Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Window 7 audio not working please help !!

19 Oct 2010   #11
ipodtouchme

Window 7 Ultimate 64bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by brianzion View Post
do you use realtek hd audio manager6.0.1.5898 ? as in the png
nope i dont use the realtek hd audio manager6.0.1.5895, im using the latest audio driver from my asus mother board which i got it from there website.


My System SpecsSystem Spec
.
19 Oct 2010   #12
brianzion

Operating System : Windows 7 Home Premium Edition 6.01.7600 SP1 (x64)
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by ipodtouchme View Post
Im using the jack 3.5 point at the back of my mother board
is this the right spec for the speakers please note what i have highlighted


Attached Thumbnails
Window 7 audio not working please help !!-brys-realtek2.png  
My System SpecsSystem Spec
19 Oct 2010   #13
ipodtouchme

Window 7 Ultimate 64bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by brianzion View Post
Quote   Quote: Originally Posted by ipodtouchme View Post
Im using the jack 3.5 point at the back of my mother board
is this the right spec for the speakers please note what i have highlighted
Yeah thats the right spec and yes the colors (black,green, light pink/orange) of the 3 plug is in my jack point
My System SpecsSystem Spec
.

19 Oct 2010   #14
brianzion

Operating System : Windows 7 Home Premium Edition 6.01.7600 SP1 (x64)
 
 

have you tried post 3?
My System SpecsSystem Spec
19 Oct 2010   #15
ipodtouchme

Window 7 Ultimate 64bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by brianzion View Post
have you tried post 3?
umm what do you mean post 3 ?????? !!
sorry i arnt good with theses stuff but i try my best to explain
My System SpecsSystem Spec
19 Oct 2010   #16
brianzion

Operating System : Windows 7 Home Premium Edition 6.01.7600 SP1 (x64)
 
 

ill post this in case we need it
Realtek
My System SpecsSystem Spec
19 Oct 2010   #17
brianzion

Operating System : Windows 7 Home Premium Edition 6.01.7600 SP1 (x64)
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by ipodtouchme View Post
Quote   Quote: Originally Posted by brianzion View Post
have you tried post 3?
umm what do you mean post 3 ?????? !!
sorry i arnt good with theses stuff but i try my best to explain
thats ok run this go to the link
Diagnose and repair sound playback problems automatically
My System SpecsSystem Spec
19 Oct 2010   #18
ipodtouchme

Window 7 Ultimate 64bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by brianzion View Post
ill post this in case we need it
Realtek
i tried that link already i dl and install it still doesnt work
My System SpecsSystem Spec
19 Oct 2010   #19
ipodtouchme

Window 7 Ultimate 64bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by brianzion View Post
Quote   Quote: Originally Posted by ipodtouchme View Post
Quote   Quote: Originally Posted by brianzion View Post
have you tried post 3?
umm what do you mean post 3 ?????? !!
sorry i arnt good with theses stuff but i try my best to explain
thats ok run this go to the link
Diagnose and repair sound playback problems automatically
i run that link and still doesnt help
My System SpecsSystem Spec
19 Oct 2010   #20
brianzion

Operating System : Windows 7 Home Premium Edition 6.01.7600 SP1 (x64)
 
 

what did Microsoft say did it give you answers of any kind??
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Window 7 audio not working please help !!




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
Realtek audio, Gigabyte mobo: strange-sounding audio, mic not working
I have a self-assembled desktop PC - full specs in the signature below, but in short, it has an AMD Phenom II X6 1090T processor on a Gigabyte GA-970A-DS3P mainboard, which uses a Realtek Azalia ALC887 on-board sound system. I have no loudspeakers and listen to the computer sound exclusively...
Sound & Audio
Window 7 from XP audio driver changed.
Have updated from XP pro 32 bit to Windows 7 pro 32 bit , before the audio settings were from Realtek HD audio controller now they are Microsoft High Definition Audio Device. This is a very basic device , have checked on the Asrock site for a Realtek W7 driver but the latest one is a Vista...
Sound & Audio
Audio Jack not working, but USB Audio is.
My self built computer recently had a change of motherboard, I now have a Asrock N68C-GS FX. The front cases' and computers back audio jack are not working, I have tried numerous headphones and speakers. However my USB headset works perfectly. My drivers are all up to date, I'm struggling to...
Sound & Audio
Asus onboard audio no longer working since enabling front panel audio.
My audio rear outs used to work, but even so, i was primarily using hdmi out from my video card. I was also diagnosing BSODs at the time and sent my mobo back to asus for an rma. When it got back, I placed it in a different case and attached the font panel audio. Due to a new living...
Sound & Audio
Audio stops working, "No Audio Output Device Installed"
I'm running a Dell XPS 420, which came with Windows Vista. I decided this morning that I was going to give Windows 7 a try, backed up some media on another PC, and did a completely fresh install. Everything worked perfectly, I didn't even have to install any drivers. My native resolution was...
Sound & Audio
Onboard audio not working and audio drivers won't install
Hello everyone, I'm having a problem using my motherboardís onboard HD audio instead of my video cardís audio, so without further ado here is the situation; I have an Asus maximus iii gene motherboard which has a SupremeFX X-Fi built-in sound card (this is a very nice card provided you can...
Sound & Audio


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

© Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 04:14.
Twitter Facebook Google+ Seven Forums iOS App Seven Forums Android App