Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: 5.1 Surround speakers playing sound incorrectly/not at all

16 Oct 2011   #1
LauraE

Windows 7 Home Premium 64bit
 
 
5.1 Surround speakers playing sound incorrectly/not at all

My computer was blue screening. I had a warranty RMA through my manufacturer and I just got it back, fixed. However since then, my Logitech X-530 5.1 surround speakers have been messed up. Initially I thought the front two were not working, but when I was testing I found the Left Rear works and the Right Rear sound comes through the Front Left speaker. The Subwoofer is fine, but the Right Front and Rear have no sound. To be more clear, when my realtek audio manager tests the front two speakers, there is zero sound. When it checks the LR it comes through the LR fine, but the RR comes through the LF speaker. I've unplugged, checked wires, made sure everything was plugged in correctly, and I reinstalled my realtek HD audio driver also. Can anybody offer some help? Thanks.


My System SpecsSystem Spec
.
16 Oct 2011   #2
tman69

win7 ultimate 32bit
 
 

you may need to dig deep into this 'string' but a solution may be in there

Windows 7 5.1 surround problems (realtek)
My System SpecsSystem Spec
Reply

 5.1 Surround speakers playing sound incorrectly/not at all




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
Sound playing from both speakers and headphones at same time.
In the Windows audio playback tab there's only "speakers" but sound is playing from both speakers and the headphones, with headphones plugged into the right jack. I checked the Realtek Control Panel and there was F**K ALL for options there (see attached). There is an Intel(R) Display Audio in...
Sound & Audio
Sound not playing through speakers, but playing through headphones?
I've posted this issue before on numerous support fourms, and none of them or I could figure out this issue. It's been driving me nuts. A couple months ago I cleaned my computer (plugged everything out, cleaned the area/computer, etc.) when I put everything back together and booted up, I had no...
Sound & Audio
Installed AIMP3 - No sound to speakers when playing CD
I just installed AIMP3 player Put in a CD in the tray and Windows Media Player opened as default player It played fine. Closed WMP Went to Windows Explorer and to the drive location (E), and rt clicked on the 1st track and it gave me Open With options, I chose AIMP3. Track played Went...
Sound & Audio
No sound from speakers but audio playing
Hi; I dual booted win7 along with win xp . My sound card , Zonar Dg works fine in xp . i loaded the drivers for win7 . The sound bar in the speaker in task bar shows audio is playing and also shows playing in Zonar program . No sound is coming from speakers . Note : Sound did come from...
Sound & Audio
No audio in speakers -at all-, Windows is playing sound
So I built this computer a few weeks ago with Windows 7 Ultimate. Everything sound-wise has been working til a few days ago, but I have been working through some video problems. Since this started on Friday, the sound mixer/volume control shows sound playing. But nothing comes out the speakers. ...
Sound & Audio


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 12:33.
Twitter Facebook Google+ Seven Forums iOS App Seven Forums Android App