Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Windows Experience 1.0 after NEW video card.

07 Nov 2009   #1
nphaskins

Windows 7
 
 
Windows Experience 1.0 after NEW video card.

I was sitting at 5.6 so I installed a new video card because I was having problems with BSOD and the integrated Nvidia card.

I installed a Radeon HD 4650 and the WEI won't even finish, it errors out and says it can't be completed. It errors out, and the first time it actually rated it gave the graphics a 1.0?

ALL drivers are current.

Not that the WEI bothers me because I know it's a load of crap but when something isn't right, you know you can't leave it alone until it's fixed.

No problems otherwise.

Any idears?


My System SpecsSystem Spec
.
08 Nov 2009   #2
Thagarr

Windows 7 Ultimate x86
 
 

I had this problem too when I first installed Windows 7. My card originally tested a 7.1 (Sapphire Toxic 3870HD) just after installation. Microsoft update told me there was an updated driver, so I let it update the driver, after installation, I got a 1.0 score when I ran the test again and Aero shut off. I downloaded the latest Catalyst drivers from ATI, and that seemed to fix the problem, tested again 7.1 and Aero is working fine.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Windows Experience 1.0 after NEW video card.




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
WEI (Windows Experience Index) wont run after video card install
I was having trouble with WEI not completing after I installed my new GeForce GTX 650 Ti video card> and when Id go to properties of the video card in DEVICE MANAGER. I found the error "Windows has stopped this device because it has reported problems" I found a FREE solution by Guru#D.com. Called...
Graphic Cards
Windows Experience index error after upgrade new graphics card
can you guys help me i buy new graphics card GTX 660 twink Fronz 2gb ddr5 but when i REFRESH RATE when it complete i get error here my pics http://s7.postimg.org/th0j2eb5n/score.jpg but i not uninstall old graphics driver pls help me
Graphic Cards
Windows experience index update killed my video playback
everything was fine i was able to play video normally until i updated my windows experience index after which videos will play for a few seconds losing quality as it goes until about 3 sec in when it just gives up music doesn't even get that far. the only thing i did this time was update the index....
Music, Pictures & Video
New graphics card causes fuzzy windows 7 experience
Hello, I have a computer I built myself a few years ago. I recently installed a new graphics card (NVIDIA GeForce 7300 LE). Everything works perfectly, but everything looks a little bit fuzzy. It's not a big deal, but I would like it fixed. I have tried ClearType, and unchecking "Smoothe edges...
Graphic Cards
Windows Experience Index Video Playback Error
When I run the WEI I receive an error that says video playback cannot be completed. I have updated all video drivers. I have a NVIDIA GEForce GTS 250. Below is a copy of the error log. Any help would be appreciated. Thanks. 44448694 (3972) - winsat\logging.cpp:0815: --- START 2011\9\7...
Performance & Maintenance


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 17:40.
Twitter Facebook Google+ Seven Forums iOS App Seven Forums Android App