Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: RAM not listed in Experience Index

25 May 2009   #1
Melee54

Windows 7
 
 
RAM not listed in Experience Index

I ran the Windows Experience Index on the PC I just built and in the part that tells you the amount of RAM you have installed, it says nothing.

Installed Memory (RAM): (Blank)

However, it did give me a rating of 7.4 for the RAM section. (6 Gigs of OCZ DDR3 1600 )

Is this something to worry about?


My System SpecsSystem Spec
.
25 May 2009   #2
PotatoMan83

 

You using 32bit or 64bit? That could be it
My System SpecsSystem Spec
25 May 2009   #3
Melee54

Windows 7
 
 

I'm on the 64bit version of the RC.
My System SpecsSystem Spec
.

25 May 2009   #4
Uber Philf

W7 RTM Ultimate x64
 
 

Hmm, tried updating to 7127? , can you post a screenshot of your task manager performance tab, and you system properties screen?

Enzo.
My System SpecsSystem Spec
25 May 2009   #5
Melee54

Windows 7
 
 

I'm not sure if I'm reading to do another clean install. It gets tiring after a little while... I may in the next few weeks, though.

I didn't want to break the image size limit if there is one, so here is a direct link instead - http://img.photobucket.com/albums/v2...Untitled-3.jpg
My System SpecsSystem Spec
26 May 2009   #6
kooldude1411

WINDOWS SEVEN
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Melee54 View Post
I'm not sure if I'm reading to do another clean install. It gets tiring after a little while... I may in the next few weeks, though.

I didn't want to break the image size limit if there is one, so here is a direct link instead - http://img.photobucket.com/albums/v2...Untitled-3.jpg
Me too having same problem...Using win7 x64 & 4GB Ram
My System SpecsSystem Spec
26 May 2009   #7
Uber Philf

W7 RTM Ultimate x64
 
 

OK, i never had this problem, its odd that task manager displayed 6gb, and system props dosent, its either they both display it, or the both don't.. Id have to advise to do a fresh install of w7, it fixed my problem with ram displays.

@ kooldude1411 - Fresh format, i had that problem, simply solved by a fresh format :)

Enzo.
My System SpecsSystem Spec
26 May 2009   #8
kooldude1411

WINDOWS SEVEN
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by ENZO View Post
@ kooldude1411 - Fresh format, i had that problem, simply solved by a fresh format :)
Enzo.
Already formated 2 times....Still same :)
My System SpecsSystem Spec
26 May 2009   #9
Uber Philf

W7 RTM Ultimate x64
 
 

Uh-oh :S, fudged ISO maybe?

Are u running 7127?

Enzo.
My System SpecsSystem Spec
26 May 2009   #10
kooldude1411

WINDOWS SEVEN
 
 

I m using 7100
My System SpecsSystem Spec
Reply

 RAM not listed in Experience Index




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
Recent Experience with Windows 64-bit Win7 Pro Update (KBs Listed)
My system is an Acer TMP645-MG w/i7-4500U, 8GB RAM on Windows 7 Pro 64-bit. The state of Windows Update on this Acer remains that desired to prevent the automatic update for Window 10. Please inform me if I need to unhide any of the (3) KB's involved in that fiasco. Here is the list of KB's MS...
Windows Updates & Activation
Windows experience Index
So I ran WEI today and to my surprise my score seem to have drop from a 4.8 to a 4.5, now this may not seem big but it was my ''Gaming Graphics" score that seem to have took a toll from 5.3 to 4.5 now I don't seem to see any performance degraded what cause the score to drop?
Performance & Maintenance
Windows Experience Index
My Index is 5.5, can I get any better? If yes, what next??? Alvin
Performance & Maintenance
help with windows experience index
hello can someone please tell me why everytime i run the windows 7 experience index it hangs for about 3 to 5 minutes at the assessing disk Performance ? i talked to others that say it happens to them aswell so i'm sure it's not my system. thanks scrooge
Performance & Maintenance
Windows Experience Index??/
Currently I'm Running 4x 4GB Nvidea Graphics Cards In SLI Mode, But I'm Only Getting A 7.8 Reading In The Windows Experience Index WHile EVeryhting else is 7.9??? Any Reasons Why?
Graphic Cards


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 23:10.
Twitter Facebook Google+