Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Reliability monitor stopped working

11 Jul 2011   #31
karlsnooks

MS Windows 7 Ultimate SP1 64-bit
 
 

This is waht I need.
Now double click on one of those with a Critical icon and make a snippet of that.

I don't need all of the others which distract.

Use the Snipping tool and you can make a snip of only the critical event window.

WIN | type SNIPPING | Enter gits you the snipping tool.


My System SpecsSystem Spec
.
11 Jul 2011   #32
Mitch656

Windows 7 Professional 64bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by karlsnooks View Post
This is waht I need.
Now double click on one of those with a Critical icon and make a snippet of that.

I don't need all of the others which distract.

Use the Snipping tool and you can make a snip of only the critical event window.

WIN | type SNIPPING | Enter gits you the snipping tool.
Im getting more and more of them everytime i boot up


Attached Images
Reliability monitor stopped working-2.jpg Reliability monitor stopped working-23.jpg Reliability monitor stopped working-capture.jpg Reliability monitor stopped working-capture1.jpg 
My System SpecsSystem Spec
11 Jul 2011   #33
karlsnooks

MS Windows 7 Ultimate SP1 64-bit
 
 

The reason you are seeing more of them is because the log is cumulative.

I should have been more specific.

Let's have a snip of the most recent CRITICAL 100 event.
My System SpecsSystem Spec
.

11 Jul 2011   #34
Mitch656

Windows 7 Professional 64bit
 
 

i found a new one with an Error saying something about standby performance mointering.
But anyhoo this is my recent 100.


Attached Images
Reliability monitor stopped working-capture.jpg 
My System SpecsSystem Spec
11 Jul 2011   #35
karlsnooks

MS Windows 7 Ultimate SP1 64-bit
 
 

that's still only two minutes which is a long ways from 5 minutes.

Did you try Soluto?
Soluto
If you do, then make a system restore point before installing.

After uninstalling, then restore back to the system restore point. Soluto is not good about cleaning up behind itself.


Have you tried disabling your connection to your router?

Routers have been known to introduce delays especially if Win 7 is waiting for a response from the router.
My System SpecsSystem Spec
11 Jul 2011   #36
Mitch656

Windows 7 Professional 64bit
 
 

So i just instailled Soluto, and it did some scan on 1st boot, and it took 1.52
and now i dont know what to with it.

Also no idea how to disable the connection at start up for my router.


Edit: Appartleny there are 44 apps that boot app with my PC that i didn't even know about. I'm not sure if i should puse some of them
My System SpecsSystem Spec
11 Jul 2011   #37
karlsnooks

MS Windows 7 Ultimate SP1 64-bit
 
 

LIST OF STARTUP PROGRAMS USING CCLEANER


CCleaner | Tasks icon | Startup tab | click on Save to text file button (bottom right side)

Using the PAPER CLIP icon in the top panel of a Message Reply window, attach the .txt file generated by CCleaner.
My System SpecsSystem Spec
11 Jul 2011   #38
Mitch656

Windows 7 Professional 64bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by karlsnooks View Post
LIST OF STARTUP PROGRAMS USING CCLEANER


CCleaner | Tasks icon | Startup tab | click on Save to text file button (bottom right side)

Using the PAPER CLIP icon in the top panel of a Message Reply window, attach the .txt file generated by CCleaner.
It just like the last one i sent you.

Sulto says that i have a digital tuner (which i dont even own) starting up along with all this other junk


Attached Files
File Type: txt startup.txt (2.8 KB, 2 views)
My System SpecsSystem Spec
11 Jul 2011   #39
karlsnooks

MS Windows 7 Ultimate SP1 64-bit
 
 

OK. Mitch, here's the next step.

This is a wonderful program, but one must not "experiment" with it unless you create system restore points before using.

I use this program. This is a super-duper msconfig program.

Run this program, work your way thru the tabs. Especially look at the task scheduler tab. But all tabs are important. Normally, you can ignore any Microsoft entries.

Just make that system restore point before using. Don't go disabling too much in one step. Although you have the option to delete some things, don't delete, just disable.

Ok here's the link:


Autoruns for Windows
My System SpecsSystem Spec
11 Jul 2011   #40
Mitch656

Windows 7 Professional 64bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by karlsnooks View Post
OK. Mitch, here's the next step.

This is a wonderful program, but one must not "experiment" with it unless you create system restore points before using.

I use this program. This is a super-duper msconfig program.

Run this program, work your way thru the tabs. Especially look at the task scheduler tab. But all tabs are important. Normally, you can ignore any Microsoft entries.

Just make that system restore point before using. Don't go disabling too much in one step. Although you have the option to delete some things, don't delete, just disable.

Ok here's the link:


Autoruns for Windows
Well all that stuff from AUTORUN was crazy so i only disabled one thing which part of Windows Mail. I then disabled 2 thing from Sulto As they were classed as "No Brainers" Now Sulto says my boot time is 1.13

Edit: Deleted 1 more thing and now it says 50secs
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Reliability monitor stopped working




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
Reliability Monitor stops working
Dear Forum, Since some time I have a blank Reliability Monitor. I am afraid it happened after a disc cleaning, but I am not sure. Since mid-September it shows a table with no curve and no comments. An empty table. I did try to reset it. It did not help to cure it. 3 weeks later it is still the...
Performance & Maintenance
Installed Win7 and ext. monitor stopped working
Hello, I already posted something about this to other topic so you can just ignore that. So, I have an external monitor (Benq G series), which worked just fine on my Win XP. This morning I installed Win 7 on my computer and it stopped working. It says No signal and it cannot be detected no...
Drivers
Reliability Monitor Graph not working
Windows 7 Reliability Monitor Graph problem. I have 2 computers, both exactly the same hardware, running Windows 7 Home premium installed at the same time on both computers. (January 2010) The reliability monitor graph in one computer works as it should showing the details and reliability index....
Performance & Maintenance
Second monitor stopped working
I'm running Windows 7 64bit and have 2x Radeon 4870's crossfired, been running dual monitors fine on it since the day I've had it. Shut my computer down before I went to bed last night and wake up this morning turn it on and my second display will no longer detect. I've unplugged them both...
Graphic Cards
Reliability Monitor not working
After finding out that I have a Reliability Monitor I wa disappointed when opening it as there is nothing there. It shows me the reports when asked but there are no dates on the monitor itself. Can it be edited or setup to work properly or is my win7 setup faulty?
Performance & Maintenance
Reliability Monitor Stopped
After 4 days of data the reliability Monitor has stopped working. No entries recorded since 2/12/2009. I did find the WERSvc disabled in the services msc. However I set the service to auto and started and still no entries in the Reliability Monitor for three days. I do no several apps should have...
Performance & Maintenance


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 18:56.
Twitter Facebook Google+ Seven Forums iOS App Seven Forums Android App