Creative Sound Cards.

Page 4 of 21 FirstFirst ... 2345614 ... LastLast

  1. Posts : 8
    Windows 7 Ultimate 32bit Build 7600
       #31

    I loaded Windows 7 in my Dell Dimension 8300 and the integrated card is working.
    I cant get the Creative sound card( sound blaster live to work) When I go to Device manager ONLY the integrated sound is listed( soundmax) under Sound,Video, game controllers.
    How can I get the Sound blaster live card to work? I have tried everything and read just about as much.
    Another possible problem is within device manager the Multimedia audio contoller is marked with a yellow exclamation mark as well the PC input device.

    Any suggestions? Appreciated very much.
      My Computer


  2. Posts : 6,882
    Win 7 Ultimate x64
    Thread Starter
       #32

    ULTIMATE2010 about the only thing you cam do with a card that old is to use the driver package linked in #4 in the opening post. There is not and will not ever be an official driver for those cards.

    Another possible problem is within device manager the Multimedia audio contoller is marked with a yellow exclamation mark as well the PC input device.
    That is in all likelihood your SB Live and the gameport on it (which won't work in 7 either).

    P.S. What is the model number of your card (the number stamped on the card, will look like CTxxxx or SBxxx)?
      My Computer


  3. Posts : 8
    Windows 7 Ultimate 32bit Build 7600
       #33

    stormy13 said:
    ULTIMATE2010 about the only thing you cam do with a card that old is to use the driver package linked in #4 in the opening post. There is not and will not ever be an official driver for those cards.

    Another possible problem is within device manager the Multimedia audio contoller is marked with a yellow exclamation mark as well the PC input device.
    That is in all likelihood your SB Live and the gameport on it (which won't work in 7 either).

    P.S. What is the model number of your card (the number stamped on the card, will look like CTxxxx or SBxxx)?
    SB0200
      My Computer


  4. Posts : 6,882
    Win 7 Ultimate x64
    Thread Starter
       #34

    Same card with the same problem over here,

    Windows 7 64-bit Ult does not detect my sound card

    hopefully my last post there will work for both of you.
      My Computer


  5. Posts : 46
    Windows 7 Ultimate 64bit
       #35

    Stormy what about the X-Fi Xtreme Gamer?? I noticed that the Soundblaster X-FI Xtreme Gamer properties are installed only through the CD apps (launched in Vista SP2 compatibility mode) and this is also the only way i can use the apps made by creative.

    But the sound is bad.

    I can't use anyway 5.1. system and don't know what to do help please
      My Computer


  6. Posts : 6,882
    Win 7 Ultimate x64
    Thread Starter
       #36

    Not sure what is going on in your case, the Xtreme Gamer isn't that much different spec-wise than the Xtreme Music (biggest differences are half-height vs full height and the XM can do hardware decoding of Dolby and DTS, drivers permitting).

    Have you tries cleaning everything out Creative related and uninstalling the card and drivers through Device Manager and starting from scratch? If not give it a go, and then only use the daniel_k pack linked to in the first post. Also shouldn't have to use Compatibility mode to get anything installed.

    Not that it helps in your case but mine has always worked fine with that pack; 5.1 where it should be, CMSS3D where the source is stereo only, games working as they should, etc. I was even using this,

    SB X-Fi Series / Auzen Forte driver 2.20.0001 - Ho... - Creative Labs

    installed over the top with no problems, and have just today installed this one (driver only so far),

    SB X-Fi Series AuzenUAA Pack 1.0 (09/30/2009) - Creative Labs

    and haven't encountered any issues yet.
      My Computer


  7. Posts : 46
    Windows 7 Ultimate 64bit
       #37

    Gonna try this, and yes i've cleaned everything more than one time, i'm just trying again, as soon as i'm done i will let you know.

    What troubles me is that apparently the install goes well, but when i launched the apps it tells me that there is no device supported from the application... i have all the packs of DK... anyway will give it a try again
      My Computer


  8. Posts : 46
    Windows 7 Ultimate 64bit
       #38

    Stormy i did as you said.

    But again the sound it's not clear and when i launch creative applications it tells me that no supported device is detected and that he must close the application

    Help


    This is the situation in my Device Manager




    This is the error message launching the Console



    ''No supported Audio Device available. You need the close the application. Click on OK to close the application now.''
    Last edited by Arcalimon; 13 Nov 2009 at 15:38.
      My Computer


  9. Posts : 6,882
    Win 7 Ultimate x64
    Thread Starter
       #39

    Have you used something like this (run from Safe Mode),

    Guru3D - Driver Sweeper (no installer) download from Guru3D.com

    to help with getting rid of any leftover bits and pieces.

    Also if you haven't try the card in another PCI slot (if one is available), stranger things have ahppened.
      My Computer


  10. Posts : 46
    Windows 7 Ultimate 64bit
       #40

    i've done everything don't really know what to do
      My Computer


 
Page 4 of 21 FirstFirst ... 2345614 ... LastLast

  Related Discussions
Our Sites
Site Links
About Us
Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd
All times are GMT -5. The time now is 07:41.
Find Us