so I'll keep it short for now, and if I am in the right category I can give more details in my next reply. I'm upgrading my MOBO, CPU, and MEM. I have chosen the mobo and cpu but have yet to decide on the memory. I would like some...
PC Custom Builds and Overclocking
Upgrade a System - Build a New System
I have several things going on here. I have a HP dv7 latop I have to replace the fan on it. I also have a family member that has 2 old desktop systems that they no longer use, (one works the other I think needs a power supply) so I want to upgrade one of them if you think it's possible for my...
PC Custom Builds and Overclocking
Build My Own System
I built a barebones system earlier this year and found many issues with the standard components. I replaced the case, fans and CPU cooling system. I would like to build another but this time pick my components more carefully. There are so many cases, MOBOs, etc. I will be using for video...
PC Custom Builds and Overclocking
System Build
Okay. Please correct me if I am in the incorrect category. I am planning to start building my new computer. However, I am still scared about it...since it is my first build.:eek: I was going to get a Mac Mini, and dual boot in Windows 7 and Mac OS X, but it is >$200 for a Mac Mini than the PC that...
PC Custom Builds and Overclocking
New system build
Hello all, Well, after a few weeks I finally got the new system up and running after having to go through two GA-X58A-UD7 board that would not post for me, and finally going with a ASUS P6X58D Premium board that did. I just didn't think it would be right to not share the build with you...
PC Custom Builds and Overclocking


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 05:49.
Twitter Facebook Google+ Seven Forums iOS App Seven Forums Android App