Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Nooooo Sound

01 Jun 2011   #1
debdedoos

WINDOWS 7 HOME PREMIUM 32 bit
 
 
Nooooo Sound

I just upgraded my computer from xp to windows 7 home premium and have no sound. When you look in the device manager it says the sound is working fine but it isn't. I have a Gigabyte GA-81945PLGE Motherboard and 6 channel AC97 Audio. When you try and play anything it shows that it is playing but is very silent.


My System SpecsSystem Spec
.
01 Jun 2011   #2
Vertex

Windows 7 Ultimate 32 Bit, Windows Developer Preview, Linux Mint 9 Gnome 32 Bit
 
 

1.Check the BIOS if the sound device is enabled.

2.Check the volume icon on the side panel of the Taskbar to see if the sound is muted or adjusted very low.

3.Install the right drivers for your onboard audio.

4.Check if your headset/speakers are properly connected. Check if their volume controls are adjusted to maximum as well.
My System SpecsSystem Spec
03 Jun 2011   #3
redtrigger

Windows 7 Professional 64 bit
 
 

I have a slightly different problem in that I have sound in the control panel under hardware and sound, but when I play any file type (FLAC, .mkv, .iso) I get no sound?. I have recently installed Shark's Codec packs (32 & 64 bit) and configured both for audio pass through (connected via HDMI) but still nothing.

I have checked the drivers for Nvidia and all appear to work ok (hence why when I test speakers in the control panel all work).

Hope you can help
My System SpecsSystem Spec
.

05 Jun 2011   #4
debdedoos

WINDOWS 7 HOME PREMIUM 32 bit
 
 

I have now solved the problem with my sound, woo hoo! Downloaded the new driver and installed it, right clicked on the speaker on the task bar and clicked on volume control and it automatically installed the speakers and now it all works perfectly. Thanks for your help.
My System SpecsSystem Spec
06 Jun 2011   #5
redtrigger

Windows 7 Professional 64 bit
 
 

Simple fix for mine, was just to simply uninstall codecs and then reinstall in the correct order!!!
My System SpecsSystem Spec
07 Jun 2011   #6
eldermusician

Windows 7 Ultimate x64
 
 

First time on the forum. I'm very frustrated. Bot a new system from Dell in Oct. '10. It is a Studio XPS 7100 running Win7 Ultimate 64bit. Has 16GB Dual Channel DDR3 SDRAM @1333MHz, 1TB - 7200RPM, SATA 3.0Gb/x, 16MB cache, AMD Phenom II X61035AT + Radeon HD 5450 1GB, 24.0" Dell ST2410 HD Monitor, Sound Blaster X-Fi Xtreme Audio and Bose Companion 5 Multimedia Speaker System. Speakers were awesome for ~6 weeks. Then no sound. A former MS tech fiddled with the system and somehow got them working again: he doesn't know what he did to make them work. They worked for another 3-4 weeks and have now quit permanently. I've been on with Dell tech support and Advanced Support, and they say it's not Dell, it's Bose's problem. They say it's the Bose drivers that need to be updated. But they aren't covered under my H/W warranty and Bose won't touch the problem since the system is more than 30 days old. Both Dell tech and I have made sure every possible "on" switch for speakers is on to no avail. Do I really need new drivers at $130????? Why would the original drivers have quit working? My only addition is WebRoot AntiVirus, installed immediately after I bot this system in Oct. '10. Might that be the problem? I've turned off WebRoot and still don't get sound. I must plug in my earphones to the jack on front of the tower to get sound. Any suggestions? Thanks.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Nooooo Sound




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
Sound doesnt work after uninstalling SRS Premium Sound program.
HP Pavilion g7, Windows 7 Home Premium, laptop with built-in speakers. Okay so i accidentally uninstalled SRS Premium Sound and now my sound icon on the bottom right shows a red X and doesn't play sound. It could also be related to restoring my laptop, but sound still worked before i uninstalled...
Sound & Audio
Custom Sound Scheme: Close Window Sound Plays Instead of Chosen Sound
Cheers all, Problem is as stated in the thread; I downloaded, untar'd and set the theme up today. I know it's specifically the "Close Window" sound since it's unique from the others. I'm referring to the following actions in particular (there may be more things I could do to proc it, but I...
Sound & Audio
Distortion sound using onboard realtek sound card on windows 7ultimate
Hello,i recently upgrade my system from xp to windows7,i use the same realtek driver and get distortions!I try severall drivers,disable all enhancements/levels on speakers properties with no result(2.1speakers-),i configure them in stereo mode,i reduce the default format to 44100 16bits(cd...
Sound & Audio
Sound Control panel takes 2 minutes to open; HDMI sound inconsistent
Brand new Windows 7 Home Premium (6 bit) computer. When I click on the Sound control panel item, sometimes it takes 1-2 minutes to open. But that's kind of minor (although I'd like to know how to fix it), because sometimes the HDMI sound to my HDTV works fine, and sometimes it doesn't work at all....
Sound & Audio
narrator no sound - and sound vbs file no sound
I tried this file on my other win 7 and it works fine , but I have no sound with this file . and narrator has no sound also .. system sounds and mp3 's / movies sound good ... Ideas . thanks
Sound & Audio
Missing Sound Video & Game Controller in Device Manager, no sound
Hi Its bit complicated.:D I have 5 year old Compaq Pressario V3611AU notebook with AMD Atholon X2 TK-55 processor. Was using Windows XP and everything working fine. Recently I upgraded RAM to 2GB & processor was changed to AMD Turion(tm) X2 TL-60 2.00Ghz. I installed windows 7 and everything...
Sound & Audio


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 14:13.
Twitter Facebook Google+ Seven Forums iOS App Seven Forums Android App