Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Speakers Not Working

09 May 2011   #21
Sardonicus

Windows 7 Home Premium 64 bit
 
 

That's fine, as long as you did it from the direct Realtek link

I take it your green LED is lit when the power is ON and the volume dial has been moved towards the plus sign.
You may want to test your speakers with another PC, MP3 player, etc.

Do you get sound when you plug your headphones into the Logitech headphone jack?

Speakers Not Working-logi.jpg




My System SpecsSystem Spec
.
09 May 2011   #22
MHWadester

Windows 7
 
 

No thats the thing there is no LED light on the speaker control.. There use to be before they stopped working and it doesn't come back on even when I replug, change on/off etc. Could that be a sign that the speakers are f ed
My System SpecsSystem Spec
10 May 2011   #23
Wallonn7

Windows 7 Ultimate x64 SP1
 
 

Go to the standard format tab, as shown below, and select "16bit, 44100KHz". Did it work? If so, try "16bits, 48000KHz". If it works, keep changing the format until you get no sound. When this happens, simply select the final format in which there was noise.




Attached Thumbnails
Speakers Not Working-capturar.jpg  
My System SpecsSystem Spec
.

10 May 2011   #24
MHWadester

Windows 7
 
 

I have some what made some progress I think one of the cables was just a tiny bit loose because now it is supposedly on and the green LED light is on, however I just recently retried plugging them into my front headphone jack and they worked but when I plugged in to rear audio jacks I get a sound but no sound is produced. So what could be the problem with the jacks
My System SpecsSystem Spec
10 May 2011   #25
Wallonn7

Windows 7 Ultimate x64 SP1
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by MHWadester View Post
I have some what made some progress I think one of the cables was just a tiny bit loose because now it is supposedly on and the green LED light is on, however I just recently retried plugging them into my front headphone jack and they worked but when I plugged in to rear audio jacks I get a sound but no sound is produced. So what could be the problem with the jacks
Maybe continuity problem which is caused by the rupture of the internal wires... is difficult to be precise without testing the continuity of cables.
My System SpecsSystem Spec
10 May 2011   #26
Vertex

Windows 7 Ultimate 32 Bit, Windows Developer Preview, Linux Mint 9 Gnome 32 Bit
 
 

How about disabling your sound effects? Right-click on Speakers and Properties and go to the Enhancements tab then check the "Disable all sound effects" checkbox. These sound effects can sometimes impair or distort your audio output.


Attached Images
Speakers Not Working-disable-sound-effects.png 
My System SpecsSystem Spec
11 May 2011   #27
MHWadester

Windows 7
 
 

Well I somehow got them working again so they weren't screwed.. But thanks all for your help been greatly appreciated
My System SpecsSystem Spec
11 May 2011   #28
Wallonn7

Windows 7 Ultimate x64 SP1
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by MHWadester View Post
Well I somehow got them working again so they weren't screwed.. But thanks all for your help been greatly appreciated
Glad to hear that!
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Speakers Not Working




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
5.1 Two Rear Speakers Not Working
Please help me with my problem. My PC configuration looks like this. Mobo : Intel DX58SO CPU : Intel i7 950 OS : Windows Vista Ultimate (32 Bit) Sound : Realtek High Definition Audio I have a 5.1 Creative LX520 Speaker, I have set the sound output to 5.1 in control panel, but when I...
Sound & Audio
5.1 Speakers, Subwoofer Not Working.
Hey all, I'm in need of help here with my 5.1 speakers. I just recently changed to a 5.1 Sonic Gear 4000 set of speakers and I believe i have plug in the jacks correctly - based on and online guide, using the Line in, Line Out and Microphone slots. However, the issue is now there is no bass...
Sound & Audio
Surround 5.1 only 2 speakers working
Hey guys, I'm not very good at all this, but I've been searching for hours without finding a solution to my problem: I've recently bought a SoundForce 5.1 (Trust) surround speakers set with a SC-5500P 5.1 External Sound Card. At first I didn't have the sound card so I could only insert 1...
Sound & Audio
Old Speakers Not Working?
I have some older speakers, Soundworks Digital 2.1, from my last computer dated 2001. I tried to plug then into my new computer but no sound comes out, the plug looks different also on the old speaker output. I would like to get them cranking again as they are nice and the speakers from the...
Hardware & Devices
5.1 Two Rear Speakers Not Working
Please help me with my problem. My PC configuration looks like this. Mobo : Intel DX58SO CPU : Intel i7 950 I have a 5.1 Creative LX520 Speaker, I have set the sound output to 5.1 in control panel, but when I test the speakers the two rear speakers does not work. But if I change the setting to...
Sound & Audio
Rear speakers not working
Hello, I'm installed the Windows 7 and Realtek sound driver. Front PC speakers works good, but rear speakers not working. If I use Test device the speakers plays test music, all speakers works good. But if I play mp3 in winamp or windows media player works only front 2 speakers. Please help me. ...
Sound & Audio


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 09:19.
Twitter Facebook Google+ Seven Forums iOS App Seven Forums Android App