Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Ghost in the machine...

25 Jun 2010   #1
Roswell1701

Windows 7 Home Premium 64 bit
 
 
Ghost in the machine...

I can't take it anymore!!! My icons change on their own. Website icon shortcuts to Facebook, Fox News and other select sites are replaced with a generic Windows blue "globe" icon. Either the icon that is issued by the site is transformed at start-up, or the "globe" is issued from the site and later transformed back to what it is supposed to be...and then, at another stat-up is transformed into a "globe" again! This happens with icons that are tagged with either the blue Windows double arrow tag, or the green and white Norton "check mark" box. My net icons used to be tagged with the single Windows "arrow" mark. I believe this all began when Windows started tagging the icons with that little blue box with the double white arrows. What is causing this and is there anything I can do to stop it? Thanks.


My System SpecsSystem Spec
.
25 Jun 2010   #2
NoN

Windows 7 Professional SP1 - x64 [Non-UEFI Boot]
 
 

try SFC/Scannow as a first solution:

Disk Check

Might have to do a full scan aswell if you've got an AV Software.
My System SpecsSystem Spec
25 Jun 2010   #3
baarod

El Capitan / Windows 10
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Roswell1701 View Post
I can't take it anymore!!! My icons change on their own. Website icon shortcuts to Facebook, Fox News and other select sites are replaced with a generic Windows blue "globe" icon. Either the icon that is issued by the site is transformed at start-up, or the "globe" is issued from the site and later transformed back to what it is supposed to be...and then, at another stat-up is transformed into a "globe" again! This happens with icons that are tagged with either the blue Windows double arrow tag, or the green and white Norton "check mark" box. My net icons used to be tagged with the single Windows "arrow" mark. I believe this all began when Windows started tagging the icons with that little blue box with the double white arrows. What is causing this and is there anything I can do to stop it? Thanks.
We'll need a screenshot and a list of software installed on your system.
My System SpecsSystem Spec
.

25 Jun 2010   #4
theog

Microsoft Community Contributor Award Recipient

ME/XP/Vista/Win7
 
 

This may help:

Desktop Icons - Change or Restore Default Icon[2]=Appearance Personalize

Firefox Button Icons - Change[2]=Appearance Personalize
My System SpecsSystem Spec
25 Jun 2010   #5
Roswell1701

Windows 7 Home Premium 64 bit
 
 

NoN...Thanks, dude! I ran the SFC scan but it said it couldn't detect any problems.
My System SpecsSystem Spec
25 Jun 2010   #6
NoN

Windows 7 Professional SP1 - x64 [Non-UEFI Boot]
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Roswell1701 View Post
NoN...Thanks, dude! I ran the SFC scan but it said it couldn't detect any problems.
But, did it fixed it?
My System SpecsSystem Spec
25 Jun 2010   #7
Roswell1701

Windows 7 Home Premium 64 bit
 
 

NoN...No, it didn't. I tried a shut-down & re-start and nothing happened.
My System SpecsSystem Spec
25 Jun 2010   #8
NoN

Windows 7 Professional SP1 - x64 [Non-UEFI Boot]
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Roswell1701 View Post
NoN...No, it didn't. I tried a shut-down & re-start and nothing happened.
Might have to try "theog" tricks links.....
My System SpecsSystem Spec
25 Jun 2010   #9
Roswell1701

Windows 7 Home Premium 64 bit
 
 

Non & Theog... Thanks guys. I'm simply going to substitute the "globe" with other Windows icons (I just changed my Facebook icon a minute ago). Maybe the fact that I use the high resolution screen theme has something to do with this. I'm legally blind so I like a dark background, but there are some things that the high resolution setting interferes with, such as changing certain program skins. Anyway, I'm tipping the scales for both of you for trying. Don't worry...I have an icon-maker program. If I can't default 'em I'll make 'em look even better than before...anything but that goddamn globe!
My System SpecsSystem Spec
25 Jun 2010   #10
NoN

Windows 7 Professional SP1 - x64 [Non-UEFI Boot]
 
 

Do the best for yourself, we're here to help.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Ghost in the machine...




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
Windows 7 machine cannot connect to Vista machine
Hi, I've checked here and on a couple of other places; many people seem to have similar problems but not similar enough that I've been able to solve it. I have a HOME workgroup on my Vista machine that is connected to the printer I want to share. I have made HOME the workgroup on my W7 laptop....
Network & Sharing
Development Programming in Virtual Machine vs Host Machine
Hi guys, I have been around this problem for some time now and want to know you opinions. I am running on HP notebook: Intel Core 2 Duo 2.26GHz, 64bit Windows 7 Professional, 4GB Ram, ATI Graphics. I want to ask your opinions about doing developments, is it better to be in the host...
Virtualization
Ghost in the Machine... Self Reboots
Well, it has been happening more often than I would like to admit. All of a sudden my computer is at idle, it goes to screen-saver when all of a sudden, I see it restarting all on its own, no warnings, no BSODs, nothing. The electricity did not flickered, the UPS didn't make a sound or anything...
General Discussion
Ghost in the Machine
I just completed a HTPC build consiting of a small ITX form factor case and ASUS CPU/Mobo ITX combo. All I have plugged in is a USB keyboard, mouse, and ethernet (well then of course the HDMI cable to my TV). I have the power settings set so when I push the power button the PC goes to SLEEP....
General Discussion
Sharing a printer from 32bit machine to 64bit machine without drivers.
G'day all! (first post here!! :P) Ok..so this is my situation: I have a server...and i have installed a printer to it - the Canon LBP 3200 - the server is a 32bit machine running win7 pro...anyways...this printer does not have ANY 64bit drivers (which my main machine runs win7 ulti x64) so...
Drivers
Cannot ping W7 machine from any vista machine
I have my first windows 7 computer on my home network, and it appears to me I have outgoing networking, but not incoming. On the Windows 7 computer, I can get to the router and the Internet, and can access shared folders on Vista machines on the home network. The computer name "advertising...
Network & Sharing


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 12:06.
Twitter Facebook Google+ Seven Forums iOS App Seven Forums Android App