Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: A Note For Those Interested In Line6 Gear

18 Jan 2009   #1
DaddyRabbit

Windows 7 RC Build 7100
 
 
A Note For Those Interested In Line6 Gear

TonePort UX2 (3.4.3.1 drivers)
PodFarm (1.0.2)
The Monkey (1.26)

All "seem" to work fine on Beta1 build 7000 64 bit but I haven't had a chance to really work them out yet.

Stiil need to install Acid Music 6, RiffWorks 2, and Guitar Tracks Pro 3 to try recording and, since it doesnt work on Vista 64, I'm sure my Variax interface is dead in the water (so Variax Workbench is done and toast).


My System SpecsSystem Spec
.
21 Mar 2009   #2
marcsonn

Windows 7 Build 7048
 
 

I've got the GuitarPort, and used it under Windows 7 Build 7000 just fine. Build 7048, is a different matter. For whatever reason, Monkey version 1.27 doesn't recognize any hardware, and is always trying to detect a Pod XT, which I don't have (nor ever had). Monkey 1.26 works fine; I just have to put up with the update messages whenever using it. Gearbox and Riffworks work just fine.
My System SpecsSystem Spec
12 May 2009   #3
alphie

Windows 7 RC Build 7100 x64
 
 

I'll test recording with POD X3 Live within the next few days with the RC 64bit version. I'll tell you then if it works fine.
My System SpecsSystem Spec
.

16 May 2009   #4
alphie

Windows 7 RC Build 7100 x64
 
 

Oh sh*t. Everything went well until I started to record with my X3 Live. I got the USB drop out problem with my new computer.

The problem is that all audio that comes from the computer to the POD X3 stops after a minute or so and that makes my recording and mixing well..impossible.

Well I try to solve this one somehow..
My System SpecsSystem Spec
27 Jun 2009   #5
nikmark

Windows 7 b7100
 
 

Hello,
I'm running the line 6 toneport ux2 as my sound card to record... on an HP pavillion with an AMD Turion X2 Dual-Core Mobile RM-72 2.10 GHz, 4G ram, 64-bit. I'm getting a weird static-clicky sound. I've seen similar situations on line 6 forum posts all pointing to a chipset compatibility issue. hopefully a fix around the corner...
My System SpecsSystem Spec
28 Jun 2009   #6
alphie

Windows 7 RC Build 7100 x64
 
 

Try to use a longer latency, if you don't really need a short latency. It helped me with my UX2 in XP though.
My System SpecsSystem Spec
28 Jun 2009   #7
nikmark

Windows 7 b7100
 
 

Thank Alphie...I'll give it a try
My System SpecsSystem Spec
28 Jun 2009   #8
DaddyRabbit

Windows 7 RC Build 7100
 
 

I agree with Alphie on adjusting the latency down a bit.

I would try to turn it down all the way and if that fixes it crank it up a bit at a time to find the max setting for your system.
My System SpecsSystem Spec
28 Jun 2009   #9
nikmark

Windows 7 b7100
 
 

I've tried that...still no good. Virtual XP does not see my hardware for some reason...still use older line 6 monkey, as I read in line 6 forums, also read it was some kind of conflict with the chipset not recognizing the OS...fingers still crossed...
My System SpecsSystem Spec
28 Jun 2009   #10
DaddyRabbit

Windows 7 RC Build 7100
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by nikmark View Post
I've tried that...still no good. Virtual XP does not see my hardware for some reason...still use older line 6 monkey, as I read in line 6 forums, also read it was some kind of conflict with the chipset not recognizing the OS...fingers still crossed...
Do the older drivers work better? Also are you using Gearbox or PodFarm?

To be honest I would'nt wait on Line6 to come up with any answers anytime soon. It took them forever and a day to come out with 64bit drivers. Workbench for the Variax (and the USB Variax interface) is still 32bit only and will not work under Vista/Win7 64 (if the drivers were updated the app would probably work OK).

I just built an i7 rig and the old E6600 will go to music only with 32bit XP and 64bit Win7 in dual boot (XP is JUST for Variax Workbench). Line6 seems to be moving only ahead and not supporting older gear very well
My System SpecsSystem Spec
Reply

 A Note For Those Interested In Line6 Gear




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
Me being interested
Show us what software you are using? Mine Adobe photo shop IMGburn Ashampoo burn Faststone viewer Audacity Freemake video converter CCleaner Eusing reg cleaner
Chillout Room
Metal Gear
I really liked the series years ago, doesn't seem to have the stealth factor like snake used back in the day yVHG028zSQo
Gaming
For those interested in MSE
Anyone using MSE and wants to try - Microsoft seeks testers for limited beta of next-gen Security Essentials | ZDNet
System Security
oc gear driver
Hello, I just installed(clean) windows 7 and it seems that W7 doesn't support my OC Gear Driver for nVidia Geforce 8600 GT? Any suggestions or comments? Sorry if I didn't mention something important.
Graphic Cards
Drivers for Line6 GuitarPort
Anyone have luck with W7 drivers for the Line6 GuitarPort? I saw a couple threads here. One said Line6 products worked great on W7, but that was one of the earlier builds. I have the RC Beta (latest) and the drivers from Line6's site (XP/Vista) do not work. They do not have W7 specific drivers,...
Drivers


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 07:53.
Twitter Facebook Google+ Seven Forums iOS App Seven Forums Android App