Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Windows Live and LifeCam

21 Apr 2010   #1
Scramjet

Windows 7 Home Premium x64
 
 
Windows Live and LifeCam

Hi All,
I hope someone can assist me with my problem. I have searched and cannot find a proper fix.
My system:
Asus P5E3 Deluxe x38
HIS RAdeon HD 4850
G.Skill DDR-3 4GB RAM
Windows 7 Home Premium x64
Windows Live 2009 (build 14.0.8089.726)
Microsoft LifeCam Cinema

Here is my problem;
I bought this webcam and installed it with no errors. Disabled firewall and antivirus before installing. I even tried disabling both and tried to use Windows Live video chat and it did not work.
When I try to video chat in Windows Live Messenger with a friend I can get their cam and no sound. They can get my sound but not my cam. My cam is showing on my side and when i go through the video and audio setup, everything is working properly. Both systems using same operating system.
I tried Yahoo messanger and it works perfect ..no problems at all. I installed Skype and it works perfect...no problems.
Can someone please tell me why Microsoft Software will not work with Microsoft Hardware?
I am about to give up on this and remove Live messanger completely. I can only search so much.
I would greatly appreciate some help with my problem. Surely someone else is experiencing this same problem.

Thanks
Scramjet


My System SpecsSystem Spec
.
21 Apr 2010   #2
Pontii

Windows 7 Better then yours
 
 

Try to download drivers.
Or download Microsoft Downloader (new version) and try to update the installation
My System SpecsSystem Spec
21 Apr 2010   #3
Scramjet

Windows 7 Home Premium x64
 
 

Thank you very much for your reply.
I downloaded the latest drivers/firmware and attempted to install them.
When I tried to install the Firmware I got the following message:
"Your computer already has the most up-to-date firmware".
When I tried to install the x64 driver 3.21.263.0 I got the following message:
" The current version of this software is already installed"

There seems to be no newer drivers available. I am hoping that it is only a setting or registry fix just to get the video to work in Windows Live.

Greatly appreciate any suggestions that may work.

Scramjet
My System SpecsSystem Spec
.

21 Apr 2010   #4
Pontii

Windows 7 Better then yours
 
 

Humm... well alot of ppl haveing trubble with drivers on win7.
The most of the times, when it does work, its the older drivers. Try to uninstall the driver and try some older.

Or searched, and did find this:
Quote:
just login to your hotmail/msn live id online >> goto options >> under "manage your account" click on "View and edit your personal information" ..... then on the right side under "Common Tasks" click on "Edit Your Registered Information"
change your country's location to the current one.. OR even if it's right.. just use uk, america, australia (also give other information like state/postal code/city etc) >> because they won't allow u to view the webcam without advertisements... (which by the way, are from your region)
My System SpecsSystem Spec
21 Apr 2010   #5
Scramjet

Windows 7 Home Premium x64
 
 

Thank you i will try that.

Scramjet
My System SpecsSystem Spec
21 Apr 2010   #6
Scramjet

Windows 7 Home Premium x64
 
 

I stumbled on the fix that worked for me!!!!
While searching for information on your suggestions I found a link that had a file called " messstartsetup.exe " . It is generally meant to start WLM 2009 automatically but possible to fix other issues also. Worth a try
So I donwloaded it and installed it and restarted my computer and clicked on my son's msn name and the video opened up and we had video and sound.
Fixed for me ...now I can rest ...

I don't know if I would have found the fix if it were not for your suggestions.
I thank you and gonna add a REP point when i figure out where the rep button is lol

much appreciated
Scramjet
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Windows Live and LifeCam




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
Windows 7 - Very low sound after using Microsoft Cinema LifeCam.
Hello, my sound has been incredibly low after using a Microsoft Cinema LifeCam yesterday, aswell as having lots of static and distorted sounds when watching YouTube or anything in WMP. I've already tried: 1. I have tried raising all the levels from every device all the way to the top 2. I have...
Sound & Audio
Microsoft LifeCam VX-1000 / Windows 7 Ultimate x64
Hi Guys, I'm new in here. I like this forum and that was the only forum I found many solution to my problem. The problem is simples but I don't know if is simple to resolve. I've download the last Driver for Microsoft LifeCam 3.0 and installed. Because I know that the 3.0 version is...
Drivers
lifecam vx-3000 problems windows 7
I loaded the vx-3000...worked fine....next day it says no webcam connected....I uninstalled....went to microsoft and got the updated drivers ...I get this message from device manager "Windows cannot start this hardware device because its configuration information (in the registry) is incomplete or...
Drivers
Problem with Microsfot LifeCam VX 6000 on Windows 7 x64
Hello people. I am new Here and first of all I want to say Hello! Well, two days ago I bought the Microsoft LifeCam Vx 6000 and I installed it over Windows 7 64 bits version. The cam Works but the quality image is... very granulated. It's not clear. I tried to change with all webcam Resolutions...
Hardware & Devices
Lifecam VX1000 wont send video in Windows Live Messenge
Hi, i have a Microsoft Lifecam VX1000 with the windows 7 drivers, and Windows Live Messenger 2009, i can view the webcam in audio video setup within WLM, and if i send vidoe, contacts can see the video, but WLM becomes completely unresponsive and i have to close it down in taskmanager. I've...
Hardware & Devices
LifeCam VX3000 on Windows 7 RC1 7100 x64
Has anyone found a solution to the microsoft lifecam vx3000 issue in windows 7 rc1 7100 x64? so far i tried everything i saw in a previous post but it still didnt work, the action center directed me to a 2.9 version for the lifecam software but that doesn't work either, need help please thanks
Drivers


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 18:22.
Twitter Facebook Google+ Seven Forums iOS App Seven Forums Android App