Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Window 7 audio not working please help !!

21 Oct 2010   #201
brianzion

Operating System : Windows 7 Home Premium Edition 6.01.7600 SP1 (x64)
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by ipodtouchme View Post
Quote   Quote: Originally Posted by brianzion View Post
okey dokey let me no if you get stuck the forums are always here you have my email keep the receipt

some advice in another thread Creative Sound Cards.
thanks bRIANZION !!! <3 hope the sound card work or eles ehhhhhhh there goes a a few hundred to my comp
shop around mate dont go to mad no more than $100 just check it will work with the specs and check the speaker leads etc check! check! check!


My System SpecsSystem Spec
.
21 Oct 2010   #202
Techymike

windows 7 home premium 64, and Windows 10 64 bit
 
 

What looks confusing to me is that there is a sound card listed as via HD audio yet I did not see the correct control panel window for the settings to direct the output for the sound. I feel sure that the AC97 is not plugged in and the HD plug is inserted in the MB. This just looks like the drivers were not installed correctly.
My System SpecsSystem Spec
22 Oct 2010   #203
ipodtouchme

Window 7 Ultimate 64bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Techymike View Post
What looks confusing to me is that there is a sound card listed as via HD audio yet I did not see the correct control panel window for the settings to direct the output for the sound. I feel sure that the AC97 is not plugged in and the HD plug is inserted in the MB. This just looks like the drivers were not installed correctly.
then can you help me ? tell me how to install and that cause i tried so many times and failed .....
My System SpecsSystem Spec
.

22 Oct 2010   #204
brianzion

Operating System : Windows 7 Home Premium Edition 6.01.7600 SP1 (x64)
 
 

hello have we tried looking in the services to make sure you have not missed anything not running at start up ?

what DirectX do you have installed? go to control panel> performance information> and tools and click advanced tools> click view advanced system details in system information open components in the tree on the top left and click on sound device , and see what windows tells you post a screen shot if you will.


Attached Thumbnails
Window 7 audio not working please help !!-brys-sound-device.png  
My System SpecsSystem Spec
23 Oct 2010   #205
Techymike

windows 7 home premium 64, and Windows 10 64 bit
 
 

I had this problem myself. I honestly do not recall the exact steps I did to fix it. I did a complete uninstall of everything and then allowed windows 7 to do the install and that did work but I think you already did that. There is a conflict between the drivers for sure. This was before I installed the Creative Titanium card, so I do understand what your problem is. I am sorry I can't just fix it for you but I am trying to recall what I did that worked.
My System SpecsSystem Spec
23 Oct 2010   #206
ipodtouchme

Window 7 Ultimate 64bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Techymike View Post
I had this problem myself. I honestly do not recall the exact steps I did to fix it. I did a complete uninstall of everything and then allowed windows 7 to do the install and that did work but I think you already did that. There is a conflict between the drivers for sure. This was before I installed the Creative Titanium card, so I do understand what your problem is. I am sorry I can't just fix it for you but I am trying to recall what I did that worked.
I seee maybe my comps just sucks lol....... well wait untill i get the sound card see if it works. but thanks for letting me know
My System SpecsSystem Spec
23 Oct 2010   #207
brianzion

Operating System : Windows 7 Home Premium Edition 6.01.7600 SP1 (x64)
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Techymike View Post
I had this problem myself. I honestly do not recall the exact steps I did to fix it. I did a complete uninstall of everything and then allowed windows 7 to do the install and that did work but I think you already did that. There is a conflict between the drivers for sure. This was before I installed the Creative Titanium card, so I do understand what your problem is. I am sorry I can't just fix it for you but I am trying to recall what I did that worked.
Creative Titanium card so how does this card perform for you?
My System SpecsSystem Spec
23 Oct 2010   #208
ipodtouchme

Window 7 Ultimate 64bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by brianzion View Post
Quote   Quote: Originally Posted by Techymike View Post
I had this problem myself. I honestly do not recall the exact steps I did to fix it. I did a complete uninstall of everything and then allowed windows 7 to do the install and that did work but I think you already did that. There is a conflict between the drivers for sure. This was before I installed the Creative Titanium card, so I do understand what your problem is. I am sorry I can't just fix it for you but I am trying to recall what I did that worked.
Creative Titanium card so how does this card perform for you?
would my sound come back if i get the createive titanimu card ?
My System SpecsSystem Spec
23 Oct 2010   #209
brianzion

Operating System : Windows 7 Home Premium Edition 6.01.7600 SP1 (x64)
 
 

hello hello well i cant see no reason why not its a shame to take this step and spend money i no but as my opinion i would try it
My System SpecsSystem Spec
24 Oct 2010   #210
ipodtouchme

Window 7 Ultimate 64bit
 
 

Getting Creative PCI-E Titan-Co Titanium sound card now !!
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Window 7 audio not working please help !!




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
Audio on computer displays it's working but no audio is coming through
I recently encountered this problem I was on windows 10 but I decided to do a fresh install mind having to put over like 6,000 files on to a uploading website cause I do youtube, editing etc whatever and so it first started out as like when I would max out the speakers it would do like a...
Sound & Audio
Laptop speakers working, but headphone jack not working only on Window
Hi, I have a dual boot of Fedora and Windows, and when I boot into Fedora, my headphones work fine. When I boot into Windows 7 64bit, my headphones don't work. My laptop speakers work fine however, and I tried re-installing drivers. I made sure that my headphones are the default playback...
Sound & Audio
Realtek audio, Gigabyte mobo: strange-sounding audio, mic not working
I have a self-assembled desktop PC - full specs in the signature below, but in short, it has an AMD Phenom II X6 1090T processor on a Gigabyte GA-970A-DS3P mainboard, which uses a Realtek Azalia ALC887 on-board sound system. I have no loudspeakers and listen to the computer sound exclusively...
Sound & Audio
Asus onboard audio no longer working since enabling front panel audio.
My audio rear outs used to work, but even so, i was primarily using hdmi out from my video card. I was also diagnosing BSODs at the time and sent my mobo back to asus for an rma. When it got back, I placed it in a different case and attached the font panel audio. Due to a new living...
Sound & Audio
Onboard audio not working and audio drivers won't install
Hello everyone, I'm having a problem using my motherboardís onboard HD audio instead of my video cardís audio, so without further ado here is the situation; I have an Asus maximus iii gene motherboard which has a SupremeFX X-Fi built-in sound card (this is a very nice card provided you can...
Sound & Audio


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

© Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 17:46.
Twitter Facebook Google+ Seven Forums iOS App Seven Forums Android App