Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Sound stopped working after asio4all

13 Jul 2011   #1
cheezstik

Windows 7 Ultimate 64 bit
 
 
Sound stopped working after asio4all

I installed asio4all v2.10 so i could use my computer as an amp for my guitar but was not happy with the quality so i uninstalled it and now my sound doesnt work at all. I even tried reinstalling realtek drivers and realtek hd audio but still had the issue. When i uninstalled it i still had the program that was using asio4all open so it may be stuck on the asio drivers and i don't know how to manually switch back to the realtek drivers. I even tried reinstalling asio4all and tried to make it automatically switch back to normal drivers but it didn't work and now not even asio works. I am using an onboard soundcard and windows 7 32bit.

Please help, i really cant put up with no sound on my computer. A method that doesn't require reinstalling windows 7 would be great.

edit: forgot to say, when i play a sound in the computer, the sound bar goes up as if it's playing sound, i just can't hear it. I tried unplugging and plugging my speakers.


My System SpecsSystem Spec
.
13 Jul 2011   #2
cheezstik

Windows 7 Ultimate 64 bit
 
 

Nevermind, i unplugged my speakers because i was bored and plugged it into my iphone to play some virtual drums and after a while i plugged it into my computer again and the sound worked. Must of been a temporary speaker problem.
My System SpecsSystem Spec
14 Jul 2011   #3
engilabroni

32bit
 
 

Hello when i install the sound card .The sound card had install but my pc not show the sound. Then what can i do. please tell me.
My System SpecsSystem Spec
.

Reply

 Sound stopped working after asio4all




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
Sound stopped working
Sound stopped working..tried to do system recovery still the same..Nothing in device manager 'Sound video and game controllers is marked with x.IDk what is the problem help pelase:cry::cry::cry::cry:
Sound & Audio
Sound stopped working ?!
Hi, my Win7 64 was working fine but out of nothing my sound stopped working. When I plug in my headphones, the Asus software says "back pannel jack plugged in" as it used to say before but I just have no sound. The Windows volume control is moving and it's not muted. I tried the troubleshooting...
Sound & Audio
Sound Suddenly Stopped Working
Onboard Realtek HD audio on the Asus P6T board. I noticed last night when I tried to play something the sound wasn't working anymore. It hadn't been restarted in a week, so I'm not sure what could have caused that. I have ensured playback devices are enabled and I have set both the 5.1...
Sound & Audio
Sound stopped working
Hi, I have a quite odd problem. I have an Abit AB9 Pro mobo with a Realtek sound chip on it. Earlier today I rebooted my machine and when it came back up Windows told me I didn't have a sound card installed. I went into device manager and I saw that under "Sound, video and game controllers"...
Hardware & Devices
ASIO4ALL not working.
I am trying to use ASIO4ALL in order to work with my DAW Ableton Live 8.0.9. I get no sound at all with this driver. Anyone know the solution? Dean.
Software


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 10:07.
Twitter Facebook Google+ Seven Forums iOS App Seven Forums Android App