Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Outlook2010 not auto send/recieving, changed settings to 10 min

15 Feb 2014   #1
glenda17

Win 7 Home Premium x64
 
 
Outlook2010 not auto send/recieving, changed settings to 10 min

I've tried all reasonable automatic send/receive for Outlook2010 5minutes to 45 minutes and it just won't automatically send/receive. I understand the difference between online and offline for the setup. One thing I have noticed is that Outlook always says I'm working off-line. I


My System SpecsSystem Spec
.
15 Feb 2014   #2
TanyaC

Linux Mint 17 Cinnamon | Win 7 Ult x64
 
 

Hi.

Auto send/receive is disabled when in offline mode.

On the menu at top you should have a send / receive option. The ribbon that is displayed when you select this item has two preferences on the right of the ribbon.

If the Work offline button is highlighted click on it to turn it off. It should now be un-highlighted and the working Offline message at the bottom of the status bar should disappear.

Please let us know if this does not work for you.

hth
Tanya
My System SpecsSystem Spec
15 Feb 2014   #3
glenda17

Win 7 Home Premium x64
 
 

I can't figure out how to keep it from stayin in "working offline mode". No matter what I click it seems to stay working offline.

With Outlook 2007 you could set it up to send receive every 15 minutes or so that would be ideal. With 2010 I have left important emails in the outbox too many times that I must try something different.
My System SpecsSystem Spec
.

15 Feb 2014   #4
HammerHead

win 7 X64 Ultimate SP1
 
 
Some Solutions

When I searched for 'offline stuck Outlook 2010" I found some solutions some of which I posted below.

Outlook2010 not auto send/recieving,   changed settings to 10 min-offline-stuck.png

Outlook2010 not auto send/recieving,   changed settings to 10 min-offline-stuck-2.png

Outlook2010 not auto send/recieving,   changed settings to 10 min-off-line-3.png


My System SpecsSystem Spec
15 Feb 2014   #5
HammerHead

win 7 X64 Ultimate SP1
 
 
No Work

I couldn't get the solutions I posted to work neither of them was any good. I am still looking.
My System SpecsSystem Spec
15 Feb 2014   #6
HammerHead

win 7 X64 Ultimate SP1
 
 
One Thing Worth Trying

Click of file --> Account Settings and select your account. click on repair and see if it solves the problem.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Outlook2010 not auto send/recieving, changed settings to 10 min




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
Mouse sensitivity changed without any interaction or settings changed
Does anyone know how the mouse sensitivity can change without any settings being changed on the mouse or in control panel?
Hardware & Devices
Changed settings changed everything
As usually, I was trying to change some settings to make larger/darker text and better color. I kept messing with all of that. Every time you click it takes you to another adjustment. Now I don't know what all I changed,but ll of my application are changed and ugly. My Google search screen...
General Discussion
send/receive is stuck after having changed filenames of 2 pst files
By mistake I changed the two pst filenames within windows explorer (Windows7 and Office 2010) instead of just changing the names in the navigation pane of outlook. Now send/receive no longer works. After trying to rechange the names in windows explorer to the previous verion I get the message:...
Microsoft Office
Hidden Registry Settings for the “Send to” Menu in Windows 7
I stumbled upon this little win7 Tweak I thought might be of use to those of you who, like me, right-click a lot, but don't use the Send To option very often: Hidden Registry Settings for the "Send To" Menu in Windows 7 - The Winhelponline Blog
Performance & Maintenance
changed BIOS settings..:((
I was trying to increase the effective core speed on my computer. I tried to do it from my bios and did many changes in the settings by enabling each core.. Auto Overclock. and things like that. Now when i saved and exit the computer is not even showing the bios screen, in fact it is not showing...
Performance & Maintenance


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

© Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 23:43.
Twitter Facebook Google+ Seven Forums iOS App Seven Forums Android App