Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Unusual behavior after downloading Stuffit Expander

1 Week Ago   #1
debodun

Windows 7 Ultimate x64
 
 
Unusual behavior after downloading Stuffit Expander

Downloaded from the distributor, Smith Micro. After installing, the HD light was on for about 15 minutes. This morning when I powered up from a cold start, it took a long time to boot and in the the system tray, the network icon had a blue circle on it and the MSE icon was red, even after several minutes. The blue circle eventually disappeared, but I had to manually turn on MSE. Computer had a lot of lag and some pages I couldn't see, like Yahoo was just a blank white page. I ran a quick scan with MalwareBytes and it found nothing. Should I be concerned about this?


My System SpecsSystem Spec
.
1 Week Ago   #2
Ranger4

Windows 7 Home Premium 64 bit sp1
 
 

Try uninstalling it & see if things return to normal again. From what I have been able to find out Stuffit Expander is essentially a Mac program although there is a Windows version.
My System SpecsSystem Spec
1 Week Ago   #3
Muted

Windows 7 Lite: Professional 64-bit
 
 

As Ranger4 suggested: Uninstall it for now.

If you want a light weight solution (very old, tried and true): Download 7-zip instead.
It's supported on practically every type of hardware out there and every operating system you can think of.

I'm not trying to advertise, but! 7-Zip is a REALLY good piece of compression/decompression freeware software!

debodun: As far as the lag goes: I'm assuming it's due to the HDD being taxed by something (heavily).
If Windows Updates is left on automatic: It could be installing whatever update(s) in the background (coincidence).
It could be any program that has some form of 'automatic updates' enabled. It could even be the Task Scheduler set up with an automatic defragmentation period.

If you want to check what's starting up at boot-up time (not an all inclusive list) using native Windows tools:
- Press Windows key + R (opens "run")
- Type in: msconfig
- Navigate to the: Startup tab
- Navigate to the: Services tab
- Tick off the "Hide all Microsoft services" (quick filter)

A program known as: CCleaner by Piriform will accomplish the same tasks (and more) with a more modernized and easy-to-use interface.
My System SpecsSystem Spec
.

1 Week Ago   #4
debodun

Windows 7 Ultimate x64
 
 

The system boot seemed normal today. Thanks for the advice, though.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Unusual behavior after downloading Stuffit Expander




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
Unusual behavior and eventviewer errors
Hey guys, I'm Cody! I'm new to the forum as a registered user, but I'm a long time lover of this wonderful forum, among others. Too many times I could come up with the right solution to fix my machines. Thanks to all of you for that:) Right now though I couldn't find a reason for something...
System Security
USB Driver installs with port expander but not directly into main USB
I have a device which I'm having trouble installing the drivers reliably. It is a Siglent power supply and does not have any associated drivers from the manufacturer. It tries to install as a USB Test and Measurement Device which I think calls the ausbtmc.sys in the c:\windows\system32\drivers. ...
Hardware & Devices
Unusual behavior at system startup (Gigabyte MB)
Hello everyone! I having a strange problem with my PC. Every time I start up my computer it just simply refuses to start. Let me explain what happens: I press to power button and: a) Everything begins to start, then I hear continuous "beeping" from the internal speaker. After 8-10...
Hardware & Devices
win 7 acting unusual
Hi all, Windows 7 updated on my laptop and immediately things changed. 1. All my desktop icons were gone. 2. My documents in the my docs folder were gone. However when i went into users/name/mydocs i found them. 3. the anti virus always has to be started when i start my computer. 4. The...
General Discussion
A bit of unusual
have a look at this guys, from this thread over at vista forums : The hobby Thread - Page 3 - Vista Forums http://www.vistax64.com/attachments/chillout-room/24236d1314212750-hobby-thread-img_1592.jpg
Chillout Room


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 00:14.
Twitter Facebook