Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: My start up is slow!

13 Nov 2009   #21
bloke

Windows 7 7600 x64 (16385) Ultimate,Windows Vista x64 Ultimate
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by badlands sweden View Post
Okay, a fresh install made...starts up at least a bit faster. But of course I missed some savings before installing.
My windows live mail...where did it save the e-mails on the hard-drive? They should still be around somewhere on the windows.old file? Or? (they are gone now anyway)
i done the exact same thing (but i did not have any old files) i have lost a crap load of important emails, like subscriptions and current ebay emails. all....gone.

im not sure where it saves the files/emails maybe try googling it and see what you find. i think its stupid how it fetches them from the servers, it should copy them so it is still in the server and on your pc that way if you do format ect. you dont loose all your emails! oh well. let me know if you find out where it stores them, i would be interested for future reference.


My System SpecsSystem Spec
.
14 Nov 2009   #22
badlands sweden

windows 7
 
 

Yeah, thx...I found the part "store my mails on servers" AFTER this little...hmmm...well, whats done is done

Itīs always something isīnt it?
My System SpecsSystem Spec
15 Nov 2009   #23
bloke

Windows 7 7600 x64 (16385) Ultimate,Windows Vista x64 Ultimate
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by badlands sweden View Post
Yeah, thx...I found the part "store my mails on servers" AFTER this little...hmmm...well, whats done is done

Itīs always something isīnt it?
where is that setting? i want to set it up on mine
My System SpecsSystem Spec
.

15 Nov 2009   #24
John45

Windows 7 Ultimate 32-bit
 
 

My Win7 installation is quite new and it's on HP Compaq CQ45 102 TU with 3Gigs RAM. It take 29 secs to get to the log on screen another eight seconds to load the desktop..almost nothing on it...and a further sixteen seconds for the processor usage to come back to below 20% and I can load IE before then. My virus prog is now MSE. Before Win7 I was running XP Pro and it was a dog then! I also use IoBits ASC, not sure if that helps or not.
My System SpecsSystem Spec
25 Nov 2009   #25
Stroller

Windows 7
 
 
Slow boot

Hey,

I also have the same problem.

Upgraded from windows home basic to Windows 7 64 bit home premium and my boot time is not particularly quick. It is not massively slow - about 120 seconds, but seeing others boot times makes me wonder why mine is slow!

System is a Vaio VGN-125J and is only a few months old. Came with option to upgrade to Win 7 when that came out so I used the upgrade disc and did a clean install.

Tried disabling the GUI on the windows start up (saw in another thread) but that didn't improve matters.

Any tips on what to do?

Thanks!
My System SpecsSystem Spec
25 Nov 2009   #26
flyinpoons

Windows 7
 
 

I wish I knew, mine takes about 3 minutes. I have tried every tip I've read short of a clean install. That scares me as I have about 200 gigs of programs and data, and no other drive to save/back it up on.
My System SpecsSystem Spec
26 Nov 2009   #27
The Dark Side

windows 7
 
 
Win 7 is a normal WinHog

I have just recently installed W7 and all I can say is that is no different than any other Windows OS. It is a memory Hog, it is slow and it is full of problems. My system updates (takes more space with bandaids) daily. Jeez, Bill, "What's good for Microsoft is good for the World," doesn't work...........Look at General Motors. Build a good OS or quit the business!
My System SpecsSystem Spec
28 Mar 2010   #28
Johno

Windows 7 64 bit
 
 
Slow Windows 7 Reboot

I also experienced very slow windows 7 x64 reboots until I recently updated my ATI Radeon HD 4870 video driver to the latest release ATI Catalyst™ version 10.3
My System SpecsSystem Spec
Reply

 My start up is slow!




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
Win7 Very slow normal start, Safe start with Net -fast
When I allow Win 7 to load normally, all actions are very slow. Takes 15-20 sec to bring up Google in newest Explorer. Frequently hangs-website not responding. If I load system in safe mode with network support, runs very fast (1-2 sec ot open Google) No hangs. I get error message with normal load...
Performance & Maintenance
Slow start-up; crawls into BIOS setup; then slow to load windows
Hi there, please can you help? I realize this BSOD might be a commonly reported problem but the issues here seem not to have been addressed specifically by other threads so I hope I haven't opened a new thread unnecessarily. Anyhow, here goes...:) Various pc problems have arisen since coming...
BSOD Help and Support
Slow to start up
Hey guys, my new laptop takes ages to restart. Any hints or ideas? What is not needed in the start up menu? What programs are safe to unclick in the start menu? Thank you TWardy
Performance & Maintenance
Very slow start-up
Hi - I just upgraded from Windows Vista Home Premium 64-bit edition to the Windows 7 version of the same. I have an HP Pavilion dv7-1150us with 4GB RAM. From turning on the computer to having it respond to clicking on program icons takes 6.5 minutes - a lot longer than I expected given that I'd...
BSOD Help and Support
Extremely Slow start up/Freezing on start up
Hey guys, I have a very decent speed computer and rem but recently my computer has been freezing for at least 3 minutes on start up whenever network access is hindered or there is a problem in the action center and is just really slow. Inter quad core at 2.66 ghz and 4 Gb rem. I only turned on...
BSOD Help and Support
Slow start up?
Hi I have an Acer 5738Z with Win 7 Intel Pentium T4300 2.1GHz, 3GB memory, 320GB HDD and it seems to be starting and running up slow? I have deleted cache and recent history, emptied recycle bin, done virus and malware (MSE and Malware)- no nasties reported, plus a defrag and there is 220GB of...
Performance & Maintenance


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Đ Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 19:36.
Twitter Facebook Google+ Seven Forums iOS App Seven Forums Android App