Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Show Us Your WEI (2)

22 Apr 2011   #1891
sapphirebabe

windows 7 ultimate x64
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by noobvious View Post
Quote   Quote: Originally Posted by sapphirebabe View Post
Can anyone help me figure this out? I just got my new MSI Gt680R laptop but the hard disk speed is slow why is this?? And how can I speed it up??
That's not slow for a traditional hard disk....it's normal. To get much faster you'd need to replace it with a solid state drive (SSD).
Ok. I was just confused because I noticed that someone else with the exact specs as me got a 7+ for hard disk speed. And reading other reviews of this laptop the scores were also higher as well. I'm not knowledgable enough though to know why...


My System SpecsSystem Spec
.
22 Apr 2011   #1892
sapphirebabe

windows 7 ultimate x64
 
 

These are my specs:

CPU 2.0GHz i7-2630QM
Operating System MS Windows 7 Home Premium (64-bit)
RAM 8GB RAM Upgradable to 16GB
Hard Drive Size 1 TB
Hard Drive Speed 7,200rpm
Hard Drive Type SATA Dual Drive
Display Size 15.6
Native Resolution 1920x1080
Optical Drive DVD SuperMultiDrive
Optical Drive Speed 8X
NVIDIA Geforce GTX 460M
Video Memory1.5GB
My System SpecsSystem Spec
22 Apr 2011   #1893
noobvious

Win 7 Ultimate 64-bit SP1 (desktop)
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by sapphirebabe View Post
Quote   Quote: Originally Posted by noobvious View Post
Quote   Quote: Originally Posted by sapphirebabe View Post
Can anyone help me figure this out? I just got my new MSI Gt680R laptop but the hard disk speed is slow why is this?? And how can I speed it up??
That's not slow for a traditional hard disk....it's normal. To get much faster you'd need to replace it with a solid state drive (SSD).
Ok. I was just confused because I noticed that someone else with the exact specs as me got a 7+ for hard disk speed. And reading other reviews of this laptop the scores were also higher as well. I'm not knowledgable enough though to know why...
The other person almost definitely has a small SSD which has the OS on it....and then if they do have a 7,200RPM spinner like you, it is for the data only.
My System SpecsSystem Spec
.

22 Apr 2011   #1894
sapphirebabe

windows 7 ultimate x64
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by noobvious View Post
Quote   Quote: Originally Posted by sapphirebabe View Post
Quote   Quote: Originally Posted by noobvious View Post
That's not slow for a traditional hard disk....it's normal. To get much faster you'd need to replace it with a solid state drive (SSD).
Ok. I was just confused because I noticed that someone else with the exact specs as me got a 7+ for hard disk speed. And reading other reviews of this laptop the scores were also higher as well. I'm not knowledgable enough though to know why...
The other person almost definitely has a small SSD which has the OS on it....and then if they do have a 7,200RPM spinner like you, it is for the data only.
So then the only way to speed it up is to get an SSD? Sorry I'm such a noob.
My System SpecsSystem Spec
22 Apr 2011   #1895
noobvious

Win 7 Ultimate 64-bit SP1 (desktop)
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by sapphirebabe View Post
Quote   Quote: Originally Posted by noobvious View Post
Quote   Quote: Originally Posted by sapphirebabe View Post

Ok. I was just confused because I noticed that someone else with the exact specs as me got a 7+ for hard disk speed. And reading other reviews of this laptop the scores were also higher as well. I'm not knowledgable enough though to know why...
The other person almost definitely has a small SSD which has the OS on it....and then if they do have a 7,200RPM spinner like you, it is for the data only.
So then the only way to speed it up is to get an SSD? Sorry I'm such a noob.
I don't think it's possible to get over a 6.0 without an SSD. That said, your computer looks like it should be a nice running unit.....so I wouldn't fret much over that one WEI score.

I've joked about people having "WEI envy" before......worrying more about how their specs compare to others' than how well the machine actually runs.
My System SpecsSystem Spec
22 Apr 2011   #1896
Britton30
Microsoft MVP

Windows 7 Ultimate X64 SP1
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by noobvious View Post
I've joked about people having "WEI envy" before......worrying more about how their specs compare to others' than how well the machine actually runs.
That is a good point there buddy.
My System SpecsSystem Spec
22 Apr 2011   #1897
Lebon14

Windows 7 Home Premium x64 SP1
 
 

Since I built my current machine back In end of October 2010, my RAM was downclocked by my motherboard to 1066MHz with 8-8-8-20 timings. So, yesterday, I asked over at the Gigabyte forum how should I run my RAM at default factory settings. So, after setting the Uncore at 20x, the Memory Multiplier to 10x, the DRAM Timing Selectable (SPD) to Expert and manually input all the timing for all 3 stick (set to 9-9-9-24)... I re-ran my WEI

OLD :


NEW :


Yep, the result is that my RAM gained a .2 in WEI XD Now, to see if it will be stable. If it isn't, I'll just revert everything.

*goes over and change his System Specs*
My System SpecsSystem Spec
22 Apr 2011   #1898
robbymcnob

windows 7 ultimate 64 bit
 
 

Thats my new wei after the sli install


Attached Thumbnails
Show Us Your WEI (2)-capture.png  
My System SpecsSystem Spec
22 Apr 2011   #1899
Iainn

Windows 7 Ultimate x64
 
 

Just thought I would share my new build, mostly because I was quite surprised by the increase. My old system was a Core 2 Duo E6750, with 4gig RAM and an MSI mobo. The previous score was 6.1 - 6.4 - 7.3 - 7.3 - 7.1. My new system is in my sig, but the difference in the motherboard alone really shows. My HD went from being a 7.1 up to a 7.6 (thanks to my old mobo pre-dating AHCI mode) and the graphics card gaining 0.1. I'm actually very surprised that a ~2 year old graphics card still put in a 7.4 performance...


Attached Thumbnails
Show Us Your WEI (2)-wei.png  
My System SpecsSystem Spec
22 Apr 2011   #1900
MarkJohnson

Windows 7 Ultimate x64
 
 

[QUOTE=essenbe;1361087]
Quote   Quote: Originally Posted by MarkJohnson View Post
Anyone got a fix/workaround for the 4gb with WEI score of 5.9 limit?

I have an i3-550 processor on an H55N mb with a 5670 video card, but my system shows I have dedicated memory assigned anyway and makes my score go 5.9

I read somewhere you can disable integrated video in BIOS, but mine is Use PEG First, then next option is use Integrated If No PEG.

How can I get my lost memory back and my 7.0+ WEI score back?
-=Mark=-
ps. I have my 4gb ddr3-1600 running at ddr3-1750 currently. it's my only score under 7.0[/QUOTE

See if this link helps any.
Thanks for the link. Unfortunately I don't have any of those options on my Gigabyte mini-ITX motherboard.

to others, the 4gb claims was being under 4gb ram auto gives you a 5.9 score, just like a traditional hard drives only give a 5.9 score. Unfortunately I still have a tiny bit reserved for my integrated video that isn't being used. at least I assume that is the case as it used to say it. I did chose pci-e as my primary display, but it still seems to reserve a small amount anyway.


Attached Thumbnails
Show Us Your WEI (2)-wei.jpg   Show Us Your WEI (2)-system.jpg   Show Us Your WEI (2)-cpuz.jpg  
My System SpecsSystem Spec
Closed Thread

 Show Us Your WEI (2)




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
Show Us Your Rig [8]
Spring is on and is beautifully sunny, flowered trees are green and diffuse their scents...:) My desk is lightened by...
PC Custom Builds and Overclocking
Subfolders does not show in OWA, but show in Outlook.
Hi! Running server 2008 with exchange server. The user is using both OWA webmail and local Outlook. User got multiple inbox's to access, 1 personal and 2 for the company. The personal one got subfolders which shows in OWA, but the problem is the other folders. They are only needed by this 1...
Microsoft Office
HDDs Show in BIOS, But Do Not Show in Disk Management
Hello, A newbie here that just completed a first-time new Win7 PC build. Successful installation of Win7 Pro on WD 600GB 10000 system drive. Went back and installed 4 additional HDD. (2) WD Caviar Black 1TB 7200 RPM and (2) WD Caviar 7200 500GB HDD from XP system that were used for storage. ...
Hardware & Devices
Show us your Wig
:haha:
Chillout Room
backup files will only show up if i click show hidden files and folder
Hey Guys, I cannot find a soultion to this problem. I was using my desktop like normal then an error came up saying that there was a hdd failure, and that i needed to scan for errors. all my files disappeared and only this error would come up. There would be hundreds of the same msg spamed on my...
Backup and Restore
show hidden folders show file extensions thru registry
I am trying to setup a default user or machine setup for how win7 handles folder view options. I want show hidden folders to be set to on for all users and the hide extensions for know file types to be unchecked or turned off ffor all users (so extensions show) I have located them in the registry...
General Discussion


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

© Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 08:27.
Twitter Facebook Google+ Seven Forums iOS App Seven Forums Android App