Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Show Us Your WEI [3]

16 Sep 2011   #421
essenbe

Windows 10 Pro/ Windows 10 Pro Insider
 
 

The only way it will work on any drive is to hot plug it. Pull out the power plug on the SSD and boot into Parted Magic. Once the program is fully loaded, plug the drive back in.


My System SpecsSystem Spec
.
16 Sep 2011   #422
Lebon14

Windows 7 Home Premium x64 SP1
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by essenbe View Post
The only way it will work on any drive is to hot plug it. Pull out the power plug on the SSD and boot into Parted Magic. Once the program is fully loaded, plug the drive back in.
Wait what?! No, I don't want to try that. It's too much of a risk for me! I'll stick with Windows' full format and command-line partitionning.
My System SpecsSystem Spec
16 Sep 2011   #423
essenbe

Windows 10 Pro/ Windows 10 Pro Insider
 
 

OK, but those are the instructions from OCZ forum.
My System SpecsSystem Spec
.

16 Sep 2011   #424
Lebon14

Windows 7 Home Premium x64 SP1
 
 

Hello essenbe! I've been able to follow OCZ's instruction! I had no need to hotplug my SSD after all. All it needed is that it needed to be on AHCI. So what I did is that I plugged my SSD on the Intel 3Gb/s SATA chip and voilà. Plugged my CD/DVD drive where my SSD was haha. So now, my score is back to 7.6!

Now... software re-installation time. We all know how fun it is!
My System SpecsSystem Spec
16 Sep 2011   #425
essenbe

Windows 10 Pro/ Windows 10 Pro Insider
 
 

You are lucky. I am in ahci mode and have never been able to get it to work without hot plugging. So, congratulations. And yes I know how much fun installing programs can be. That's why I try to 'travel light' and install as few as possible. Good luck to you. It seems your luck has changed.
My System SpecsSystem Spec
16 Sep 2011   #426
Lebon14

Windows 7 Home Premium x64 SP1
 
 

Well, in good luck, there was a bit of bad luck. My graphic card has a very good cooling but it's cheap so while I was trying to change the cables, I was kind touching the video card with my arm and a plastic thing that was holding off the cooling broke. I had to put some tape so it can hold >_< Don't worry, the tape doesn't touch the circuitry. it's stuck on the platic and a cooling thingy that isn't related directly to what broke. I checked the temperature of the card and it's idling at ~32-36 degrees celcius. So, the cooling is still working right. Phew.

Software wise, I have a lot of them. But I usually don't format very often. So it usually takes me a couple of hours to re-install everything. But that's OK, I'm bored anyway :P
My System SpecsSystem Spec
17 Sep 2011   #427
Dave76

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Windows 7 Ult x64 - SP1/ Windows 8 Pro x64
 
 

Glad to see you got it sorted.

Be sure to set the two GSATA (GSATA 6_7 and GSATA 8_9) to AHCI in BIOS before the re-install.
This way you can try them if you want to at a later date.

Your Marvel drivers were for AHCI and the BIOS was likely set to IDE, this caused the crash.
I have used the method you did before with Intel drivers and it worked, most other mother boards won't allow this.
Best to set all of them to AHCI before installing the OS.

Let us know how the re-install went.
My System SpecsSystem Spec
17 Sep 2011   #428
Vatec

Windows 7 Ultimate 64-bit SP1
 
 

Why are you reinstalling windows after setting to AHCI mode? Just do this

Exit all Windows-based programs.
Click Start, type regedit in the Start Search box, and then press ENTER.
If you receive the User Account Control dialog box, click Continue.
Locate and then click the following registry subkey:
HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Services\Msahci
In the right pane, right-click Start in the Name column, and then click Modify.
In the Value data box, type 0, and then click OK.
On the File menu, click Exit to close Registry Editor.
My System SpecsSystem Spec
18 Sep 2011   #429
A Guy

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Windows 7 Home Premium x64 SP1
 
 

My System SpecsSystem Spec
18 Sep 2011   #430
biggles1000

Windows 7 Home Premium 64bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Pradege View Post




Just got this new laptop and i got to say i have extremely impressed so far.
sheesh... I'd be amazed with that for desktop scores, but on a laptop???
I've had a look at some images of Clevo/Sager laptops, and whilst looking rather bulky, it's perfectly understandable why! If a friend with a MacBook Air came along boasting how thin it was, you'd instantly win by saying "Who cares about the size? This is probably more powerful than you desktop PC and makes the MacBook Air specs look like a pocket pc from 2002" anyway...

Just wondering, what's the battery life like?
(I know it's clichéd, but when I was asking a friend about whether I should buy an i7 laptop, he said the battery would last a few seconds :P)
My System SpecsSystem Spec
Closed Thread

 Show Us Your WEI [3]




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
Show Us Your Rig [8]
Spring is on and is beautifully sunny, flowered trees are green and diffuse their scents...:) My desk is lightened by...
PC Custom Builds and Overclocking
Subfolders does not show in OWA, but show in Outlook.
Hi! Running server 2008 with exchange server. The user is using both OWA webmail and local Outlook. User got multiple inbox's to access, 1 personal and 2 for the company. The personal one got subfolders which shows in OWA, but the problem is the other folders. They are only needed by this 1...
Microsoft Office
HDDs Show in BIOS, But Do Not Show in Disk Management
Hello, A newbie here that just completed a first-time new Win7 PC build. Successful installation of Win7 Pro on WD 600GB 10000 system drive. Went back and installed 4 additional HDD. (2) WD Caviar Black 1TB 7200 RPM and (2) WD Caviar 7200 500GB HDD from XP system that were used for storage. ...
Hardware & Devices
Show us your Wig
:haha:
Chillout Room
backup files will only show up if i click show hidden files and folder
Hey Guys, I cannot find a soultion to this problem. I was using my desktop like normal then an error came up saying that there was a hdd failure, and that i needed to scan for errors. all my files disappeared and only this error would come up. There would be hundreds of the same msg spamed on my...
Backup and Restore
show hidden folders show file extensions thru registry
I am trying to setup a default user or machine setup for how win7 handles folder view options. I want show hidden folders to be set to on for all users and the hide extensions for know file types to be unchecked or turned off ffor all users (so extensions show) I have located them in the registry...
General Discussion


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

© Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 07:02.
Twitter Facebook Google+ Seven Forums iOS App Seven Forums Android App