Problems running rate computer and system health.

Page 1 of 3 123 LastLast

  1. Posts : 76
    Windows 7 pro 64bit SRP1
       #1

    Problems running rate computer and system health.


    Hi

    Been having discussions on this thread.
    Rate computer fails
    And have been asked to open a new one.

    My system specs are up to date as far as I know.

    I am seeing errors in event view regarding bitlocker, however this should not be on my system and I seem to have confirmed its not active.

    We wondered if this was causing the issue?

    Also when I try to run generate system health report, it hangs.
    Gives error as shown in the link above on page 3.

    Would be most grateful for some help as this was a expensive system and I had expected bug free for a while at least lol
      My Computer


  2. Posts : 6,285
    Windows 10 Pro X64
       #2

    Do you really have SCSI drives through a SCSI adapter? That's the only thing I see different than most systems.
      My Computer


  3. Posts : 6,285
    Windows 10 Pro X64
       #3

    Run Piriform's Speccy. When done, click on File, Publish Snapshot. It will give you a URL where the Speccy data is saved. Post that URL here so we can look at it.

    For instance, mine is: http://speccy.piriform.com/results/v...4PD6fbNabsR2tQ

    If you send the link generated from the 'publish to web' to someone else, when they open it info such as Windows License number etc is stripped out.

    Try saving the link yourself and then opening it in another browsing session.
    Edit: An alternative would be to Save a snapshot then zip and upload the resulting DESKTOP.speccy file here.
      My Computer


  4. Posts : 76
    Windows 7 pro 64bit SRP1
    Thread Starter
       #4

    Hi

    Here are my system specs as requested.

    http://speccy.piriform.com/results/8...PIgTW67kqvloEN
      My Computer


  5. Posts : 76
    Windows 7 pro 64bit SRP1
    Thread Starter
       #5

    The drives are connected via sata onto the MB, four of them, the only one that comes via the pci e card adapter goes to a e-sata port on the front of the case that I have been using for my external HDD.
      My Computer


  6. Posts : 6,285
    Windows 10 Pro X64
       #6

    The only thing I see in Speccy that is suspect is the power:

    Voltage:
    CPU CORE: 0.792 V
    MEMORY CONTROLLER: 2.028 V
    +3.3V: 2.016 V
    +5V: 3.427 V
    +12V: 3.312 V
    -12V: (6.960) V
    -5V: (6.144) V
    +5V HIGH THRESHOLD: 2.843 V
    CMOS BATTERY: 1.476 V (should be closer to 2.5V)

    I find it hard to believe the reported numbers. If they were off that much the computer would not run at all.
      My Computer


  7. Posts : 76
    Windows 7 pro 64bit SRP1
    Thread Starter
       #7

    HI, re voltages here are a few snaps of my bios screens, maybe they can shed some light.
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails Problems running rate computer and system health.-dscn1482.jpg   Problems running rate computer and system health.-dscn1483.jpg   Problems running rate computer and system health.-dscn1481.jpg  
      My Computer


  8. Posts : 76
    Windows 7 pro 64bit SRP1
    Thread Starter
       #8

    Hi, just a s a note all ref to bitlocker has vanished today!

    I ran winsat formal with admin permission and got the attached dos output.
    There are some errors on the end, maybe this will lead us to the fix?
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails Problems running rate computer and system health.-errorcodes.jpg  
      My Computer


  9. Posts : 76
    Windows 7 pro 64bit SRP1
    Thread Starter
       #9

    Just as an extra, should there be two graphics card on this system? I asked to have the nvidia one and I am plugged into this but it seems there is also the on-board one active as well?
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails Problems running rate computer and system health.-gpu.jpg  
      My Computer


  10. Posts : 76
    Windows 7 pro 64bit SRP1
    Thread Starter
       #10

    Hi

    Googling for some hours lead me to a concern about the smbios and a illegal character in that.
    After some time I found a utility that claims to read smbios.
    Please see the attached, can't see anything wrong myself but I leave it to you experts :)
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails Problems running rate computer and system health.-smbios.jpg  
      My Computer


 
Page 1 of 3 123 LastLast

  Related Discussions
Our Sites
Site Links
About Us
Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd
All times are GMT -5. The time now is 04:28.
Find Us