Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Acer 1410 (No Audio Devices Are Installed)

28 Aug 2010   #21
Lolik42

windows 7 64bit home
 
 

HI
I had the same problem and all i did was reset my bios settings to default but i frogot how to reset it.
So Sorry

Boris


My System SpecsSystem Spec
.
28 Aug 2010   #22
Aphelion

Windows 7 Home Premium
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Lolik42 View Post
HI
I had the same problem and all i did was reset my bios settings to default but i frogot how to reset it.
So Sorry

Boris
There will be a jumper on the motherboard that resets the BIOS, or... you can remove the small pancake battery out for a few minutes.

pancenter-
My System SpecsSystem Spec
29 Aug 2010   #23
brycesenz

Windows 7 Ultimate
 
 

Thanks for the tips guys, I'll try it out over the next day or so, once I can get to a place where I can somewhat safely take my laptop apart.

Aphelion - Do you have any sense how I would identify which jumper to try?

Also (general question) - Does anyone out there have any way to identify if this is actually a hardware issue, as in a broken sound card?
My System SpecsSystem Spec
.

29 Aug 2010   #24
Aphelion

Windows 7 Home Premium
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by brycesenz View Post
Thanks for the tips guys, I'll try it out over the next day or so, once I can get to a place where I can somewhat safely take my laptop apart.

Aphelion - Do you have any sense how I would identify which jumper to try?

Also (general question) - Does anyone out there have any way to identify if this is actually a hardware issue, as in a broken sound card?
No, don't take the laptop apart, doubt if there's a jumper available.

See if the laptop's CMOS battery is easily accessible, then remove it for a few minutes.

If you want to check hardware you could back up your data and re-install the OS.

Ap
My System SpecsSystem Spec
04 Sep 2010   #25
brycesenz

Windows 7 Ultimate
 
 
No Luck

Aphelion,

I had a laptop tech try to remove the CMOS battery, but the problem still persists. Aside from reinstalling the OS, is there any other way to diagnose whether or not the problem is rooted in the hardware?
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Acer 1410 (No Audio Devices Are Installed)




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
No audio devices are installed
Hey guys im new to this forum .I have a problem i dont have any sound.When i click on the volume icon at the bottom of my screen and go to playback it says ''No audio devices are installed''When i open the sound options there are no speakers. When i go to services.msc and try to start audio and...
Sound & Audio
No Audio Devices Installed, Help !~!
i recently change my windows from XP to windows 7. my VGA also change to a new one. when i test the sound, i cant hear at all !! i go to the contol panel, and check the sound, its say "No Audio Device Installed". i check again through the device manager, in sound,video it seem High Definition Audio...
Sound & Audio
Recording: no Audio devices are installed.
So i got a new headset and i found out that the sound works but not the mic. It works on other computers but not on my because it doesnt show up grey, it doesnt show up at all even thought i did check the show dissabled or disconnected devices. I tried to instal a new upgrade for my sound but the...
Sound & Audio
No audio devices are installed. Please help.
Hi I recently upgraded from XP to 7 and have been stumped by a problem for over a week now that I can't seem to find in any other forums. I have a Gigabyte GA-965P-DS3P motherboard with RealTek High Definition onboard sound (I'm pretty sure, could someone confirm this?) RealTek High...
Sound & Audio
Acer 1410
Installing Win7 over Vista using external DVD as the Acer doesn't have a drive. All was going well until the Windows Product Key screen. The numbers are correct - taken directly from the bottom of the computer and quadruple checked - but the computer won't leave this screen. Even if I reboot! ...
BSOD Help and Support
No audio devices are installed.
Hello. I need help. My computer is a Gateway Support - 1015229R*Gateway FX7024 Desktop Computer I had a misadventure with the original hard drive and bought a new one. Installed Vista on the new hard drive and got things going fine again except for the audio missing. I had installed...
Sound & Audio


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 01:06.
Twitter Facebook Google+ Seven Forums iOS App Seven Forums Android App