Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Windows Experience missing

26 Aug 2010   #1
RealGoneKid

Windows 7 Ultimate X64
 
 
Windows Experience missing

Hi I recently built this PC that I am using, Had a few buggy crashes in the beginning but all seemed well. Today I went to show off the windows experience index (A whoppin 5.2, Previous system was 3.6). I right clicked "My Computer" and went to properties. The WIE flashed for a second then vanished, I clicked the performance link at bottom left of this window and all the scores were gone. The "Rate this computer" button does nothing whatsoever. I have tried Method 1 in this thread
Windows Experience Index - Performance Information and Tools page is completely blank
But have had no joy,the second method is fruitless as the full tree path is not reachable in Windows 7 Ultimate X64.
Attached is a picture of the results when I try to view my scores.
If anyone can help I would be grateful, Thanks in advance.
RealGoneKid

Big Thanks to WHS for solving this problem....My WEI has now been attached to this thread.
RealGoneKid




Attached Thumbnails
Windows Experience missing-my-wei-score-26-08-10.jpg  
Attached Images
Windows Experience missing-windows-experiance-rating-problem-w7x64.jpg 
My System SpecsSystem Spec
.
26 Aug 2010   #2
whs
Microsoft MVP

Vista, Windows7, Mint Mate, Zorin, Windows 8
 
 

Read thru here - that may give you a clue.

Quote:
You may try the steps given below and check if that helps.
1. Go to: %systemroot%\Performance\WinSAT\DataStore and try to delete everything but the most recent file.
2. Reboot the computer
3. Then try doing the re-assessment.

Also, try updating the drivers for the graphics card from the manufacturer’s website for the 64 bit Windows 7 and check what happens.
Refer to:
Update a driver for hardware that isn't working properly
http://windows.microsoft.com/en-us/windows7/Update-a-driver-for-hardware-that-isnt-working-properly
Update drivers: recommended links
http://windows.microsoft.com/en-US/windows7/Update-drivers-recommended-links
My System SpecsSystem Spec
26 Aug 2010   #3
Wishmaster

Windows 7 Home Premium 64bit
 
 

Odd. Not only is WEI missing but the Activation status/Genuine Logo as well.


Where did you get your copy of Windows?
My System SpecsSystem Spec
.

26 Aug 2010   #4
RealGoneKid

Windows 7 Ultimate X64
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by whs View Post
Read thru here - that may give you a clue.

Quote:
You may try the steps given below and check if that helps.
1. Go to: %systemroot%\Performance\WinSAT\DataStore and try to delete everything but the most recent file.
2. Reboot the computer
3. Then try doing the re-assessment.

Also, try updating the drivers for the graphics card from the manufacturer’s website for the 64 bit Windows 7 and check what happens.
Refer to:
Update a driver for hardware that isn't working properly
http://windows.microsoft.com/en-us/windows7/Update-a-driver-for-hardware-that-isnt-working-properly
Update drivers: recommended links
http://windows.microsoft.com/en-US/windows7/Update-drivers-recommended-links
Hi & thanks, I copied and pasted " %systemroot%\Performance\WinSAT\DataStore" into start menu search box, deleted the whole lot (after making a backup copy) and when I went to properties the WIE was there again. Thank you so much for your help.
Solved.....
RealGoneKid
My System SpecsSystem Spec
27 Aug 2010   #5
whs
Microsoft MVP

Vista, Windows7, Mint Mate, Zorin, Windows 8
 
 

I am glad it worked - thanks to that site .
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Windows Experience missing




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
Windows Experience Index went down
DELL Inspiron 1525 used to be at a 4.0 WEI, and now it tells me 3.1! what happened? my hardware never changed!
Performance & Maintenance
Windows Experience Index
My Index is 5.5, can I get any better? If yes, what next??? Alvin
Performance & Maintenance
Windows Experience Index??/
Currently I'm Running 4x 4GB Nvidea Graphics Cards In SLI Mode, But I'm Only Getting A 7.8 Reading In The Windows Experience Index WHile EVeryhting else is 7.9??? Any Reasons Why?
Graphic Cards
Windows Experience Index
Hi guys i have just installed Windows 7 and i have a problem with the Windows Experience Index when i run the program all i get is the error in the screen shot. Has anybody got any idea what the problem is please I do have a problem with my Gefore Display drive not working with Windows 7 and i...
Performance & Maintenance
My Experience with windows 7
New to the site not to windows forums in general. I have the full windows 7 thanks to the microsoft action pack program i have deployed it as my main operating system on my pc at home and honsetly it is fantastic. I have no issues playing movies, games or music with it, i even played freelancer...
General Discussion


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

© Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 06:45.
Twitter Facebook Google+