Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Show Us Your WEI [3]

30 Jul 2012   #1511
Hurttila

Microsoft Windows 7 Home Premium 64-bit 7601 Multiprocessor Free Service Pack 1
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Hopalong X View Post
Quote   Quote: Originally Posted by Hurttila View Post
I got the chipset drivers installed ok but it still didn't fix the problem. -Lasse
You should try a reset of the WEI scores. I have had two people in the last 2 weeks with the same problem.
This fixed the problem.

Our tutorial here.> Windows Experience Index - Reset

Use Option One. Then run the WEI assesment again.

This erases old WEI scores. Sometimes the old files become corrupt and need erased.

Sorry I didn't see your posting sooner.
Hope that helps.
Mike
I just installed the os again and the scores were reseted during that. Still no idea how to get the problem fixed.

-Lasse


My System SpecsSystem Spec
.
30 Jul 2012   #1512
Hurttila

Microsoft Windows 7 Home Premium 64-bit 7601 Multiprocessor Free Service Pack 1
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Hurttila View Post
Quote   Quote: Originally Posted by Hurttila View Post
Quote   Quote: Originally Posted by paulpicks21 View Post

Fair enought Stormy, Like I say, I am not an AMD guy so I had to edit my post seeing as I don't know a lot about them. I did a quick search for his current board and for some reason it listed it as AM3 on the site I visited, it must have been a bad site.

I still feel its his motherboard drivers that are holding his card back though and not the graphics drivers. But I hope your link remedies that.

Edit, sorry its getting late, I didnt check your link properly.


Paul.
I got the chipset drivers installed ok but it still didn't fix the problem. I guess I really have no other option than to get a new mobo,processor and some ddr3 memory then. This project is getting a bit more expensive that I originally thought

If you get any other ideas I'm happy to try those as well. You both have already been a major help with this.

-Lasse
What do you suppose my scores would be with the following combination:

processor: Intel Ivy Bridge i5-3570K, LGA1155, 3,4Ghz, 6MB, Boxed
memory: Kingston HyperX 2x4GB, DDR3 1600MHz, CL9
motherboard: Asus P8Z77-V LK, LGA1155, Intel Z77, DDR3, SLI/CrossFir
GPU: nVidia GTX 460

I got an offer from a local computer store and wanted to ask your opinion.
Now I'm getting really confused. I got the parts listed above, installed win 7 retail upgrade (64bit) again and still get the scores in the picture.

I have updated the gpu drivers already. Help would be tremendously appreciated

-Lasse


Attached Thumbnails
Show Us Your WEI [3]-pc-2.jpg  
My System SpecsSystem Spec
30 Jul 2012   #1513
paulpicks21

Windows 7 Professional 64 bit
 
 

Have you installed all the drivers for the motherboard on the cd that came with it?
My System SpecsSystem Spec
.

30 Jul 2012   #1514
Hurttila

Microsoft Windows 7 Home Premium 64-bit 7601 Multiprocessor Free Service Pack 1
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by paulpicks21 View Post
Have you installed all the drivers for the motherboard on the cd that came with it?
Nope. I hadn't but I did it now. I left chrome and some virus programm out of the installation but installed everything else. No effect what so ever. Should I Install the gpu driver again or would it have any efffect?

-Lasse
My System SpecsSystem Spec
30 Jul 2012   #1515
paulpicks21

Windows 7 Professional 64 bit
 
 

Well the normal procedure is to install the motherboard drivers first and then windows updates and then graphics drivers. Well that's how I do it on a clean install.

It may be worth uninstalling the graphics drivers and reinstalling yes.
My System SpecsSystem Spec
30 Jul 2012   #1516
Hurttila

Microsoft Windows 7 Home Premium 64-bit 7601 Multiprocessor Free Service Pack 1
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by paulpicks21 View Post
Well the normal procedure is to install the motherboard drivers first and then windows updates and then graphics drivers. Well that's how I do it on a clean install.

It may be worth uninstalling the graphics drivers and reinstalling yes.
Doing this I got the gaming graphic up by 0,1. Not quite what I was hoping for but it's a step to the right direction

Any other ideas?

-Lasse
My System SpecsSystem Spec
30 Jul 2012   #1517
paulpicks21

Windows 7 Professional 64 bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Hurttila View Post
Quote   Quote: Originally Posted by paulpicks21 View Post
Well the normal procedure is to install the motherboard drivers first and then windows updates and then graphics drivers. Well that's how I do it on a clean install.

It may be worth uninstalling the graphics drivers and reinstalling yes.
Doing this I got the gaming graphic up by 0,1. Not quite what I was hoping for but it's a step to the right direction

Any other ideas?

-Lasse
I must admit I am starting to run out of ideas!

What graphics driver version are you using? 301.42 are the current ones, also can you confirm you are choosing the "Windows 7 64bit" version of the drivers.

Paul.
My System SpecsSystem Spec
30 Jul 2012   #1518
Hurttila

Microsoft Windows 7 Home Premium 64-bit 7601 Multiprocessor Free Service Pack 1
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by paulpicks21 View Post
Quote   Quote: Originally Posted by Hurttila View Post
Quote   Quote: Originally Posted by paulpicks21 View Post
Well the normal procedure is to install the motherboard drivers first and then windows updates and then graphics drivers. Well that's how I do it on a clean install.

It may be worth uninstalling the graphics drivers and reinstalling yes.
Doing this I got the gaming graphic up by 0,1. Not quite what I was hoping for but it's a step to the right direction

Any other ideas?

-Lasse
I must admit I am starting to run out of ideas!

What graphics driver version are you using? 301.42 are the current ones, also can you confirm you are choosing the "Windows 7 64bit" version of the drivers.

Paul.
Yes I have the newest version in 64bit. Photos are from nVidia system information screen (same screen, just rolled down so you can see all of it). Sorry about them being in Finnish. I can't change the language of this Windows version.

-Lasse


Attached Thumbnails
Show Us Your WEI [3]-nvidia-system-information-1.jpg   Show Us Your WEI [3]-nvidia-system-information-2.jpg  
My System SpecsSystem Spec
30 Jul 2012   #1519
Hurttila

Microsoft Windows 7 Home Premium 64-bit 7601 Multiprocessor Free Service Pack 1
 
 

Thanks to Paul I finally got my scores where they need to be. Problems was that the newest gpu drivers were not working in my computer so with older ones I was able to get the gpu working properly. I would have attached the benchmark results as well but the file type can not be uploaded here. I guess the WEI scores speak for themselves though.

Thanks to everyone who helped along the way

-Lasse


Attached Thumbnails
Show Us Your WEI [3]-pc-newest-gpu-driver.jpg   Show Us Your WEI [3]-pc-older-gpu-driver.jpg  
My System SpecsSystem Spec
30 Jul 2012   #1520
StalkeR

Windows 10 Pro x64
 
 

After my upgrade here is my WEI.

Show Us Your WEI [3]-capture.png


My System SpecsSystem Spec
Closed Thread

 Show Us Your WEI [3]




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
Show Us Your Rig [8]
Spring is on and is beautifully sunny, flowered trees are green and diffuse their scents...:) My desk is lightened by...
PC Custom Builds and Overclocking
Subfolders does not show in OWA, but show in Outlook.
Hi! Running server 2008 with exchange server. The user is using both OWA webmail and local Outlook. User got multiple inbox's to access, 1 personal and 2 for the company. The personal one got subfolders which shows in OWA, but the problem is the other folders. They are only needed by this 1...
Microsoft Office
HDDs Show in BIOS, But Do Not Show in Disk Management
Hello, A newbie here that just completed a first-time new Win7 PC build. Successful installation of Win7 Pro on WD 600GB 10000 system drive. Went back and installed 4 additional HDD. (2) WD Caviar Black 1TB 7200 RPM and (2) WD Caviar 7200 500GB HDD from XP system that were used for storage. ...
Hardware & Devices
Show us your Wig
:haha:
Chillout Room
backup files will only show up if i click show hidden files and folder
Hey Guys, I cannot find a soultion to this problem. I was using my desktop like normal then an error came up saying that there was a hdd failure, and that i needed to scan for errors. all my files disappeared and only this error would come up. There would be hundreds of the same msg spamed on my...
Backup and Restore
show hidden folders show file extensions thru registry
I am trying to setup a default user or machine setup for how win7 handles folder view options. I want show hidden folders to be set to on for all users and the hide extensions for know file types to be unchecked or turned off ffor all users (so extensions show) I have located them in the registry...
General Discussion


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 23:15.
Twitter Facebook Google+ Seven Forums iOS App Seven Forums Android App