Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Performance hit on 7077

18 Apr 2009   #1
kitron

windows 7
 
 
Performance hit on 7077

I moved to 7077 from 7068 and noticed a big performance hit. Is anyone experiencing this? Almost reminds me of Vista
Benchmarking with Geekbench and CineBench is bringing the same results but the overall system doesn't feel as snappy:
-Boot is a lot slower.
- First time you start an app is slower, even firefox could take 5 seconds, it used to take about 2 or less b4.
Almost feels like superfetch is not working properly.


My System SpecsSystem Spec
.
18 Apr 2009   #2
Romulinx2

Win7 Ultimate x64 on Desktop / Win7 Ultimate x86 on laptop / Win7 x86 Starter on Netbook
 
 

Hi Kitron, welcome to the forums

Did you do a clean install or upgrade?
My System SpecsSystem Spec
18 Apr 2009   #3
kitron

windows 7
 
 

I did a clean install.
Looking at the even viewer i am seeing boot duration(is degradation) warnings in the Diagnostics-Performances
My System SpecsSystem Spec
.

18 Apr 2009   #4
Lee

Win 7 Pro x64, VM Win XP, Win7 Pro Sandbox, Kubuntu 11
 
 

How many hard drives are you using (external and internal). I had a somewhat similar problem; found out it was the external hard drive (1 tbit) causing the problem. Now I use it only when needing to backup files at the end of the day.

Hope that helps.
My System SpecsSystem Spec
18 Apr 2009   #5
Romulinx2

Win7 Ultimate x64 on Desktop / Win7 Ultimate x86 on laptop / Win7 x86 Starter on Netbook
 
 

It sounds like you may have a corrupted download for windows, or a bad installation.
I am using 7077 build and it is as good as final release.
My System SpecsSystem Spec
18 Apr 2009   #6
kpo6969

 
 

No problems with 7077 here.
I did with 7057 though, ended up re-installing, no problems after.
You could try re-burning the iso @ 4x or less and re-installing.
My System SpecsSystem Spec
18 Apr 2009   #7
johngalt

 

I have posted this in other places, but here are some of my stats.

First off, in the panel on the left, you can view my specs.

Second, Build 7077 64bit is the *first* build to give me nearly 70% free RAM out of 4 GB when idling. When idling with all my normal apps running I am sitting at 2.37 GB free, which equates to 59.25%. Booting this machine takes less time than any other build has thus far, and along with that I also have faster response times for all my apps (Fx, with 53 Add-ons loads in under 5 seconds, on my plain profile with no extensions it loads in under 1 second), file transfer rocks, my Internet speeds are at par (~25-30 Mbits down and 3-3.5 Mbits up) and overall stability is better.

Also, FWIW, I am running nightly builds of both Thunderbird (Shredder 3.0b3pre) and Firefox (Shiretoko 3.5b4pre) and only have issues every now and again at sites with extensive flash....

I suggest that you have something not working correctly. Although I have previously reported that this issue has been fixed, you might peruse Show Us Your WEI to see if you are experiencing some sort of similar issue in terms of HD performance being messed up....
My System SpecsSystem Spec
19 Apr 2009   #8
kitron

windows 7
 
 

I checked my WEI and it is 4.9
Only issue is slow boot about one minute and initial slow startup time for apps.
Any suggestion on how to analyze the drivers that get loaded at startup?

Thanks
My System SpecsSystem Spec
19 Apr 2009   #9
johngalt

 

check Device Manager first to see if something is missing a driver....
My System SpecsSystem Spec
19 Apr 2009   #10
kitron

windows 7
 
 

I checked the ntbtlog.txt.
Here are the drivers are not being loaded.

Did not load driver \SystemRoot\System32\drivers\vga.sys
Loaded driver \SystemRoot\System32\Drivers\NDProxy.SYS
Did not load driver \SystemRoot\System32\Drivers\NDProxy.SYS
Did not load driver \SystemRoot\System32\Drivers\NDProxy.SYS
Did not load driver \SystemRoot\System32\Drivers\NDProxy.SYS
Did not load driver \SystemRoot\System32\Drivers\NDProxy.SYS

Did not load driver \SystemRoot\System32\DRIVERS\srv.sys

I am not sure if NDProxy is a issue, don't know why it is attempting to load 4 times after it gets loaded once.

Thanks
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Performance hit on 7077




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
Build 7100 Vs 7077 x-64 anyone. 7077 better for me
Hi all Just a couple of points. Both x-64 bit versions. W7 build 7077 -- 100% OK W7 build 7100 -- few glitches 1) install had to uninstall some pre-existing drivers on "Upgrade" before it would install -- and you've guessed it -- couldn't re-install the drivers again. On "New...
General Discussion
9 changes from Win 7 7068 to 7077
So yesterday Build 7077 became available, and I installed it last night. The change between 7068 and 7077 in numbers is 9, so I tried to find 9 changes between these two releases. Not only I succeeded in finding 9 changes (the changes are below), but I also found one new bug, that wasn’t there...
News
is upgrade possible from 7077 ?
so can i mount from 7077 and just run the install? or does it need fresh install?
General Discussion
Install 7077 x64 on XP 32-bit
i downloaded the x64 7077 and want to install it on 32-bit XP...i opened the ISO file and put everything in the bootable flash drive, and then changed the BIOS to boot from USB...however, that didn't work...the computer is 64-bit capable as it has 4gm ram and AMD Phenom Quad processor...when I...
Installation & Setup
What's new in 7077?
I have Build 7057, and I will upgrade to 7077 soon. What are some changes I will notice?
General Discussion
Where's build 7077 X-64
Where's build 7077 X-64 -- not a sliver of a hint "on the usual places" yet. Cheers jimbo
General Discussion


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

© Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 23:00.
Twitter Facebook Google+ Seven Forums iOS App Seven Forums Android App