Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: High CPU usage, low fps, high latency.

23 Jun 2011   #11
LiquidSnak

W7 Professional x64
 
 

What antivirus and firewall are you using?


My System SpecsSystem Spec
.
23 Jun 2011   #12
NeoArod

Windows 7 Home Premiun x64
 
 

All Firewalls and antivirus are disabled when i game, and I use Avast and Avira
My System SpecsSystem Spec
23 Jun 2011   #13
LiquidSnak

W7 Professional x64
 
 

Avast was just causing problems with another member. Try removing and replacing with MSE or similar, and see if the problem persists.
My System SpecsSystem Spec
.

24 Jun 2011   #14
NeoArod

Windows 7 Home Premiun x64
 
 

I gave this a try and nope, still the same
My System SpecsSystem Spec
25 Jun 2011   #15
LiquidSnak

W7 Professional x64
 
 

Can you post a snip of your resource monitor with the main tab open, and expand network, CPU, and RAM?
My System SpecsSystem Spec
25 Jun 2011   #16
NeoArod

Windows 7 Home Premiun x64
 
 

sure thing, do you want me to do it while i run some games. Or when the PC is idle?
My System SpecsSystem Spec
26 Jun 2011   #17
LiquidSnak

W7 Professional x64
 
 

When you notice the lag and low FPS please
My System SpecsSystem Spec
30 Jun 2011   #18
NeoArod

Windows 7 Home Premiun x64
 
 

Alright sorry about the delay, but I became a slave at work for the past few days. Here is the screen shot.

http://img96.imageshack.us/img96/181...rcemonitor.png
My System SpecsSystem Spec
01 Jul 2011   #19
LiquidSnak

W7 Professional x64
 
 

What is catching me as odd is that you're using half of your maximum frequency of the CPU at 100% usage... It seems like your CPU might be throttling. Does your computer get hot?
My System SpecsSystem Spec
01 Jul 2011   #20
NeoArod

Windows 7 Home Premiun x64
 
 

Some times it does, but lst time it actually overheated and shut down, I can't even remember. I have a cooling pad under it 24/7
My System SpecsSystem Spec
Reply

 High CPU usage, low fps, high latency.




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
Network usage causes high DPC Latency
Hey everyone, Happy New Year :) After about 24 hours of booting my computer, I have seen my DPC Latency spike tremendously. At first, I thought this was an issue with my network card (since disabling it would drop DPC Latency), so I bought a new card. The problem didn't go away, so I realized...
Network & Sharing
Svchost.exe Crazy High CPU Usage and Crazy High Memory Usage
There is a serious issue with svchost.exe on my windows 7 computer. My HP Touchsmart 300-1025 has windows 7 64bit installed and svchost is slowing down the computer and using very high cpu and memory usage. It is not a virus or malware. I know the computer is not infected because one the computer...
Performance & Maintenance
Very high physical memory usage, no high usage programs running
Hello everyone, I've been having a very weird problem recently, in which I BELIEVE is involving high physical memory usage. Sometimes I will be doing things such as playing a game, or watching a stream, and my computer will run fine for a little while. But at random times, my computer will majorly...
Performance & Maintenance
Stuttering and high CPU usage while downloading at high speeds
I've been having this problem now for an year or so now. It started when I upgraded my connection from 8/1 ADSL to 100/10 cable (so the problem wasn't noticeable even if it was there before) and when I download at high speeds (in steam, for example) my CPU usage jumps to 80% and higher, and my pc...
Network & Sharing
Very high CPU usage, causing very high laptop CPU temps (90c idle)
This problem began yesterday. I noticed my CPU was at 90C constantly with very high CPU usage (>50%). I had no major programs running. I rebooted several times and the program persisted. 1. I went into safe mode and everything was normal. So this rules out hardware issues. 2. I reformatted and...
Performance & Maintenance


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 06:05.
Twitter Facebook Google+ Seven Forums iOS App Seven Forums Android App