Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Going seriously POTTY with persistent audio 'tizz-ling' on new build!!

02 Feb 2012   #1
tonewheelkev

Windows 7 Ultimate x64
 
 
Going seriously POTTY with persistent audio 'tizz-ling' on new build!!

New build is an i3-2120 on an Asus P8Z68-v LX!

Always present is an infuriating buzzing/sizzling that eminates from on-board sound card.

PLEASE...can someone suggest a way forward here...I'm going crazy!!!!

Are there any do's and don'ts as far as cable layout/management is concerned?

Oh...and I've already disconnected the audio header to the front panel, as this is not required...

Thx

Kev/Leeds/UK


My System SpecsSystem Spec
.
02 Feb 2012   #2
tonewheelkev

Windows 7 Ultimate x64
 
 

...Could I be the only one out there with this problem??....

Should add that I've read similar posts, and have to say that this isn't a 'popping' or'crackling' sound
......more like the sound from a hive of angry Bees...
My System SpecsSystem Spec
02 Feb 2012   #3
ignatzatsonic

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Windows 7 Home Premium SP1, 64-bit
 
 

Eminates through your speakers? Or your headphones? Or both?

Not present if you try a separate audio card?

Have you downloaded and reinstalled correct drivers, possibly multiple times with multiple methods?

Did you get audio drivers from a disc, from Asus, or from the audio chip manufacturer?

All that said, it could just be defective.

Offhand, I wouldn't expect cable management to be related.
My System SpecsSystem Spec
.

02 Feb 2012   #4
tonewheelkev

Windows 7 Ultimate x64
 
 

Quote:
Not present if you try a separate audio card?
Tried an old (but perfectly fine) Audigy 2 card...exactly same prob!

Quote:
Have you downloaded and reinstalled correct drivers, .....
Yes....spent all day on this as it happens....feel totally sick now

Went to Asus for the drivers....assumed that was the best route.....
My System SpecsSystem Spec
02 Feb 2012   #5
tonewheelkev

Windows 7 Ultimate x64
 
 

.....HEADPHONES.....and set rather high in volume

.....NO PROBLEMS....great sound!!!!....

What 's going on....I'm using a high quality Pre/Power amp and Mission bookshelf speakers.....worked perfectly with the system I've just replaced..

Any thoughts welcome!!!?
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Going seriously POTTY with persistent audio 'tizz-ling' on new build!!




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
Planning an Audio Production Build (branch)
Original thread: https://www.sevenforums.com/pc-custom-builds-overclocking/369717-new-build-nerd-crisis.html Premise of this thread: ignatzatsonic brought up the i7 6700K and said it may be better for a workstation than the i7 5820K, referred me here for more specialized help. So what do you...
Sound & Audio
GTX 560 Ti - Persistent problem!
Some days ago i upgraded to a GTX 560 Ti from my old 9800GTX+ and expected beautiful things and at last a first hand glimpse into three-letter acronyms and contemporary game graphics. I was however brought down to earth by a tedious pause as I was trying to set it up via the RMB action menu on the...
Graphic Cards
Persistent BSOD
- x86 (32-bit) or x64 ? Windows 7 32 bit - the original installed OS on the system? Windows vista - an OEM or full retail version? full retail - What is the age of system (hardware)? about 4-5 years - What is the age of OS installation about 6 months on windows 7 I have been haveing...
BSOD Help and Support
build 7264 and TrueHD audio problem
I've been using W7 since initial Beta on my HTPC with no issues until I went to RC 7100 build. Since then, I've had NO TrueHD sound output from the HTPC to my AVR. All other audio sources work (DTS-MA, DD, etc.) just not TrueHD. Info in both TMT and PDVD show the audio source as TrueHD; however,...
Sound & Audio
Realtek HD Audio problem on 7229 build
Well, I've installed latest drivers for Realtek HD Audio in my laptop, ok, it seems work fine, but I think HD Audio really not work fine... it sounds more poor that before, so i've installed R1.92 drivers (it's the drivers who Acer recommend for my Aspire 6930G laptop) but anything work and this...
Sound & Audio


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 18:35.
Twitter Facebook Google+ Seven Forums iOS App Seven Forums Android App