Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Show Us Your WEI [3]

12 Mar 2012   #1121
boogieboy

Windows 7 Ultimate x64 SP1 | Windows 10 Pro
 
 

idk but i remember when i changed the CPU from E5200 to Q6600 the CPU score hit 7.3 after re-run the assessment! after fresh install it always shows 7.1!




Attached Thumbnails
Show Us Your WEI [3]-wei.png  
My System SpecsSystem Spec
.
14 Mar 2012   #1122
armyslowrdr

windows 7 Professional 64 Bit
 
 
new build 7.4

New build over the weekend--new parts except storage drives and graphics card.


Attached Images
Show Us Your WEI [3]-2012-03-14-wei.png 
My System SpecsSystem Spec
14 Mar 2012   #1123
paulpicks21

Windows 7 Professional 64 bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by armyslowrdr View Post
New build over the weekend--new parts except storage drives and graphics card.

Nice scores and rig, but how come it's showing up 12GB of ram in WEI when you have 16GB installed?
My System SpecsSystem Spec
.

14 Mar 2012   #1124
ganjiry

Win7 Home Premium x64 SP1
 
 

ello folks
heres my WEI. i know its let down by the hdd but i cant justify buyin an ssd yet as i only really game on my pc. im happy with it as is. maybe laters


Attached Thumbnails
Show Us Your WEI [3]-win-index.jpg  
My System SpecsSystem Spec
14 Mar 2012   #1125
armyslowrdr

windows 7 Professional 64 Bit
 
 

hmmm not sure. I hadn't even noticed. So I looked on line and got a bunch of scenarios. Mainly to do with voltages and stuff I'm not that well versed in. Also a possibility that a DIMM slot could be bad. The Asus X79 boards apparently have some teething issues. I haven't put the new rig through a good multi-tasking workout yet--for me that would be simply doing some editing and having several Internet tabs open in Firefox and possibly wmp spinning some tuneage. If it seems stable I'm not going to worry about it
My System SpecsSystem Spec
14 Mar 2012   #1126
paulpicks21

Windows 7 Professional 64 bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by armyslowrdr View Post
hmmm not sure. I hadn't even noticed. So I looked on line and got a bunch of scenarios. Mainly to do with voltages and stuff I'm not that well versed in. Also a possibility that a DIMM slot could be bad. The Asus X79 boards apparently have some teething issues. I haven't put the new rig through a good multi-tasking workout yet--for me that would be simply doing some editing and having several Internet tabs open in Firefox and possibly wmp spinning some tuneage. If it seems stable I'm not going to worry about it

Is it showing 16GB in the bios?
My System SpecsSystem Spec
14 Mar 2012   #1127
armyslowrdr

windows 7 Professional 64 Bit
 
 

Not sure; I'll look when I have a different reason to go there again.
The resource manager, my computer properties and wei all report 12.

Asus system monitor and CPU-Z all show 4 slots at 4GB each.

So I can solely guess the system isn't utilizing one because of a voltage issue or something. All are set to standard default 1.5v. When I first built and upon initial POST (unsuccessful) on Saturday the VGA non-detect and RAM-OK lights were on. Running the built in MEMOK test sequences and reboots several times got the ram light to go off. An older vid card allowed me to finally successfully POST and then a BIOS flash to the latest version allowed the newer video card to work.

As much trouble as i had with this build, now that it is set up like my old system and even much faster as far as I can tell, I'm loathe to tweak it any.

My 1.5 TB data hard drive I thought was dead is working fine in the external docking bay even--which leads me to believe sata port 2 was dead on the old MB I moved from.

But just a guess---if it's working I'm all good

1010 pm edit--- ok I edited some video and rendered a short 40 second crash sequence into 720p HD and uploaded to vimeo. All seems well. As many users of sony vegas pro 11 reports, H.264 no longer renders to mp4, just m2t -- unless the setting is set from automatic (cpu and graphics card driven) to cpu only. Should not be hard to remember.


[/QUOTE]


Is it showing 16GB in the bios?[/QUOTE]
My System SpecsSystem Spec
14 Mar 2012   #1128
A Guy

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Windows 7 Home Premium x64 SP1
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by ganjiry View Post
ello folks
heres my WEI. i know its let down by the hdd but i cant justify buyin an ssd yet as i only really game on my pc. im happy with it as is. maybe laters
Good numbers

A Guy
My System SpecsSystem Spec
15 Mar 2012   #1129
flinchn

Windows 7 64bit Professional
 
 

Almost there...


Attached Thumbnails
Show Us Your WEI [3]-capture.png  
My System SpecsSystem Spec
15 Mar 2012   #1130
Dave76

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Windows 7 Ult x64 - SP1/ Windows 8 Pro x64
 
 

Nice rig, nice scores, all maxxed out.

If you have Win8, what is your WEI score, max is now 9.9
My System SpecsSystem Spec
Closed Thread

 Show Us Your WEI [3]




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
Subfolders does not show in OWA, but show in Outlook.
Hi! Running server 2008 with exchange server. The user is using both OWA webmail and local Outlook. User got multiple inbox's to access, 1 personal and 2 for the company. The personal one got subfolders which shows in OWA, but the problem is the other folders. They are only needed by this 1...
Microsoft Office
HDDs Show in BIOS, But Do Not Show in Disk Management
Hello, A newbie here that just completed a first-time new Win7 PC build. Successful installation of Win7 Pro on WD 600GB 10000 system drive. Went back and installed 4 additional HDD. (2) WD Caviar Black 1TB 7200 RPM and (2) WD Caviar 7200 500GB HDD from XP system that were used for storage. ...
Hardware & Devices
show us your dog
hi guys and gals this thread is for posting pics of your canines (put yer teeth back in den, doggies) I dont have a dog but i'd like to see yours so go on then show us your bitches and/or dogs :D please dont turn the thread into a dog meme dump, personal pics only, thanks .
Chillout Room
backup files will only show up if i click show hidden files and folder
Hey Guys, I cannot find a soultion to this problem. I was using my desktop like normal then an error came up saying that there was a hdd failure, and that i needed to scan for errors. all my files disappeared and only this error would come up. There would be hundreds of the same msg spamed on my...
Backup and Restore
show hidden folders show file extensions thru registry
I am trying to setup a default user or machine setup for how win7 handles folder view options. I want show hidden folders to be set to on for all users and the hide extensions for know file types to be unchecked or turned off ffor all users (so extensions show) I have located them in the registry...
General Discussion


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

© Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 18:19.
Twitter Facebook Google+ Seven Forums iOS App Seven Forums Android App