Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Reinstalled windows, no audio. HELP!

30 Dec 2010   #1
gatormangl

Windows 7 Ultimate 32-bit
 
 
Reinstalled windows, no audio. HELP!

I reinstalled Win 7 ult 32-bit on my dimension 8300 and mistakenly formated the disk, erasing everything this time. Once installation was complete, i no longer have sound. Everything else works how it used to. The crazy thing is that there are no yellow or red exclamaion or question marks in deveice manager, and there isn't an x over the speaker icon in the tray. I'm stuck and its been about 3 days trying to fix this. I've googled, windows updated, dell updated, but nothing can detect anything wrong. Im assuming i installed the wrong audio driver or did not reinstall in the right sequence. The only difference is that i no longer see the integrated audio devices in the sound playback devices menu...only the sound blaster audigy 2. i've downloaded the newest driver, says i already have the driver. I know its not my speaker system becaause i've used headphones as well as another speaker system, as well as plugged the speaker systems to my laptop and they work. integrated audio doesn't work either even when i turn it on in the bios, or turn it on in the bios and remove the sound card. PLEASE HELP I need audio!!

dell 8300
nvidia geforce fx 5200 256MB [AGP]
soundblaster audigy 2 (i thnk) maybe its the live 5.1
intel pentium 4 3.00 ghz Hyper-thread technology
Seagate Barracuda 7200 SATA 250 Gb HDD
not sure what chipset,


My System SpecsSystem Spec
.
30 Dec 2010   #2
zigzag3143

Win 8 Release candidate 8400
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by gatormangl View Post
I reinstalled Win 7 ult 32-bit on my dimension 8300 and mistakenly formated the disk, erasing everything this time. Once installation was complete, i no longer have sound. Everything else works how it used to. The crazy thing is that there are no yellow or red exclamaion or question marks in deveice manager, and there isn't an x over the speaker icon in the tray. I'm stuck and its been about 3 days trying to fix this. I've googled, windows updated, dell updated, but nothing can detect anything wrong. Im assuming i installed the wrong audio driver or did not reinstall in the right sequence. The only difference is that i no longer see the integrated audio devices in the sound playback devices menu...only the sound blaster audigy 2. i've downloaded the newest driver, says i already have the driver. I know its not my speaker system becaause i've used headphones as well as another speaker system, as well as plugged the speaker systems to my laptop and they work. integrated audio doesn't work either even when i turn it on in the bios, or turn it on in the bios and remove the sound card. PLEASE HELP I need audio!!

dell 8300
nvidia geforce fx 5200 256MB [AGP]
soundblaster audigy 2 (i thnk) maybe its the live 5.1
intel pentium 4 3.00 ghz Hyper-thread technology
Seagate Barracuda 7200 SATA 250 Gb HDD
not sure what chipset,
What driver did you download? Was it a win 7 driver?


Ken J
My System SpecsSystem Spec
30 Dec 2010   #3
gatormangl

Windows 7 Ultimate 32-bit
 
 



Attached Thumbnails
Reinstalled windows, no audio. HELP!-untitled.jpg  
My System SpecsSystem Spec
.

Reply

 Reinstalled windows, no audio. HELP!




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
Reinstalled IDT Audio, now audio is delayed by 5-10 seconds
I've been having this problem for nearly a month now and it's really starting to annoy me. My laptop is an HP Pavilion dv6, OS is Windows 7 Home Premium 64 bit. On May 19th, I turned on my laptop after coming home from the store and the audio sounded lower quality than usual. Assuming maybe...
Sound & Audio
Reinstalled Windows 7, now i have no audio
This problem has had me stomped all day, my computer was infested with viruses so i decided to reset my computer to default, which went off without a hitch, my problem now is that i am baffled at how to get my audio working, it shows a red circle with a X on the speaker icon next to the time and...
Sound & Audio
Reinstalled OS, gets BSOD when installing audio driver, 0x000000A
Gateway laptop nv75502u, 64bit system downloaded automatic updates, then it restarted and got on repair loop after restart. Saved all the data on safe mode and decided to do a full os restore. It goes well for the os system restore and after the welcome page it goes to install the drivers, 33...
BSOD Help and Support
Reinstalled Windows 7 > No sound > BSOD after audio driver install
I've just reinstalled Windows 7 Ultimate 64 bit and was trying to install drivers from the motherboard manufacturer website. I have no sound and when I try to install the latest VIA Audio Driver, I get a BSOD right after, then I have to do a system restore. This is what I see when I go to the...
Sound & Audio
Formatted Dell Laptop, reinstalled Realtek Audio Drivers but noManager
I bought a 27" monitor, keyboard and Logitech 5.1 Surround Sound System for my laptop; the only thing I can't get to work are my 5.1 Surround sound speakers. 5.1 requires 3 audio ports (as you probably know) but only two of mine work; consequently only either the rear speakers, front speakers...
Drivers


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 22:26.
Twitter Facebook Google+ Seven Forums iOS App Seven Forums Android App