Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: the rating system

05 Sep 2010   #21
easyh4x

windows 7 home premium 64bit
 
 

yes i noticed that as well, when you you are looking at that when you change the core you are looking at does the number stay the same? mine has 4 cores which are all running at around 800, which is 3200 total, but still not what is advertised.


My System SpecsSystem Spec
.
05 Sep 2010   #22
profdlp

Main - Windows 7 Pro SP1 64-Bit; 2nd - Windows Server 2008 R2
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by DocBrown View Post
Just noticed that your CPU multiplier is about 1/4 what my two AMD's are

That must be why the CPU speed is so low
I'm betting you nailed it right there.

easyh4x, if I read it right, your Multiplier should be 17X. Right now, you have it at 4X. Go in to your BIOS and change it and you'll see the benchmark you expect.

Also, since it's the Black Edition you're not stuck with 17X if your CPU cooling and other components will handle a bump. I'd get it running stable at stock speed (17X) first, then post back for some overclocking advice. (Assuming that interests you at all.)
My System SpecsSystem Spec
05 Sep 2010   #23
easyh4x

windows 7 home premium 64bit
 
 

i have been in the BIOS searching around, the portion where it has my cpu clock is inaccessible, it is just grayed out ....
My System SpecsSystem Spec
.

05 Sep 2010   #24
DocBrown

Win7 Enterprise, Win7 x86 (Ult 7600), Win7 x64 Ult 7600, TechNet RTM on AMD x64 (2.8Ghz)
 
 

Do you have a manual for the MB ? Check the section on the Bios setup.
My System SpecsSystem Spec
05 Sep 2010   #25
easyh4x

windows 7 home premium 64bit
 
 

the manual lists the cpu clock as 'read-only'
My System SpecsSystem Spec
05 Sep 2010   #26
DocBrown

Win7 Enterprise, Win7 x86 (Ult 7600), Win7 x64 Ult 7600, TechNet RTM on AMD x64 (2.8Ghz)
 
 

Just did a search of your MB. Even though the MB socket fits the CPU, could it be that it does not support this speed of CPU ?

MSI K9N6SGM-V / MS-7309 Motherboard - NVIDIA GeForce 6100, Socket AM2, MicroATX, Audio, Video, 10/100 Ethernet LAN, K9N6SGMV, BIOS, Driver, Manual, QVL, MSI Motherboards
My System SpecsSystem Spec
05 Sep 2010   #27
easyh4x

windows 7 home premium 64bit
 
 

yeah, after reading this manual more, i am pretty sure that is the only thing that it could be. thank you for all your help.
My System SpecsSystem Spec
05 Sep 2010   #28
DocBrown

Win7 Enterprise, Win7 x86 (Ult 7600), Win7 x64 Ult 7600, TechNet RTM on AMD x64 (2.8Ghz)
 
 

No Phenom / Deneb Cpu listed Looks like you need a new MB for this CPU


Attached Images
the rating system-msi_ms-7309_cpus.jpg 
My System SpecsSystem Spec
Reply

 the rating system




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
Low system rating
I have latest inspiron n5110 4gb ram 500gb hard drive 1gb nvidia gt525m and also intel HD integrated but system graphic rating is just 4.8 hpw can I improve it ?
Graphic Cards
System rating is not available
After a ram stick exchange I noticed I don't have a rating for my system, When i click on "Rate this computer" nothing happens.. I also noticed that the admin sign(http://i.imgur.com/lnvHJ.png)doesn't exist next to this button. Thanks!
Performance & Maintenance
Windows 7 - Rating System
Hey Guys, so I have a ton of movies, and in Windows Explorer there are little stars so that I can rate the movies. The problem is when I mouse over the stars they don't do anything. It's like I can't rate the movies. Anyone have the same problem?
Media Center
WMP 12 Rating System Bug?
Greetz to all... Your help here would be tremendous since no one else seems to understand this issue. I have an older system (3 years old) currently being used for playing media. Everything in Windows 7 64 bit is working just fine for several months now. Recently the 'star' rating no...
Music, Pictures & Video
Win 7 system rating not working..
basically i try to run the system rating and this is what happens at the end http://img203.imageshack.us/img203/6373/50056225.png when it says "driver issues", im sorta having video card driver issues (already opened forum post on that) because nvidia control panel doesnt seem to want to...
Performance & Maintenance
System Rating is not Available
Hi, I can't rate my system performance under buld 7022 ... :cry: screenshots ... http://www.lookpic.com/files/sr001.JPG http://www.lookpic.com/files/sr002.JPG
General Discussion


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 05:24.
Twitter Facebook Google+ Seven Forums iOS App Seven Forums Android App