Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Window 7 audio not working please help !!

20 Oct 2010   #151
Dwarf

Windows 8.1 Pro RTM x64
 
 

Is the noise only present when you are trying to play a sound, or is it there all the time regardless? Have you tried an alternative set of speakers?


My System SpecsSystem Spec
.
20 Oct 2010   #152
ipodtouchme

Window 7 Ultimate 64bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by brianzion View Post
Quote   Quote: Originally Posted by ipodtouchme View Post
Quote   Quote: Originally Posted by brianzion View Post
Microsoft UAA Bus Driver for High Definition Audio: Free Download

Microsoft UAA Bus Driver for High Definition Audio Driver for Windows NT / Windows 2K / Windows XP Free Download - Softpedia


is this the patch? the web site recommend?
dont know ? im trying to download it but its not poping up so i can download
just having a read myself for you
i seee
My System SpecsSystem Spec
20 Oct 2010   #153
brianzion

Operating System : Windows 7 Home Premium Edition 6.01.7600 SP1 (x64)
 
 

well the website recommend this in the help page and its the only thing i can find that resembles the software
1.2.1 Un-install all the drivers related to the audio device,firstly, please install the patch
"MICROSOFT UAA Function Driver for High Definition Audio" for the OS
My System SpecsSystem Spec
.

20 Oct 2010   #154
ipodtouchme

Window 7 Ultimate 64bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Dwarf View Post
Is the noise only present when you are trying to play a sound, or is it there all the time regardless? Have you tried an alternative set of speakers?
the sound is on all the time. Yes i have tried other set of speakers/headphones still no good
My System SpecsSystem Spec
20 Oct 2010   #155
brianzion

Operating System : Windows 7 Home Premium Edition 6.01.7600 SP1 (x64)
 
 

1.2There is yellow exclamation mark before the audio device in Device Manager

1.2.1 Un-install all the drivers related to the audio device,firstly, please install the patch
"MICROSOFT UAA Function Driver for High Definition Audio" for the OS


does this show up in device manager?
My System SpecsSystem Spec
20 Oct 2010   #156
ipodtouchme

Window 7 Ultimate 64bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by brianzion View Post
1.2There is yellow exclamation mark before the audio device in Device Manager

1.2.1 Un-install all the drivers related to the audio device,firstly, please install the patch
"MICROSOFT UAA Function Driver for High Definition Audio" for the OS


does this show up in device manager?
the yellow exclamation is shown when i unistall the driver
My System SpecsSystem Spec
20 Oct 2010   #157
ipodtouchme

Window 7 Ultimate 64bit
 
 

how do you turn audio device on in windows cause it says its off


Attached Images
Window 7 audio not working please help !!-lolzore.png 
My System SpecsSystem Spec
20 Oct 2010   #158
brianzion

Operating System : Windows 7 Home Premium Edition 6.01.7600 SP1 (x64)
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by ipodtouchme View Post
how do you turn audio device on in windows cause it says its off
device manager i think click on the sounds icon and see what devices you have i may of disabled one yesterday
My System SpecsSystem Spec
20 Oct 2010   #159
ipodtouchme

Window 7 Ultimate 64bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by brianzion View Post
Quote   Quote: Originally Posted by ipodtouchme View Post
how do you turn audio device on in windows cause it says its off
device manager i think
dont know cant find anything about window on/off switch for audio device
My System SpecsSystem Spec
20 Oct 2010   #160
brianzion

Operating System : Windows 7 Home Premium Edition 6.01.7600 SP1 (x64)
 
 

ahh have a read of brinks piece here !!!!!!!!!!

Audio Device - Enable Hidden Devices - Vista Forums
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Window 7 audio not working please help !!




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
Realtek audio, Gigabyte mobo: strange-sounding audio, mic not working
I have a self-assembled desktop PC - full specs in the signature below, but in short, it has an AMD Phenom II X6 1090T processor on a Gigabyte GA-970A-DS3P mainboard, which uses a Realtek Azalia ALC887 on-board sound system. I have no loudspeakers and listen to the computer sound exclusively...
Sound & Audio
Window 7 from XP audio driver changed.
Have updated from XP pro 32 bit to Windows 7 pro 32 bit , before the audio settings were from Realtek HD audio controller now they are Microsoft High Definition Audio Device. This is a very basic device , have checked on the Asrock site for a Realtek W7 driver but the latest one is a Vista...
Sound & Audio
Audio Jack not working, but USB Audio is.
My self built computer recently had a change of motherboard, I now have a Asrock N68C-GS FX. The front cases' and computers back audio jack are not working, I have tried numerous headphones and speakers. However my USB headset works perfectly. My drivers are all up to date, I'm struggling to...
Sound & Audio
Asus onboard audio no longer working since enabling front panel audio.
My audio rear outs used to work, but even so, i was primarily using hdmi out from my video card. I was also diagnosing BSODs at the time and sent my mobo back to asus for an rma. When it got back, I placed it in a different case and attached the font panel audio. Due to a new living...
Sound & Audio
Audio stops working, "No Audio Output Device Installed"
I'm running a Dell XPS 420, which came with Windows Vista. I decided this morning that I was going to give Windows 7 a try, backed up some media on another PC, and did a completely fresh install. Everything worked perfectly, I didn't even have to install any drivers. My native resolution was...
Sound & Audio
Onboard audio not working and audio drivers won't install
Hello everyone, I'm having a problem using my motherboardís onboard HD audio instead of my video cardís audio, so without further ado here is the situation; I have an Asus maximus iii gene motherboard which has a SupremeFX X-Fi built-in sound card (this is a very nice card provided you can...
Sound & Audio


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

© Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 22:39.
Twitter Facebook Google+ Seven Forums iOS App Seven Forums Android App