Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Realtek HD Audio No Rear Sound

10 Jun 2009   #11
jebuchanan

Windows 7 Ultimate x64 (Retail)
 
 

The one from Realtek is a small update to what Asus has: 6.0.1.5859
I use an Asus P5K mobo w 7.1 surround.


My System SpecsSystem Spec
.
10 Jun 2009   #12
shaheer92

Windows 7
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by jfar View Post
Try the one you are downloading at the moment and we will see what happens.
Ok, downloaded and installed. I got the Audio Manager back, and I set it up again to QUADRAPHONIC.

I pressed the four speakers one by one, and heard a sound effect from each of them, BUT they were BUZZING. I out my headphones on, and the buzzing noise was even there.

I tried playing a song again, and again i couldn't hear anything form the rear speakers, and the front speakers had this weird annoying buzzing sound.

Its back to the original problem, only with an additional BUZZ problem too.
My System SpecsSystem Spec
10 Jun 2009   #13
jfar

Vista Ult64, Win7600
 
 

Turn off your system Shut Down and turn it back on, not restart.
My System SpecsSystem Spec
.

10 Jun 2009   #14
shaheer92

Windows 7
 
 

I shut it down and turned it back on, but still no luck...
My System SpecsSystem Spec
10 Jun 2009   #15
jfar

Vista Ult64, Win7600
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by shaheer92 View Post
I shut it down and turned it back on, but still no luck...
Ok it was just an idea I was having at the time, ok did you install everything for your motherboard when you went to the Asus site.?
My System SpecsSystem Spec
10 Jun 2009   #16
shaheer92

Windows 7
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by jfar View Post
Ok it was just an idea I was having at the time, ok did you install everything for your motherboard when you went to the Asus site.?
Well, not everything. I just installed the BIOS update, it fixed my problem that it showed my CPU temperature as 100 C /212 F all the time. And I installed the LAN Update.
My System SpecsSystem Spec
10 Jun 2009   #17
jfar

Vista Ult64, Win7600
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by shaheer92 View Post
Well, not everything. I just installed the BIOS update, it fixed my problem that it showed my CPU temperature as 100 C /212 F all the time. And I installed the LAN Update.
Nice one, keep doing them.
My System SpecsSystem Spec
10 Jun 2009   #18
shaheer92

Windows 7
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by jfar View Post
Nice one, keep doing them.
Even the Audio update?
My System SpecsSystem Spec
10 Jun 2009   #19
shaheer92

Windows 7
 
 

I didn't install the audio update from ASUS yet, but good news is that my rear speakers are working...dunno what I did, lol.
But the buzzing's still there
My System SpecsSystem Spec
10 Jun 2009   #20
shaheer92

Windows 7
 
 

I thought if i'll install the audio driver on ASUS site it'll remove the buzzing and the rear speaker sound will stay.
the buzz is gone, and so is the rear sound. I tried fixing it, doing the same stuff I did before to make it work, but nothing happened.

I'm really going crazy...its so annoying...
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Realtek HD Audio No Rear Sound




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
Realtek ALC889 audio, audio fine on S/PDIF, nothing from rear output
I'm having a strange problem in my HTPC. Audio is coming perfectly fine out from the S/PDIF coaxial output, and it's normally connected only that way to the receiver, but now for other reasons I also need to connect it using a 3.5 mm to a small mixer. So in the sound manager I changed the output to...
Sound & Audio
Realtek HDMI+NVIDIA = no sound+frezze screen using pc rear audio jack
Hi every one i am new at this i might carry on please forgive me if that happens. i am having this Realtek HDMI+NVIDIA =No Sound issue + if i connect back to my rear audio jack with my speakers its fine to listen music but it freeze the screen during game play and gives out a loud buzz sound than...
Sound & Audio
Realtek HD Audio Manager ''Mute Rear Speakers'' HELP
Hey, For quite a while now i've been using a pair of USB Speakers. I had it set so my games came out my speakers and my Team speak Voice chat came through my headset. I recently decided to swap back to my Creative speakers, but now i have an issue. When i plug my speakers and headphones in...
Sound & Audio
Realtek HD Audio Non Working Rear Speakers
Hello Everyone , I recently searching in forums to get solved my problem , but no one fix that issue . I Read many threads so i need the fix because i'm sick to see another posts from fools that they don't know anything about software's or hardware's. So My Problem Is : Yesterday i format...
Sound & Audio
no sound from rear spkrs p6x58-e realtek
hi pls help just finished a new build and can get sound from rear speakers windows 7 ultimate sound configured to quadraphonic realtek driver installed . i do a speaker test with realtek and windows sound settings and get the test sound from all speakers 1 by 1 all play loud and at same volume...
Sound & Audio
Realtek AC'97, No rear sound
Hi all, my problem is as follows: Currently running Windows 7 Professional 64, with an Asus A8N SLI Premium, which features the Realtek ALC850 (AC'97) audio chipset. Back when I had XP Pro, the 5.1 speakers I have worked fine. After upgrading, the rear speakers refuse to work. Checking the...
Sound & Audio


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 14:31.
Twitter Facebook Google+ Seven Forums iOS App Seven Forums Android App