Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Audio Service is not running Error Message

13 Apr 2012   #11
fireberd

Windows 10 64 bit
 
 

Reboots fix a lot of flakey problems. If it comes back, reinstall the Dell driver and see if that helps.

Thanks for the feedback, we usually do not get that.


My System SpecsSystem Spec
.
28 Sep 2013   #12
minky93

windows 7 starter 32 bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by boohbah View Post
click on the volume icon in the systems tray and slide the volume up or down ,this will rid you of the red x ,
i get it most times i boot ,i think its a bug, lots of people have this issue despite the audio service running
Thank You! so much boohbah.. this has been giving me a headache tried loads of things to no avail and simply moving the slider up & down worked for me.. cheers!
My System SpecsSystem Spec
2 Weeks Ago   #13
wiganjohn

Windows 7 home64 bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by boohbah View Post
click on the volume icon in the systems tray and slide the volume up or down ,this will rid you of the red x ,
i get it most times i boot ,i think its a bug, lots of people have this issue despite the audio service running
Worked for me. Thanks.
My System SpecsSystem Spec
.

Reply

 Audio Service is not running Error Message




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
Audio Service is not running
So! Basically every time I open my computer the audio icon has a smaller red X icon and tells me the Audio Service is not running. The point is my audio is crystal clear and my speakers work perfectly even if the X icon is present. if i just adjust the volume, the X icon goes away. And it's pretty...
Sound & Audio
The Audio Service is not running
Hi guys, I know that this isn't a very rare problem, but I've tried most of the suggestions that have been posted to try and fix this issue but to no avail. The title pretty much says it all. It turns and off randomly, but as soon as I play a YouTube video or do something that involves...
Sound & Audio
The Audio Service is not running
I have a red tag on the speaker icon an the message says "The Audio Device is not running". However I have sound when I test even on Skype. What gives?
Sound & Audio
The Audio Service is not running
I started up my computer a couple days ago to find that my sound wasn't working at all. When I hovered over the volume icon it says The Audio Service is not running and when I try to have Windows 7 troubleshoot, it says one or more audio service isn't running and that the problem has not been...
Sound & Audio
Audio Service not running
This is kind of weird. Down by the sound icon says "Audio Service is not running". I have sound with audio files such as MP3 and sound when I play a video file. I know I am using onboard sound, and in the Device Manager, it says "High Definition Audio Device". There are NO...
Hardware & Devices


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 09:20.
Twitter Facebook Google+