Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Video issue with Asus Xonar HDAV 1.3

12 Nov 2010   #1
Kraknar

Windows 7 Ultimate 64 & Ubuntu 10.10 dual boot
 
 
Video issue with Asus Xonar HDAV 1.3

So I am having an issue with the HDMI passthrough on my Asus HDAV 1.3. Sometimes it works fine, and then on a reboot it will decide to stop working. More rebooting/trying to detect monitors/changing resos or powercycling the reciever or TV it outputs to will allow & to detect it as a monitor.
Have updated drivers, both video and audio.
Have checked the settings (those I could find) in the HDAV software suite.

Should probably mention that audio does not work either. Leading me to suspect something with the sound card, likely driver related. Would like any suggestions, Thanks.


My System SpecsSystem Spec
.
13 Nov 2010   #2
pebbly

win 7 ultimate32bit, Win8.1pro wmc 32bit
 
 

Hi Kraknar, Welcome to the forums, have a look at this thread Asus Xonar D2X particulary the posts by chev65 it tells you how to set it up correctly ,its an older card but the principle is the same
My System SpecsSystem Spec
13 Nov 2010   #3
Lomai

Win7 HP (x64)/Win7 Ultimate (x64)
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Kraknar View Post
So I am having an issue with the HDMI passthrough on my Asus HDAV 1.3. Sometimes it works fine, and then on a reboot it will decide to stop working. More rebooting/trying to detect monitors/changing resos or powercycling the reciever or TV it outputs to will allow & to detect it as a monitor.
Have updated drivers, both video and audio.
Have checked the settings (those I could find) in the HDAV software suite.

Should probably mention that audio does not work either. Leading me to suspect something with the sound card, likely driver related. Would like any suggestions, Thanks.

Hi

found this (possible) solution on Asus Forums :

Quote:

I had a similar issue when I received a card back from repair to get the 24p 1.39 firmware installed. Initial bootup there was no display and or sound through my AVR, but I would get a display when connecting my screen directly to the video card bypassing the HDAV.

I did notice that the info section of the HDAV control panel had the 'Splendid' tab, but no firware version. I reinstalled the Xonar driver including the Splendid + OSD application - Shutdown the PC and connected the video to the HDAV and then to the AVR.
Powered up everything and all worked fine after that.

Try this and hopefully you should be up and running :-)
Also have a look at this Arcsoft thread

Hope this helps and regards
My System SpecsSystem Spec
.

13 Nov 2010   #4
Kraknar

Windows 7 Ultimate 64 & Ubuntu 10.10 dual boot
 
 

Got it fixed. Actually looked at both of those threads. While they did not directly provide the solution, they helped. I just needed to completely remove the old driver and disable the device. Then fully shut down the computer, reboot it and install the newest driver. Working great once again. Love this card.
My System SpecsSystem Spec
13 Nov 2010   #5
pebbly

win 7 ultimate32bit, Win8.1pro wmc 32bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Kraknar View Post
Got it fixed. Actually looked at both of those threads. While they did not directly provide the solution, they helped. I just needed to completely remove the old driver and disable the device. Then fully shut down the computer, reboot it and install the newest driver. Working great once again. Love this card.
Well done, Thank you for posting back with your solution
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Video issue with Asus Xonar HDAV 1.3




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
ASUS XONAR DS 5.1 on Win7
Hi all, firstly I'm a CAD Engineer not a computer wizz kid so I can understand PC's if explained. I needed a PC to run Inventor at home but I've gotten p...d off at the moo poo I get from some of the dealers so I decided to figure it out myself as best I could and so far the results are good. ...
Sound & Audio
Asus Xonar D2X
Anyone have any Luck with this card. Just looking to get some feedback before I try out the new RC. Thanks.
Drivers
Asus Xonar D2
which drivers are using, the ones off the asus website?
Sound & Audio
Asus Xonar DX Help
I have the above card, and i cant get 5.1 sound through S/PDIF... I have the lateset drivers(its beta though) and my speakers are the Logitech Z-5500.. When i was using XP all was working perfect, but now i am getting 2.1 sound through S/PDIF and no sound through the single connection.. Thanks...
Sound & Audio
Asus Xonar D2
Hi there, Just got this soundcard for my desktop but not installed yet. I am installing it on a Win7 RC (x64) machine. Which driver should I use? Link please... Anyone tried all the apps that comes with it? Do they all work on the x64 or should I just skipém for now? Thanks
Sound & Audio
Asus Xonar D2X
I have this sound card and I found that everytime I booted hsmgr.exe or hsmgr64.exe would pop up a warning window asking me if the file was safe to run. There are two files needed for the Asus control center to work. On each pop up show more info to find the path of each process. Go to the...
Sound & Audio


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

© Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 20:33.
Twitter Facebook Google+ Seven Forums iOS App Seven Forums Android App