Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Windows 7 takes 60 seconds to boot (Using SSD)

03 Sep 2016   #11
ThrashZone

Win-7-Pro64bit 7-H-Prem-64bit
 
 

Hi,
Well it looks like you're hitting all cylinders although mine is a tad different it shows only
MSahci-OK
1024k-OK
Windows 7 takes 60 seconds to boot (Using SSD)-asus-ssd-bench-850-evo.jpg




My System SpecsSystem Spec
.
03 Sep 2016   #12
ThrashZone

Win-7-Pro64bit 7-H-Prem-64bit
 
 

Hi,
You might post one of these just for the record :)
Disk Management - Post a Screen Capture Image
My System SpecsSystem Spec
04 Sep 2016   #13
Efi222

Windows 7 Ultimate X64
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by ThrashZone View Post
Hi,
You might post one of these just for the record :)
Disk Management - Post a Screen Capture Image
...


Attached Thumbnails
Windows 7 takes 60 seconds to boot (Using SSD)-.png  
My System SpecsSystem Spec
.

Reply

 Windows 7 takes 60 seconds to boot (Using SSD)




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
Windows 7 Ultimate - Internet/LAN takes 30 seconds to be found.
Hello Seven Forums. I'm having an issue where, once I startup my system and enter the desktop, my Internet/LAN icon will not be showing as having found an internet connection, nor will I have internet, for the first 20-30 seconds. Steam will not be able to log-in automatically, as there is no...
Network & Sharing
Opera 12 takes 15-17 seconds to start up-is there anyway
I can check Win7 64 bit to see what the problem is? I have Opera 12 installed on 2 other computers (one with Win7 64 bit and the other w/XP) and the browser opens within seconds. The delay is only happening on the wife's computer. I changed no settings on Opera when I installed the upgrade to 12...
Browsers & Mail
Windows 7 takes 20 to 30 seconds after Please Wait screen
Hello all, Can someone help me figure out a problem my Windows 7 has while loading user credentials thumbnail? Lately it has been taking good 20 to 30 seconds right after the Please Wait screen to load all user credentials thumbnails! And even if after clicking a thumbnail, it takes about 5+...
Performance & Maintenance
It takes 6 and 30 seconds to load a .doc document?
This are my system specs: Motherboard - Gigabyte Technology Co., Ltd. Model EP45T-UD3LR Processor - Intel(R) Core(TM)2 Quad CPU Q8400 @ 2.66GHz RAM - 2.00 GB RAM Display adapter type - ATI Radeon HD 5700 Series Total available graphics memory - 1791 MB Dedicated graphics memory 1024 MB ...
Performance & Maintenance
win 7 takes 20-25 seconds to start
and 60-90 seconds to login....... can somebody explain why it takes so long to login, should i transfer my files from documents folder to some other folder. because i read somewhere that more files in document folders the slower the system becomes in case of win xp
General Discussion


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 05:09.
Twitter Facebook Google+ Seven Forums iOS App Seven Forums Android App