Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Age of Empire 3 No Audio

12 Sep 2010   #1
v1nc3nttan

Windows 7 Home Premium x64 Original
 
 
Age of Empire 3 No Audio

Hi folks I need help. I installed AoE3 in my computer but when I restart, Windows Audio service won't run and all programs that checks system specs can't run. My Computer (the desktop shortcut) keeps on saying:
"There is not enough free memory to run this program. Exit one or more programs, and then try again.
But if I right click and select Open then it opens normally. What should I do?

Extra info:
Attempt to start Audio Service error:
Package ID:AudioPlaybackDiagnostic
Error code:0x8007000E
Source:Engine
Network icon keeps on showing not connected even when I am connected to a wireless network.




Attached Thumbnails
Age of Empire 3 No Audio-error.jpg  
My System SpecsSystem Spec
.
13 Sep 2010   #2
fireberd

Windows 10 64 bit
 
 

I would repost this in the gaming section and see what the gamers say. Although the audio is affected, I suspect it has to do with the installed game and how it configured or reconfigured the PC. Probably if you uninstall the game and/or use System Restore and restore the PC back to a date PRIOR to installing the game everything else will work properly.
My System SpecsSystem Spec
13 Sep 2010   #3
v1nc3nttan

Windows 7 Home Premium x64 Original
 
 
Already tried

Already tried uninstalling AoE III to no avail. Haven't tried system restore though. BTW, audio works in Ubuntu 9.10 fine.
My System SpecsSystem Spec
.

13 Sep 2010   #4
v1nc3nttan

Windows 7 Home Premium x64 Original
 
 

Windows Installer Service won't run.
My System SpecsSystem Spec
13 Sep 2010   #5
fireberd

Windows 10 64 bit
 
 

Can you run System Restore in Safe Mode?

You can also try a Startup Repair see THIS
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Age of Empire 3 No Audio




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
Empire Total War, can you run it?
Hello everyone! excelent forum. I have a problem with Empire Total War: I have this computer: AMD X2 6000+ 2gb ram nvidia 8600gts Windows 7 build 7057 I can't run Empire Total War full version.I've tried with compatibility modes and "run as administrator", I reinstalled directx and I...
Gaming
All help welcome - empire total war
Game was working find up till yesterday. Over night downloaded a set of Windows 7 updates (security etc) and no game hangs at intro screen. I have updated my drivers but still having the same problem. All help gratefully received. I have looked at the other Empire threads on the forum and...
Gaming
Age of Empire 2 not working Win 7
Age of Empires 2 The Age of Kings & Age of Empires 2 The conquerors expansion not working. The game installs fine but when I go to play it I get a loading screen. The game never loads. The loading screen disappears and nothing. If I go to task menu it does not even show the game. I downloaded...
Gaming
Empire Total War still reboots PC
Hey guys, I posted this thread before, https://www.sevenforums.com/gaming/58195-empire-total-war-rebooting-pc.html Sadly, it is still happening. After getting an extra 4GB of Kingston Ram and updating all my drivers, the game still crashes. It is getting really fustrating...really. Never...
Gaming
Empire Total War - rebooting PC
G'day, thanks for taking the time to read my thread. I just recently upgraded from Windows XP 32bit to Windows 7, 64bit. My computer specs are: 2GB Gskill 800mhz RAM Gigabyte MA790X-DS4 motherboard Leadtek 8800GT AMD AM2 Athlon 4800+ dual core
Gaming


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

© Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 14:02.
Twitter Facebook Google+ Seven Forums iOS App Seven Forums Android App