Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Sound problem

10 Apr 2012   #1
amsi

Windows 7 professional 32bit
 
 
Sound problem

Hi,

i am using dell inspiron 1520 model and i have installed sigmatel high definition audio codec. Recently i installed some themes and after that my system's sound is not working. I am not able to play any media file as sound is not coming from it. I have checked the codec and it is installed properly and working (as displayed in its status) but sound is not coming. Please help me asap.


My System SpecsSystem Spec
.
10 Apr 2012   #2
quickdraw2011

windows 7 home premium 64 bit
 
 

My System SpecsSystem Spec
10 Apr 2012   #3
fireberd

Windows 10 64 bit
 
 

Did you install a Dell supplied sound driver? I do a lot of support on the Dell forum and we find non-Dell drivers either do not work or do not work correctly in most cases.

Dell does not have a Windows 7 specific driver but there is a Vista 32/64 bit driver and it will work OK
Drivers and Downloads | Dell [United States]
My System SpecsSystem Spec
.

12 Apr 2012   #4
amsi

Windows 7 professional 32bit
 
 

yes i installed the same given in dell's driver cd....
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Sound problem




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
Custom Sound Scheme: Close Window Sound Plays Instead of Chosen Sound
Cheers all, Problem is as stated in the thread; I downloaded, untar'd and set the theme up today. I know it's specifically the "Close Window" sound since it's unique from the others. I'm referring to the following actions in particular (there may be more things I could do to proc it, but I...
Sound & Audio
Sound problem perrsists even after new sound card
As some of you might remember, a few weeks ago I had a problem with sound after I built a new PC and kept my old Win 7 installation using sysprep: https://www.sevenforums.com/sound-audio/280175-onboard-sound-issue-new-pc-build-2.html#post2308990. The problem was that the volume levels were off, and...
Sound & Audio
Sound Problem
I have tried to play mpegs and Avi files on Nero Showtime (Nero 7 ) and also on Divx 8, Realplayer and Quicktime but I get no sound. I do get sound on Win Media Player only. I installed Klite codec pack for Win 7 64bit. Do I have to install the 32bit codec pack for the 32bit programs to...
Sound & Audio
Sound problem - need to 'scan for hardware changes' to get sound
Hi everybody I have a fairly strange problem with my Laptop. It came originally with Vista and a while ago I updated to Windows 7 32bit Home Premium. Since then I don't have any sound after booting the Laptop. By chance I found out that when I go into the device manager, right click on the sound...
Hardware & Devices
Windows Media Player Problem - Sound/skipping problem.
Oh look, another windows media player problem, lol. Well, it's something really weird, at first i thought it was just my computer being all slow or the file was messed up, No matter what movie or format i play it makes this weird screeching noise. It also lags pretty bad. I tried the scans, i did...
Music, Pictures & Video


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 09:41.
Twitter Facebook Google+ Seven Forums iOS App Seven Forums Android App