Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: No audio!

23 Jan 2011   #1
Minas

Windows 7 Ultimate 64 bit
 
 
No audio!

Hello, i recently upgraded to windows 7 ultimate 32 bit on my computer from xp and since then i am having trouble with the audio. In the playback menu it says that it should be working fine and the device manager is stating that the latest version is installed on the driver. I have tried connecting A HDMI cable and a SPDIF cable and still no luck. When i connect my earphones to it, i can clearly hear sounds through the earphones, please help me.




Attached Images
No audio!-capture.png 
My System SpecsSystem Spec
.
23 Jan 2011   #2
Sardonicus

Windows 7 Home Premium 64 bit
 
 

You're routing the HDMI cable to what brand/model number?
My System SpecsSystem Spec
23 Jan 2011   #3
thefabe

Windows 7 ultimate 64 bit / XP Home sp3
 
 

Welcome to Seven Forums.

Could we get you to fill in all your system specs? It will help in the long run.



You can use this program to help Speccy - Download
Thanks much appreciated
Fabe


Attached Images
No audio!-usercp-1.png 
My System SpecsSystem Spec
.

23 Jan 2011   #4
2010MegaScooter

Windows 7 Home Premium 64 bit SP1
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Minas View Post
Hello, i recently upgraded to windows 7 ultimate 32 bit on my computer from xp and since then i am having trouble with the audio. In the playback menu it says that it should be working fine and the device manager is stating that the latest version is installed on the driver. I have tried connecting A HDMI cable and a SPDIF cable and still no luck. When i connect my earphones to it, i can clearly hear sounds through the earphones, please help me.
Hey Buddy, Try Setting The Default Device To Your Speakers... Its Set To The HDMI... Is That What Are You Are Trying? Or Are You Trying To Get It Through Your Speakers Connected To The Computer?

Try This..
Right Click And Try Setting Default Device
|
|
|
V


Attached Images
No audio!-untitled.png 
My System SpecsSystem Spec
23 Jan 2011   #5
Minas

Windows 7 Ultimate 64 bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by 2010MegaScooter View Post
Quote   Quote: Originally Posted by Minas View Post
Hello, i recently upgraded to windows 7 ultimate 32 bit on my computer from xp and since then i am having trouble with the audio. In the playback menu it says that it should be working fine and the device manager is stating that the latest version is installed on the driver. I have tried connecting A HDMI cable and a SPDIF cable and still no luck. When i connect my earphones to it, i can clearly hear sounds through the earphones, please help me.
Hey Buddy, Try Setting The Default Device To Your Speakers... Its Set To The HDMI... Is That What Are You Are Trying? Or Are You Trying To Get It Through Your Speakers Connected To The Computer?

Try This..
Right Click And Try Setting Default Device
|
|
|
V
i tried that in many different combinations already, actually i just tested out another pair of speakers i have and it worked perfectly fine, its just this home theater system i have is not working. It used to work on XP, no longer the case for 7. i will continue to try to fix it.
My System SpecsSystem Spec
23 Jan 2011   #6
2010MegaScooter

Windows 7 Home Premium 64 bit SP1
 
 

Could You Try To Reinstall The Audio Driver?

Go To The Device Manager, And Uninstall The Software.. NOT The sound card. When Windows Starts it Will Say "Hey, I Need To Install This Audio Device" It Will Install Your Audio Driver Again
My System SpecsSystem Spec
Reply

 No audio!




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
Realtek ALC889 audio, audio fine on S/PDIF, nothing from rear output
I'm having a strange problem in my HTPC. Audio is coming perfectly fine out from the S/PDIF coaxial output, and it's normally connected only that way to the receiver, but now for other reasons I also need to connect it using a 3.5 mm to a small mixer. So in the sound manager I changed the output to...
Sound & Audio
Asus onboard audio no longer working since enabling front panel audio.
My audio rear outs used to work, but even so, i was primarily using hdmi out from my video card. I was also diagnosing BSODs at the time and sent my mobo back to asus for an rma. When it got back, I placed it in a different case and attached the font panel audio. Due to a new living...
Sound & Audio
restart problem BSOD glitchy audio win7 ultimate w/ m audio 1010lt sou
m audio 1010lt sound card not sure why..usually when I shut down it restarts automatically..recently i was watching a movie and it restarted out of no where..any help appreciated.... windows ultimate 7 amd 6000 3.0 ghz processor 4 gb ram I did do some searching i do have m audio 1010lt and...
BSOD Help and Support
Audio Playback (Default Device Realtek) Knocks Out SRS Audio Sandbox
Hi, I finally upgraded from Windows XP to Windows 7 and almost went back shortly after finding out I could no longer organize or manually arrange my own personal files and/or folders but luckily I discovered an application called 'Folder Options X' which has re-enabled that feature for me so I'm...
Sound & Audio
I need an audio player capable of playing multiple audio files simul
In Mac OS Quick time does this (I can have 10 audios all playing simultaneously). WMP nor VLC seem capable of this. I need a solution to this for both Linux/ubuntu and Windows 7. Maybe there's a way to customize vlc or wmp? Thanks.
Sound & Audio


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 14:23.
Twitter Facebook Google+ Seven Forums iOS App Seven Forums Android App