Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: P7P55-M Sound Issues

27 Jul 2010   #1
nicthemighty

Win 7 Pro 64bit
 
 
P7P55-M Sound Issues

Updated bios to 0902 (as suggested by XFX to fix a graphics issue). Didn't fix it - and now I have no sound. Windows and EZgate detect card, bios says it's enabled - but no sound comes out. Checked speakers work on a different PC. Any ideas?


My System SpecsSystem Spec
.
27 Jul 2010   #2
stormy13
Microsoft MVP

Win 7 Ultimate x64
 
 

The Via audio drivers installed? If not you can get it from here,

ASUSTeK Computer Inc. - Motherboards - P7P55-M

Just select your OS and under Audio, select the latest version.
My System SpecsSystem Spec
27 Jul 2010   #3
Aphelion

Windows 7 Home Premium
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by nicthemighty View Post
Updated bios to 0902 (as suggested by XFX to fix a graphics issue). Didn't fix it - and now I have no sound. Windows and EZgate detect card, bios says it's enabled - but no sound comes out. Checked speakers work on a different PC. Any ideas?
Did you reset the BIOS to defaults after the upfate flash?

I would uninstall the current drivers in Device Manager, reboot..
...during reboot get into the BIOS and reset to default. Make sure audio is enabled or "auto-detect" and see if the system finds your audio device and automatically installs the drivers.

Ap
My System SpecsSystem Spec
.

27 Jul 2010   #4
Hipster Doofus

Windows 7 Pro x64 -- PCLinuxOS KDE4 FullMonty 2011
 
 

I aslo had to go into the 'VIA HD Audio Deck' at the control panel & configure it in there to get it working.
My System SpecsSystem Spec
28 Jul 2010   #5
nicthemighty

Win 7 Pro 64bit
 
 

I have installed the latest drivers. Windows detects the card, it's enabled in the BIOS too. But no sound will come out - even though Windows thinks it's outputting sound.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 P7P55-M Sound Issues




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
Recording issues with recorders (fraps hypercam etc) sound issues
Hey guys, ive lately been making lets play and walkthroughs on youtube and im having a couple of problems. With my headset, in the background while recording thats like a static noise and i cant seem to make it go away, ive tried multiple recording programs like fraps and hypercam but its still...
Gaming
Overclocking i7 860 on p7p55-M
Hey guys, Just looking for some advice regarding overclocking. So, heres my rig: Antec P183 Case Intel Core i7 860 2.8GHz Socket LGA 1156 8MB L3 Cache Crucial 4GB (2x2GB) DDR3 1333MHz/PC3-10600 Memory Kit CL9 1.5V Antec TruePower New 650W Modular PSU
PC Custom Builds and Overclocking
Sound issues
I built a custom computer, and the sound doesnt seem right...And i just bought a little suround sound system and the sound sounds like crap, am i missing any drivers or something?
Sound & Audio
Sound Issues with WoW
Just bought a new comp, Windows 7 64 bit. Came with a SB X-Fi Xtreme Gamer. Had sound issues which I researched and saw all the problems with Creative so I ordered an HT Omega Claro Plus. Fixed most of the sound issues after install except for the main one I was concerned with. When I loud World of...
Gaming
5.1 Sound issues
l suppose this couldnt be considered a serious problem because my sound does work, originally l had a problem getting winamp to use use more than the front speakers however l managed to fix that issue by installing the below plugin VL Sound for Vista / 7 v1.0.0.17 - Winamp but lm now met with...
Music, Pictures & Video
Sound Issues
I am running windows 7 on VMWare Fusion 2.0.5 on OSX. quite frequently i will lose sound. It randomly drops out and i have to reboot windows 7 for it to come back. The sound always works on the OSX side. Any one have any suggestions why this is happening?
Virtualization


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 00:47.
Twitter Facebook Google+ Seven Forums iOS App Seven Forums Android App