Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Another No Audio Output Device Is Installed thread

12 Jan 2011   #11
Sardonicus

Windows 7 Home Premium 64 bit
 
 

Is the onboard audio enabled in the BIOS?


My System SpecsSystem Spec
.
12 Jan 2011   #12
alkemy007

Windows 7
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by p5bdkw View Post
Is the onboard audio enabled in the BIOS?
Now your asking lol. How would I check that?
My System SpecsSystem Spec
12 Jan 2011   #13
Sardonicus

Windows 7 Home Premium 64 bit
 
 

What mobo are you using?
My System SpecsSystem Spec
.

12 Jan 2011   #14
alkemy007

Windows 7
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by p5bdkw View Post
What mobo are you using?
Im guessing that means Motherboard?. If so, I just used aida and it says my motherboard name is: Abit SG-72/ECS 661FX-M (Deluxe)

Hope that helps.
My System SpecsSystem Spec
12 Jan 2011   #15
stormy13
Microsoft MVP

Win 7 Ultimate x64
 
 

Linked too back in post #4.

To get in the bios, while the POST screen is showing hit the Del/Delete key. Then using the arrow keys navigate to the "Integrated peripherals" section and in there go to "SIS OnChip PCI Device" and you will find the setting for the onboard audio.
My System SpecsSystem Spec
12 Jan 2011   #16
alkemy007

Windows 7
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by stormy13 View Post
Linked too back in post #4.

To get in the bios, while the POST screen is showing hit the Del/Delete key. Then using the arrow keys navigate to the "Integrated peripherals" section and in there go to "SIS OnChip PCI Device" and you will find the setting for the onboard audio.
Yeeeeee Ha. Got it!. The option was unchecked in my bios. As soon as I booted up the red cross was there again and I thought I was out of luck but the PC automatically started downloading drivers and now Im back with sound. Thanks a lot everyone who took their time to try and sort my problem out. stormy13, your a star.
My System SpecsSystem Spec
12 Jan 2011   #17
Anak

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Win 7 Home Premium 64bit Ver 6.1.7600 Build 7601 - SP1
 
 

Glad to hear you have it fixed alkemy007! I've been a little slow these past few weeks.

Thanks to p5bdkw for the lead on the Bios check, and thanks to stormy13 for pitchin' in.
My System SpecsSystem Spec
12 Jan 2011   #18
Sardonicus

Windows 7 Home Premium 64 bit
 
 

Anak,
Thank for the props.
I appreciate it!
I too am glad it worked out for alkemy007.
My System SpecsSystem Spec
12 Jan 2011   #19
Anak

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Win 7 Home Premium 64bit Ver 6.1.7600 Build 7601 - SP1
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by p5bdkw View Post
Anak,
Thank for the props.
I appreciate it!
Your most welcome!

Quote   Quote: Originally Posted by p5bdkw View Post
I too am glad it worked out for alkemy007.
It is up amongst the leaders, but yes there is nothing worse than a mis-behavin' communications device.

Unless it's being Derezzed.

My System SpecsSystem Spec
Reply

 Another No Audio Output Device Is Installed thread




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
No audio output device is installed
I have no sound out of a sudden. I checked my Device Manager but can't find anything related to sound. Please help!:cry:
Sound & Audio
No audio output device installed [Terryfing thread]
Hi, I have win7 32bit OS on my comp, few days ago i bought new headphones, steelseries siberia v2 USB 7.1(51103), they didnt work in my computer, but they did in other pc, that i have, actually in 3 others. The problem was same as here...
Sound & Audio
No audio output device installed
I bought a generic computer which i was told has intel motherboard. It had windows vista installed and it used to display a message that No audio output device is installed . I recently installed windows 7 home premium 32 bit on it but it still says the same thing. I went to properties of it and...
Sound & Audio
No Audio Output Device Installed
First off, nice job on improving the OS. I skipped Vista and went from XP to Win7 RC. Huge improvement in ease of installation and getting set up. But I can't find working audio drivers. Since the installation I keep getting "No Audio Output Device Installed" and a red X over my sound icon. I...
Sound & Audio
Realtek Audio: No Audio Output Device is Installed
Hello. Im having the dreadful "No Audio Output Device is Installed" problem on my realtek audio. It worked some months ago, but im in no position to do a roll back. Im sure the hardware is just fine, it works with Ubuntu. The computer is a Dell Vostro 430. My OS is win7 64bit. I tried...
Sound & Audio
No Audio Output Device is installed
Hi guys, i just installed Windows 7 put all drivers, but audio don't want to install, said that smth about "no device found to install driver". Sound Icon is with a red circle with a "x". In Device manager no sound device as all. I have a Hp Dv 9925nr with audio conexant 221. Please Help...
Sound & Audio


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 00:41.
Twitter Facebook Google+ Seven Forums iOS App Seven Forums Android App